Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (11)

The Band

The Band (2009)

Rockovou skupinu Gutter Filth opouští zpěvák, kytarista a leader Jimmy a vydává se na sólovou dráhu. Zbylí členové kapely, baskytarista a bubeník, se rozhodnou pokračovat dál a vyhlásí na prázdné místo konkurz. Přihlásí se zpěvačka, kytaristka Candy, Jimmyho expřítelkyně, které se rozpadla její vlastní kapela. Do skupiny je přijata a cesta rock‘n‘rollem, sexem a drogami pokračuje. Film existuje ve dvou verzích, z nichž ta nesestříhaná obsahuje dost silné erotické scény.

Cukr, med a feferonka

Cukr, med a feferonka (1980)

Bláznivá italská povídková komedie obsahuje tři povídky. V první senzacechtivá novinářka (Edwige Fenech) unese ze soudní síně domnělé gangsterské eso s nápadem, že získá senzační reportáž. Tlustý plešatý mužík (Lino Banfi) však vyhlášeným gangsterem není - a oba mají teď v patách rozzuřenou policii. Ve druhé povídce nezaměstnaný muž (Pippo Franco) v zoufalství vezme práci v ženském převleku a stane se služkou v domě krásné ženy (Dagmar Lassander), kterou její drsný manžel nepřetržitě zanedbává. A ve třetí povídce se taxikář (Renato Pozzeto) zaplete do praktik mafiánského podsvětí kvůli únosu krásné dívky, kterého je svědkem.

Jsem nevěrný manžel

Jsem nevěrný manžel (1971)

Charismatický Jean Yanne hraje muže ve středních letech, který má krásnou ženu (Françoise Fabian), dvě děti, dobrou práci a vcelku pohodlný život. Jenomže manželský a rodinný stereotyp dělá své, a když potká krásnou, mladou a navíc příjemnou a chápavou kolegyni (Yanti Somer), neodolá a zamiluje se do ní. Tato častá zápletka mnoha filmů je v tomto případě vylepšena sarkastickými komentáři hlavního hrdiny a hojným výskytem krásných dívek.

Film Noir

Film Noir (2005)

Krátký tříminutový film, dodržující všechna pravidla gangstersky drsného a temného stylu „noir", a vyrobený nezvyklou kombinací úryvků ze starých noir filmů, loutkového filmu, animovaného filmu, fotek, koláží a jiných technik a triků.

Kutoja

Kutoja (2005)

Krátký animovaný film o tom, co se může stát, když se štrikování stane posedlostí. Neúnavně štrikující žena vyrobí příliš dlouhou šálu padající do propasti. A čím je šála delší, tím je těžší...

Still Life

Still Life (2005)

Unavený a usínající řidič auta, který zápasí se spánkem a při vědomí se drží jen díky polykání prášků, nakonec podlehne slabé chvilce a svým autem srazí... figurinu. Hned na to zjistí, že se ocitl v městečku, kde jsou samé figuriny, a žijí...

Rozhodli jsme se nezemřít

Rozhodli jsme se nezemřít (2004)

Mnohoznačná obrazová báseň zachycující tři lidi při podivných rituálech v okamžicích, souvisejících s blízkostí smrti. Znepokojivé napětí zpomalených záběrů se prolíná s nevysvětlitelností děje a bizarností předvedených situací.

Reach

Reach (2009)

Animovaný film o minirobůtkovi, jehož život je omezen šňůrou, kterou je spojen s životodárným počítačem. A robůtek by chtěl poznat svět kolem, třeba až za oknem...

Přesčas

Přesčas (2005)

Krátkometrážní černobílý animovaný film o tom, že mistr zemřel a jeho maňáskové se s ním loučí posledním hudebním supermejdanem, aby se s nimi ještě jednou pobavil, aby si spolu ještě jednou trochu užili…

Thérèse et Isabelle

Thérèse et Isabelle (1968)

Elegantní žena středních let (Essy Persson) přijíždí do kláštera, v němž je katolická dívčí škola, nyní liduprázdná, protože jsou prázdniny. Hlídač ji pouští dovnitř a ona ve ztichlých budovách vzpomíná na doby, kdy tu sama studovala a navázala vášnivý milostný vztah se spolužačkou Isabelle (Anna Gael).
Černobílá softerotika podle autobiografického románu Violette Le-Duc z doby, kdy se při postelových scénách neukazovalo všechno a něco se nechávalo divákově fantazii.

Reklama