Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Akční
  • Krimi

Recenze (34)

plakát

Srdcerváči (2022) (seriál) 

I kdyby to šlo, tak do pubertálního věku bych se už nerad vracel. Ale... upřímně závidím současné generaci tenhle seriál. Chtěl bych, abych ho viděl já tehdy...   V originále jako Heartstopper a ten stav, kdy se srdce zastaví v předstuše dalšího okamžiku, je v každém díle... Je to milý, veskerze pozitivní a obrovsky citlivě natočený seriál...

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Jááááááááá chci další díííííííííííííly!!! Skončila 4. série z televizní obrazovky zmizela sranda.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Ewan McGregor jako Phillip Morris je nejpřesvědčivější a nejsympatičtější gay v dějinách Hollywoodu.

plakát

Nějak se to komplikuje (2009) 

Když se Meryl směje, máte pocit, že se musíte smát taky. A ona se tady směje nebo usmívá hodně! Pozitivní film, který má všechno, co chcete od dobré komedie. Jen víc takových!

plakát

Hello, Dolly! (1969) 

Královna filmových muzikálů - geniální, vtipné, elegantní, dojemné, ohromující! Jen doporučuji verzi s titulky, dabing v tomto případě z filmu hodně ubírá..!

plakát

Můj báječný rozvod (2008) (divadelní záznam) 

Kdyby mi v tuhle chvíli někdo řekl, že do divadla půjdu už jen jednou v životě, vyberu si Můj báječný rozvod! Televizní záznam je geniální a jaké to teprve musí být naživo... Proč jen mají tak dloúho dopředu vyprodáno???! P. S. Konečně jsme lístky sehnal - květen 2010 - a je to stejně skvělé jako v televizi. Paní Eliška to hraje famózně! Hodně stěstí Angelo Kennedyová-Lipská

plakát

Alfréde, Alfréde! (1972) 

Velké překvapení! Místo typicky bláznivé a dějově zmatené italské komedie, kterou člověk čeká, přišla svěží, nápaditá a originální studie jednoho manželství. U filmu je mimo jiné skvělé to, že divák netuší, co se stane za chvíli a vlastně o tom ani nepřemýšlí, jen s hlavním hrdinou prožívá "jeho peklo". Dustin Hoffmann je skvělý, Stefanie Sandrelliová na Oscara a druhá hlavní hrdinka v podání u nás neznámé herečky jménem Carla Gravina, prostě úžasná. Chci ocenit i český dabing - hlavně Eliška Balzerová opět dokazuje, že v tomto oboru u nás nemá konkurenci!

plakát

Mr. Wrong (1996) 

Žánrová komedie postavená především na výkonech hlavních představitelů - Ellen DeGeneres, Billu Pullman a Joany Cusack - a teprve poté na neuvěřitelném, leč možném sledu příhod, kdy se ze sympatického muže vyklube maniak a z jeho expřítelkyně nebezpečná, i když tak lehce naivní pronásledovatelka. Necháme-li se tímto příběhem unášet, tzn. povolíme si běžně zafixované hranice, co je možné a co už ne, dokáže nás tahle komedie dobře pobavit a zpříjemnit nedělní odpoledne.

plakát

Co nikdy nepochopím... (1968) (pořad) 

Tento recitál Hany Hegerové je ódou na svůj žánr. Jedná se o poetické šansonové přemítání o ženách a mužích, o člověku a životě vůbec. Scénář Jana Roháče s přispěním Zdeňka Mahlera dokázala interpretka dokonale předat divákovi v uvěřitelných monolozích, které jsou aktuální i dnes. Jednotlivé úvahy jsou proloženy na sebe navazujícími písněmi Lásko prokletá, Cesta, Lásko má, Kázání v kapli Betlémské a Můj dík. Černobílá kamera Miroslava Ondříčka nepůsobí nikterak zastarale, spíše ještě více podtrhuje umělečnost recitálu i chladné zimní odpoledne, do kterého nás Hana Hegerová nepozorovaně vtáhne a nepustí.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Na tenhle film bych do kina asi nešel a kdyby o Vánocích v televizi dávali něco jiného koukatelného, asi bych ho ani neviděl. Možná právě proto mě tak překvapil! Dlouho na mě nepůsobil žádný film tak pozitivně a upřímně. A ten konec? Jaký jiný by romantická komedie, v níž hlavní hrdinka stojí mezi životem a smrtí měla mít? 100% pohoda!