Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Nesmiřitelní

Nesmiřitelní (1992)

Toto není řadový wesrern. Je to film, který posouvá tento žánr na jinou kolej. Celým dějem se ponuře proplétá motiv stárnutí, který v některých scénách degraduje ostříleného pistolníka do role bezbranného otloukánka. Jakási trapná zoufalost která zabrání ději propadnout do napětí okousaných nehtů je korunována scénou zastřelení jednoho z kovbojů na latríně. Celé je to drsné jako šmirgl a naprosto skvěle udělané i zahrané.

Hledání Země Nezemě

Hledání Země Nezemě (2004)

Překročit hranici reálna a propadnout se do země snění, kde je všechno svěží a tak krásně barevné. Kdo má tento dar může být šťastný člověk. Scénarista a reřisér tohoto filmu jej určitě mají.

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Vynikající výkon Roberta De Niro. Neviděl jsem jej v lepší roli. Film jsem shlédnul jen jednou, před mnoha lety, ale stále si barvitě vybavuji několik scén. Hlavně tu nejsilnější kdy u Leonarda začínají opět vítězit příznaky choroby ale on nabádá svého lékaře aby neustával a dokumentoval jeho návrat do strnulosti...

Kolja

Kolja (1996)

Asi jsem opravdu sentimentální a naivní, ale tento příběh mě dostal svým humorem a tím jak dokáže vyobrazit proměnu duše osamnělého sukničkáře. Viděl jsem to již mnohokrát a pokaždé se dodívám se zájmem.

Cesta zhýčkaného dítěte

Cesta zhýčkaného dítěte (1988)

Je pravda, že rozjezd filmu stál dost na detailních záběrech Belmondova vousatého obličeje. Řekl bych, že film to unesl - v tom obličeji bylo cosi na co se dá i dlouhodoběji zaměřit. Od scény se lvem to bylo dějovější a celkem odlehčené. A závěrečné scény...no absolutní paráda: zmizet a žít svůj jiný život třeba někde v divočině a přitom vědět, že rodina je O.K. No uznejte nelákalo by vás to taky?