Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 635)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem v hodnocení mezi čtyřkou a pětkou, ale ano, dávám plný počet, protože tohle je od začátku, který vám vyrazí sanici svým pekelným nájezdem až po konec s odkazem na další dvě pokračování (Machete Kills a Machete Kills Again ...) "extra-explo-gore" akční pecka, kdy někdy kroutíte hlavou nad tím násilím a brutalitou, a jindy se smějete jak pominutí... Film má i jakž takž dobrou zápletku, ale hlavně je to další a zatím naprosto nejlépe povedené oživení starých grindgousů a tak se i tváří (střihy, barvy, kamera, výstupy postav). Trejo nehraje, Trejo porcuje a mluví v infinitivu a ošuká všechny kočičky, které mu příjdou do cesty. Krev stříká na všechny strany, lidi se zde porcují na kusy, vybuchují, střílejí ... řada geniálních herců...., kdy jsem naprosto nevěřícně koukal na Seagalův skvělý herecký projev v roli záporáka (i když si ve finále musel samozřejmě střihnout pozici "charakterního záporáka" ...) mne neuvěřitelně překvapil, stejně jako jeho vizáž (ten člověk snad začal konečně hubnout ...), přes legendu-legend, special guest star TOMA SAVINIHO jako jednoho ze zabijáků až po samozřejmě výborného Roberta de Nira ... Obrovská směs party lidí různých sort, která se prostě sešla, aby s chutí a nadšením, které z filmu vyloženě cítíme, natočila vysoce zábavnou pecku, kde nechybí snad vůbec nic ... Expendables (2010) dostali na prdel ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Machete není až takovou zběsilou jízdou, jak by se ze začátku mohlo zdát, přesto je více než důstojnou tečkou za plejádou letošních action-movies ve stylu 80-tek (The Losers, A-Team, Expendables). Danny Trejo tu rozsekává většinu sráčů, co si to zaslouží, pár z nich zase nechá žít, jelikož si useknutí hlavy až tolik nezaslouží, a naopak úplně všechny kočičky tu pěkně z fleku vojede. Rodriguezová a Alba nejsou výjimkou! De Niro nezklamal, Seagal překvapil, Savini potěšil. A hudba mi tam skvěle sedla, Rodriguez se nezapře! Je pouze docela škoda, že si ten úvodní krvavej masakr neudržel až do konce. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Toto je otázka jedinečného vkusu,... Je to film premakaný do detailov, má svoje nezameniteľné črty, výborné obsadenie a hlavne špecifický charakter. Samozrejme, že sa na tento kus nedá pozerať ako na film ako taký, pretože to (ako) taký film nie je ;). Toto je film, ktorý v sebe kĺbi výnimočnosť (ako hereckú, tak aj dejovú) filmov typu From Dusk Till Dawn, Desperado, Planet Terror, Death Proof, atd. Takých tu nemáme veľa, ale keď už príde, tak stojí za to. ...Machete will return in Machete Kills and Machete Kills Again. I absolve you of all your sins. Now get the fuck out. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hviezdou Machete nie je Danny Trejo – Mačeta, a dokonca ani Danny Trejo – záhradník :-) Ten týpek, hoci naňho čoby skultovnenú hereckú legendu jedného subžánru nedám dopustiť, proste nevie hrať – vie sa iba xichtiť. Hviezdou Machete je početná skupinka prďácky obsadených záporákov, medzi ktorými si každý divák nájde toho „svojho“ bad-ass-mother-fuckera. Pre mňa je ním za veľkými slnečnými okuliarmi sa skrývajúci Don Johnson. Hoci i Seagal si svoj part vychutnáva každým dúškom. Rok 2010 je holt filmovým rokom starých dobrých, dnes už zašlých akčných hrdinov... Rodriguez pojal jeho „flick“ Machete orgasticky štýlovo a pravdepodobne si z neho zapamätáte viacej scénok než z Planéty Teror. Ale chýbajú mu dialógové perly s potenciálom skultovnenia a chýba mu tiež prítomnosť ďalšej pošahanej postavičky s tvárou pána veľkého, Q. T.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rodriguezovo mexploitation videocvičení, ve kterém je humoru (zjevného i potutelného) i na slabých 96 minut proklatě málo. Kamennými ksichty, obrovskými gejzíry krve nebo otřesnými vizuálními efekty se to zachránit nedá ani když máte Stevena Seagala v evidentně velmi dobré náladě. Rodriguez jen vrší jeden absurdní žánrový obrázek na druhý, a na to, aby mě to dokázalo zabavit a pobavit, jsem příliš malý videogeek. Takže vidím jen naschvál co nejamatérštěji splácanou asi parodii na dementní videofilmy, tentokrát o "jak prdel drsných" Mexikánech. A u téhle někdo přecenil svoje síly. 50% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Poté, co je Machete (Danny Trejo) na začátku filmu postřelen, zanechá na zdi dlouhou krvavou šmouhu. Scéna je odkazem na Rodriguezův film Desperado (1995), ve kterém zanechá Antonio Banderas (El Mariachi) na zdi podobnou šmouhu poté, co je vrhacím nožem zraněn právě postavou Dannyho Treja (Navajas). (Sabiana)
  • Příchod čtveřice ozbrojených zabijáků do kostela odkazuje na film Kill Bill 2 (2004). (Zackk)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama