Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

castor 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, pohádkové, magické.. Filmy o Peteru Panovi známe již z němé éry - Marc Foster mě zaujal už mne blízkými reakcemi v jednom zahraničním rozhovoru (a pak při předávání Zlatých glóbů 2005). A především strhujícím Plesem příšer, který stejně jako zde vynikal hereckými výkony. Johnny Depp (manželství se ctižádostivou manželkou skončilo oddělenými ložnicemi a on tíhne k neúplné rodině a svoje zážitky prolíná do divadelní podoby) překvapuje svojí výjimečností pro výběr rolí, je excelentní ve všech polohách a brzy dosáhne statutu svého hereckého kolegy.. O PANU Dustinu Hoffmanovi je totiž škoda mluvit.. a Kate Winslet je krásná a kouzelná zároveň!! Právě na hereckých výkonech (připočtěme si velmi schopné dětské herce) celý snímek stojí.. včetně výpravy, dekoracích, poutavé kamery (krouživé pohyby v hledišti divadla) a hudebního mistrovství (J. A. P. Kaczmarek). Zároveň musím přiznat (leč neovlivněn), že jsem snímek viděl na příjemném místě se zcela výjimečným člověkem!!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já tady čtu, jak u toho i chlapi brečeli a připadám si jako naprostý balvan:-/. Jednu dobu jsem měla podezření, že se snad rozvzlykám i u státní hymny Slovenské republiky, ale už mě ta přecitlivělá fáze mojí mrzké existence zjevně opustila. Jistě, trocha smutku na mě ke konci padla, ovšem oči zůstaly zcela bez vláhy, suché jak poševní stěna staré frigidy. "Hledání Země - Nezemě" je hezký film, jakému by se měli vyhýbat lidé nadaní analytickým a logickým myšlením, kterým však nebyla do vínku věnována fantazie, okouzlení dětským světem (prostě lidské kalkulačky). Johny Depp je jednoduše slaďoučký, předobraz věčného chlapce mu dokonale seděl. Takového strýčka mít...:-). Dětské role byly obsazeny dobře, Kate Winslett mi nevadila (jako ostatně žádný z herců a jejich výkonů), pro jednou se povedl i český dabing, divadelně výtvarná stylizace byla fajn, líbivý lidský příběh byl vhodně doplněn hudebním doprovodem... Zkrátka krásný, vymazlený film, jedinou výtkou je předvídatelnost; tak proč sakra nemůžu dát 5*? No nemůžu, mojí srdcovkou se "Hledání Země - Nezemě" nestalo. Třeba jsem to měla vidět dřív - než mě život otloukl a udělal ze mě tu současnou cynickou čůzu (zlomový rok byl 2003, filmaři by teda museli rychleji mrsknout hrbem). Extatické nadšení chybí, spokojenost nikoliv. 80% ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Spielbergovho Hooka radím medzi jedny z tých absolútne najlepších filmov aké som kedy videl - čo si síce sám neviem celkom vysvetliť - a preto som len uvítal film, ktorý ponúka na svet Petra Pana aj trochu iný pohľad. Takže zasadám do kresla, vopred naučeným pohybom narvem CD do počítača a čakám... Hľadanie Krajiny-Nekrajiny sa predo mnou pomalinky odvíja a ja sa aj napriek obrovskej snahe začínam trochu nudiť - teda, nie nudiť ako nudiť - proste sa len nebavím tak, ako by som dúfal. Samozrejme, že to netrvá dlho a zhruba každých päť, desať minút ma dorazí nejaká scéna, či nápad, ktorý ma zaručene preberie z miernej apatie, na aj tak - to nevysvetliteľné šteklenie v podbrušku, ktoré som mal počas celého sledovania Hooka sa tu objavuje len sporadicky. Film pomaly končí a ja si v duchu vravím: 'Fajn. Ďalšia veľmi pekná štvorka.' Ale čo to? Nasleduje salva vynikajúcich scén, ktoré ma úprimne rozplakali a vyčarili mi na tvári úsmev od ucha k uchu - a to som ešte nevidel záverečnú divadelnú scénku... Krása, nádhera, brilantné skĺbenie príbehovej plnosti a režijnej zručnosti, to všetko vznášajúce sa v nepostihnuteľnom, rozprávkovom opare - vrelo odporúčam. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Pro mnoho lidí je Johnny Depp pouze Jackem Sparowem, ale pravdou je, že ve své filmografii má mnohem zajímavější snímky Například životopisné drama Jamese Barrieho. Jedná se krásný film, který dokáže zasáhnout, s příměsí magična, kterou dokázal Marc Foster skvěle vystihnout. Samotný Depp zvládl roli nejistého, a ve své vlastní fantazii žijícího, pisálka bravurně.....80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově krásné, ovšem i přesto ve výsledku OPRAVDU krásné. Režisér Marc Forster sice celou dobu sází na jistotu, jeho nekonečné prolínání dvou různých světů (ať už Nezemě s realitou, Deppových vizí se skutečností, či prostého střetu dvou pohledů na jednu událost) však takřka dokonale naplňuje veškeré požadavky na jímavé drama o lidské velikosti. A když se zaposloucháte do úžasné hudby Jana Kaczmarka, velmi snadno zapomenete na to, že tenhle film je v podstatě jen další roztomilou variací na standard "dojemné biografie o výstředním umělci". 90% P.S. U filmu jsem nikdy v životě nebrečel, ale Neverland byl jedním z těch čtyř pěti, u nichž jsem měl co dělat. Notoričtí plakálkové si při nádherném finále asi vybrečí oči z ďůlků. Čímž se mimochodem podepisuji pod několikrát zmíněnou emocionální nářezovost inkriminované "neverlandovské" věty :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Na konci filmu James (Johnny Depp) ukazuje predstavenie u Sylvii (Kate Winslet) doma a Peter Pan divákov vyzve, aby tlieskali. Reakcia Julie Christie (Emma du Maurier) bola, že začala okamžite tlieskať. To však nebolo plánované a deti nemali najmenšie tušenie, ako zareagovať. Šokovaný výraz na ich tvárach bol skutočný. (skrecok1581)
  • Natáčelo se v Richmondském divadle v Londýnské čtvrti Richmond na Temži, v Hyde Parku nebo na Bromptonském hřbitově. (Terva)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama