Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (4)

Hodinka

Hodinka (2011)

(Po první sérii) Velká radost! Všechno funguje - zápletka, timing v jednotlivých dílech i v celku, tajemství je postupně zahušťováno. žádný erkyl poaró s veškerým překvapením v jedné závěrečné sekundě. Nečekejte žádný návrat rozehraných zápletek - dovíme se jen něco a zbytek je na nás, abychom vypozorovali nebo uhodli. Hlavní Trojka nemá chybu a Agnus je od nynějška etalonem slizkosti. Po druhé sérii - Ještě větší radost. Jiný přístup - žádné drama s mrtvolou v 8. minutě, ale postupné propadání se do temnoty. Hlavní trojka stále bez chyby a Agnus už není etalonem slizkosti. Nejlepší postavy: Stern a Marnie. Bude III. řada?

České století

České století (2013)

Předběžně za pět hvězd. Proč? Protože se jen mluví a není tam žádná akce. Na konci: šest hvězd, tu šestou si, prosím, domyslete!

Sherlock

Sherlock (2010)

Ano! Ano!! Ano!!! lepší a chytřejší ZÁBAVU si nedokážu představit. A ještě pochvala za dabing a za využití možnosti implementovat "lokalizaci" i do obrazu.

Ztracená brána

Ztracená brána (2012)

Ve svém žánru velmi povedené dílko. Především díky dobře pospojované "současnosti" a nadreálna, navíc s nečekaným bonusem v podobě nejednoznačné pointy. Spoiler! Divák, pokud chce a není líný, si může vybrat ze dvou variant: Buď "finanční ředitelství" neví, která bije, nebo má "finanční ředitelství" všechno díky geniálnímu agentovi pod kontrolou. Ač jsem od přírody suchar a racionální člověk, tak si vybírám první možnost - která nutně vede k přijetí paralelního světa, ale proč ne? Pražské podzemí může skrývat netušená zákoutí. Konec Spoileru! Jiří Strach se naštěstí vyvaroval postupů, které "vykvetly" v Santiniho jazyku, který vyšuměl jako zkažený burčák - možná příliš krátký odstup od knihy, potažmo od zflikovaného scénáře. Tady se (podobně jako v ĎB) osvědčila delší stopáž, nebylo kam pospíchat a například honba za džípem (a jeho ulovení na náplavce) byla špičková. Bohužel se v ději objevilo několik nedotažeností a nelogičností - především smrt některých zednářů (chůze po vozovce, rtuť ap.). Také nebylo nijak objasněno (a objasňováno) zmizení mladého G. z klášterního azylu. Nejvíce trčel přelom 2. a 3. dílu, který byl konstruován na zbytečný efekt, abychom se mohli celý týden těšit a o Aňu se bát. Je skvělé, když Jiří Strach dokáže i pro malé role přemluvit hvězdné herce - zde např. Martin Stropnický, a tak divák má zaděláno na "problém" typu: Jestlipak ten Stropnického děkan do toho vraždění není nějak namočen. Přidává to do napětí novou dimenzi :-) Herecké výkony - bez rozdílu *****, souhra (nejen Aňa a Dvořák, ale i Preiss a Abrhám v krátké, ale skvělé scéně, a finální Trojan plus Langmajer, atd.) excelentní. Hvězdička dolů za několik chyb, ale především proto, aby to příště, pane Jiří Strachu, bylo ještě lepší! Docela by mne zajímalo, jak by si ZB vedla například v Německu, doufám že ji ČT bude nabízet "ven" - těžko najde ve své dramatické tvorbě něco lepšího...