Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (113)

plakát

Zlaté tele (2005) (seriál) 

Ilf-Petrov mě naučili mimo jiné to, že žena si vystačí s deseti-dvaceti slovy, tak tedy: Ohó! Krááása! Děsné? Žertujete? Nebuďte drzí! Úžasné.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Tak pro formu: je to čtyřhvězdičkový film. Je lepší než většina mých tříhvězdičkových filmů, ale chci dát jasně najevo, že se mi nelíbí:-) A jak moc se mi nelíbí. Píšu si Nolana na seznam nepochopených "polobohů" hned za Kubrika, nebo možná hned na první místo, protože Kubrik je mi sympatický svou zálibou v žánrových filmech. Nolan ničím. Jeho umělý/umělecký styl mi vážně nesedí. A fim o emocích bez emocí. Podivné, opravdu podivné.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Zasmáli jsme se (asi třikrát), což u tohoto druhu filmu příliš žádoucí není. Pár věcí mi přišlo dost nelogických (nejvíc asi český starosta německé vesnice) a děj byl opravdu velmi volný až se rozpadal na pouhý sled scén bez jakékoliv vnitřní vazby. Co se obsahu filmu, resp. "českých sviní" týče, moje reakce na film by asi nejpřesněji vystihly tři slova: "No a co?", rozvedeno: "V dějinách to tak holt chodí." Je pravda, že jsou filmy (zejména Körner), které dovedou tragiku svědka dějin rozehrát emotivněji, faktem zůstává, že s fungováním světa se polemizovat nedá.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Inu, nevím, kdo přišel s tím, že je to western. Ale konečně, nevybavuji si žádnou žánrovku z poslední doby mimo animáků. Ale film je to skvělý, konečně mi taky někdo dá za pravdu, že Matt Damon se do westernů skvěle hodí:-)

plakát

Nevinnost (2011) 

Zase mám jednou dojem, že jsem viděla jiný film. Nezdá se mi ani dost dramatický, ani dost psychologický. Přijde mi prázdný a plochý, přijde mi, že jeho protagonisté nejednají z vlastních pohnutek, ale jsou jaksi vláčeni osudem.

plakát

Straka v hrsti (1983) 

Naprosto šílené, ale zcela nepochybně velice zajímavé. Typická ukázka filmu, kteří komunisti fakt nemohli vystát. Ani ne pro to o čem je, ale proto jaký je. Někdo prostě avantgardu nerad.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Jednoznačně pětihvězdičkový film, ale stejně jsem dala čtyři, což teď objektivně přehodnocuji. Faktem je, že mi na filmu nesedí jeho stylizace, kdy v něm válku vidíte jen proto, že je vám to řečeno.

plakát

Indiánské války (1991) 

S předchozím komentářem nápadně nesouhlasím. Za 1) po faktografické stránced nesedí všechno, dokonce je tam několik podstatných chyb. A za 2) ona dezinterpretace není zas tak tragická. Ono v Čechách, vychovaných Dee Brownovým novinářským blábolem zcela ignorujícím některá historická fakta, se jakékoliv hanění indiánů bere jako lež a všichni běloši na Západě jsou považovánio za sadistické vrahy. Musím uznat, že nejostudnější fakta jako osud Čerokíů, byla poněkud poklidně ignorována, ale třebas Sand Creek přičetl vojákům mnohem větší vinu, než jakou na té nechutné záležitosti opravdu měli (poněvadž to byla hlavně akce pomatené domobrany). Nemluvě o tom, že zásluhy generála Crooka byly opomenuty zcela. No, do diskuse o indiánech se příliš zapojovat netoužím, ale glorifikovat Siuxy a Čejeny, kteří vraždili své pokojné sousedy, a odsuzovat Pónyje, kteří se před nimi uchýlili pod ochranu bílých, je stejně ahistorické jako přehnaná glorifikace bílého způsobu života. Samozřejmě vina bílých je neoddiskutovatelná a neomluvitelná v tom, že nedodržovali své závazky a nakládali se zemí, která jim nepatřila. Ale mnohem větší zlo na Západě způsobyli novináři a politici než vojáci, jak ukazuje každá opravdu historická práce na ono téma.

plakát

Unaveni sluncem (1994) 

Господи! Jak já tohle miluju... (šest hvězd málo!)

plakát

Trestný prapor (2004) (seriál) 

Tak původně jsem komentovat nechtěla, jen se podělit o radost z vánočního dárku, ale po přečtení komentářů s nízkým hodnocením mi to nedá. Tak pro začátek by si člověk měl uvědomit, že je to ruský seriál a Rusové na svou historickou tragédii nahlížejí naprosto jinak. Solženicyn není opravdu ten nejlepší reprezentant "dětí strašnych let Rossii", tím hůř, že je pro mnohé jediný. Pro nás je těžké milovat vlast se všemi pochybami a zápory, ale jen Rusové mohli přejmenovat VŘSR na Den odpuštění a smíření a slavit ho dál... (No dobře 2004 ho zrušili).