Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (125)

plakát

Dvojí přežití (2010) (pořad) 

Tolik pomatenců, kteří komentují své "survivalové" zkušenosti z dovolené v Chorvatsku, ze sledování Beara a z houbaření za městem, tu už napsalo celkem slušnou řádku vtipných komentářů... :D Mě DS vyhovuje - dva rozdílní lidé s rozdílným názorem na věc - Cody je člověk tvořivý, přizpůsobivý a naproti němu, jako přesný opak Dave - rovně vpřed,ulovit a zabít - proč dělat věci složitýma, když to jde jednoduše. DS je příjemná zábava a pustím si ho radši než cokoliv, co tyto dny běhá v každodenní televizní "hitparádě". Gaučový kult Beara Gryllse se tu nezapře :)))

plakát

Kniha přežití (2010) 

Na můj vkus strašně "laciné" akční scény. Na druhou stranu jako každý fanda Falloutu oceňuji jakkoliv zpracovanou post-apokalyptickou vizi světa. Jestli je je soudobá Cesta tou nejbrutálnější reklamou na Coca-Colu, tak je Kniha přežití pro mě tou nejkýčovější reklamou na Bibli... Snad až na slova Garyho Oldmana "Znám její moc. Musíme dostat do našich životů nějakou víru. Podívej se na tohle město. Pro víru jsou tu jednoduší lidé. Nerozumí tomu. Nikdo z nich. Ale já nemám ta pravá slova abych jim pomohl ale ta kniha ano. Jen si představ jak rozdílný by tenhle zoufalý svět mohl být, kdybychom měli k dispozici to pravé písmo. ", které jsou až smutně pravdivé a na úvodní scénu - kdy je záběr na Denzela s plynovou maskou (což mi připomíná můj oblíbený Fallout) mě film nijak zvlášť nezaujal.

plakát

Machete (2010) 

Naprostý nářez , který těží z maximální propracovanosti jednotlivých charakterů. Rodriguez prostě umí a Danny Trejo je ten největší drsňák pod sluncem.

plakát

Modern Warfare: Frozen Crossing (2010) (studentský film) 

COD: Modern Warfare je moje srdeční záležitost a tohle byla zatraceně dobře odvedená práce...

plakát

Nokas (2010) 

Naprosto laxní a neprofesionální přístup policie dokonale prezentuje uroven vnímání jakéhokoliv nebezpečí pro nás evropany. Ruku v ruce s politikou "gun free zones" a zbraní na klíč u ozbrojených složek dokresluje dnešní situaci, kdy se společnost nechá ukolébat partou liberálů, kteří nás postupně obírají o zbraně a vymýšlejí stupidní zákony. Vítejte v zemi, kde skryté nošení zbraní mezi slušnými občany neexistuje a zbraně pro ozbrojené složky jsou dostupné jen po komplikované administrativě. Aneb ozbrojit se nelegálně a páchat zločiny s takto drženými zbraněmi nikdy nebylo jednodušší, když jsme ted všichni svorně odzbrojení pro "bezpečnější" Evropu...

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Churchill kdysi řekl, že: "Kdo nebyl komunistou, když mu bylo dvacet, nemá srdce a kdo zůstává komunistou, i když je mu třicet, nemá rozum" a já říkám, že je to pěkná blbost. Příběh čtveřice kamarádů na pozadí doby, která vás z dětství přenese rovnou na povinnou vojenskou službu a doby, která z vaší rodiny udělá mnohdy úhlavního nepřítele je toho důkazem. Originální počin jde v ruku v ruce se svěží vlnou nových hereckých tváří, které tomu rozhodně prospívají a já tak nemám onen všetečný pocit jako u většiny českých filmů - kdy vám v hlavě zní neustále jedny a ty samé hlasy a před očima se míhají jedny a ty samé české ikony. Je příjemné vědět - že je naše kinematografie stále schopná vyprodukovat kvalitní film co scénáře a hlavně příjemného ale ne okoukaného hereckého obsazení týče. Za mě je to 5* a řekl bych, že jeden z nejlepších českých filmů, které jsem za poslední dobu viděl - vůbec.

plakát

Parchanti (2010) 

Rychlý rozjezd a dynamická kamera se snaží již od začátku nastavit latku filmu hodně vysoko. Vsadte na vypráskanou partičku a jen doufejte at nikoho nenapadne, že J.D. Morgan vzdáleně připomíná obtloustlého R. Downeyho a že všechno dohromady to tak trochu připomíná styl A-Teamu, nebo Stallonových hochů, jež jsou Postradatelní... Lacině předvídatelný děj nakonec drží nad hladinou jen ona dynamika "příběhu" a občasná hra na divákovy city - která se ho hlavně ze začátku snaží zoufale vtáhnout do děje. Příjemná blbost, která neurazí a snad i pobaví - ovšem víckrát bych na to nešel a ani by mě nenapadlo oprašovat prach z tohoto kousku někde v pujčovně... Shlédnout a zapomenout. Ostatně jak řekl i jeden z hlavních protagonistů v tomto filmu: "Klasická sračka..." :-)))

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Geniální kousek na který jsem se dostavil do kina hned 3x po sobě , pokaždé s jinou osobou a pokaždé jsem si odnesl ty nejsilnější zážitky... Teddy je dost možná nejšílenější postavou na ostrově plném šílených lidí a taky by jste tomu dost možná ani do poslední vteřiny a hlavně do jeho posledního úsměvu nevěřili... Je úžasné jak se ve filmu skloubí vynikající herecké výkony s vynikajícím a k mému překvapení s naprosto nepředvídatelným scénářem - to potom v diváku zůstane něco , co přetrvává dlouho. Úžasný filmový kousek a skvělá ukázka toho - jak mocné může být podvědomí jednoho nemocného člověka...

plakát

Red Dead Redemption: The Man from Blackwater (2010) odpad!

Nic neříkající zbytečnost, která postrádá absolutně všechno, co by z ní film jakkoliv udělalo. Výstřih nějakých pochybných záběrů - pod které bych se styděl podepsat jako režisér. Tohle dneska zvládne kde kdo... Žumpa.

plakát

V nejhorším případě (2010) (pořad) 

Tohle je pěkná nuda - podobné rady si člověk může v takhle stresových a chvilkových situacích strčit leda za klobouk. Bear chtěl být akční , ale místo toho stvořil něco co připomíná spíš vyukové kazety na základní škole...