Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (967)

plakát

Hospoda Na mýtince (1997) (divadelní záznam) 

"No moment, ne tak hr, na takový návaly tady nejsem zařízenej!"

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

"...takové jakoby... čtverečky..."

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Každopádně Spielbergův tvůrčí vrchol... Fiennes je skvělý, skvělý a ještě jednou skvělý!!!!

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Úvodní půlhodinka a poslední půlhodinka (samozřejmě bez závěrečných minut vlajících amereckých vlajek) jsou oporavdu hodně dobré... vše mezitím se dá přetrpět, neuráží to a rychle to uteče (až se budete divit) jen ten patriotismus mi už leze krkem.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Obrazově dokonalý, až přepečlivý film, u kterého si však tou poslední hvězdičkou budu jistý pravděpodobně až po druhém zkouknutí (jak už se stává u Bergmana zvykem), protože první polovina se mi zdála za a) zdlouhavá a za b) místy trochu nevyrovnaná, jako by film sám nevěděl, čím (a o čem) chce přesně být... Poté do sebe ovšem začalo ono přehršle témat krásně zapadat a já začal koukat jako na vyjevení. Nakonec musím přiznat, že pan Bergman je nejspíš génius, že dokázal poskládat tolik témat a vypravěčských postupů do jednoho celku, obzvláště závěrečná kombinace až dětškého mystična s krutostí mezilidských "vězení", či vězení uvnitř svých masek mi doslova vyrazila dech! Nebudu tu dlouho tlachat a jen znovu dodám, že opravdu počítám s tím, že napodruhé už mi vše bude dávat větší smysl (pokud ne, vrátím se a své hodnocení opravím na čtyry*)

plakát

All That Jazz (1979) 

Upřímně řečeno, muzikály moc nemusím, protože mi přijdou ploché a o ničem... Ne tak tento, užil jsem si ho od svižného začátku, až do halucinogeního, geniálně vystavěného konce, který je sám o sobě jedním z nejsilnějších filmových finále, co jsem kdy viděl (vlastně nejsilnější) - "Some of these days, you gonna miss me..." :)MMCH, Roy Scheider se tu občas zaobírá střiháním filmu o standup komikovi, a následnými kritikami na tento film...že by odkaz na Lennyho?

plakát

Daria (1997) (seriál) 

Darjinej klid, pohodu a suché hlášky jsem také dost žral :)

plakát

Requiem za sen (2000) 

Trainspotting hadr! Aneb Co jste si nikdy nepřáli vědět o drogách a dnech na která lze spadnout, studená sprcha a pro mě pravděpodobně nejemotivnější film posledních pěti let! Herci hrajou jako o život a v čele jim vévodí nepřekonatelná Ellen Burstynová, která dokáže svoji "mamku" dovést až do nejhoroucnějších pekel. Režisér předvádí hypnotické jízdy kamer a Kronos Quartet k tomu fidlujou ostošest... Nic na co zapomenete, nic na co budete rádi vzpomínat. Pro mě osobně se jedná zase jednou o film, kvůli kterému mi do sbírky přibyde další noční můra.

plakát

Pro ptáčky (2000) 

Myslím, že tenhle tříminutový kraťas naopak vydrží hodně dlouho, skoukávám ho pořád dokola, když mám melancholickou náladu a vždycky zabere... už jenom ty zvuky ptáčků, super (Gerihu hru mám ale stejně radši)

plakát

Metropolis (1927) 

Nezbývá než smeknout klobouk...nebo se divit, protože to co Lang ve své době dokázal je neuvěřitelné! začátek je lahůdka,ale jak film pokračuje dostává se mu stále víc a víc vizuálních dokonalostí, a dokonce se v některých scénách dotýká až surrealistického vidění světa. Samozřejmě nečekejte žádný hlubokomyslný děj (ten ve filmu prezentovaný je až hlupě triviální a odhadnutelný), ale i tak je Metropolis gigantické dílo, na kterém by se měli všichni současní režiséře (bez rozdílu) učit, jak na věc - vzpoměňte, jak se v tehdejších dobách točilo a jak se točí dnes...