Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

Výborný film plný napětí, dobrých hereckých výkonů, kvalitní hudby a strhujících efektů. Musím pochválit i ideální délku a přímočarost filmu. Byl jsem příjemně překvapený.

plakát

Whiplash (2014) 

Naprosto strhující film, který nenechá diváka vydechnout, dokud se nezobrazí závěrečné titulky, ten pak může uvolnit stažené svaly, srovnat si tep a pomalu začít film vstřebávat. Damien Chazelle nepředkládá postavy s kterýma, může divák sympatizovat, ale představuje dvě jedinečné osobnosti, které se předhánějí v jeho udivování. Divák tedy příběh prožívá spíše z pohledu třetí osoby, přesto je jím však nenávratně pohlcen. Snímek představuje také zajímavou otázku, jak daleko může člověk zajít v burcování potenciálu někoho jiného, než se tato praktika vyvrtne z rukou. Whiplash je jednoduchý a přímý film který stojí za zhlédnutí stokrát více než většina komerčních velkofilmů.

plakát

Pod zemí (2014) 

Zajímavý námět, úzkostná atmosféra a skvěle vybrané prostředí, to jsou faktory, které tento film řadí nad nekonečné haldy hororového balastu. Ačkoliv se nejedná o žádný "světový" počin, As Above, So Below, velice dobře navozuje náladu, o kterou usiluje, a s radostí bych se na něho podíval znovu, neb po dlouhé době jsem se u hororu nenudil. John Erick Dowdle ukazuje, že hororový žánr není jenom o hnusu a lekačkách, ale stojí především na postupně vypracovaných emocích, se kterýma umí následně pracovat.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Zajímavý pokus, celkem pěkně graficky provedený, příběhově však naprosto nedostačující. Skutečnost, že s hlavním hrdinou budete sympatizovat jen velmi těžce, tomu taky moc nepomáhá. Celý film tak více méně stojí na tom, že divák čeká, až uvidí ty "cool" scény které byly v traileru a zbytek se snaží neprozívat. Přestože se o ně štáb hodně snažil, emoce v tomto filmu raději nehledejte, protože najdete jen hloupě napsané scény, s herci, kteří se marně snaží, aby až tak hloupě nevypadaly. Dodíval jsem se, ale dobré hodnocení to rozhodně nebude.

plakát

Slídil (2014) 

Napínavý film, skvěle natočený, skvěle sestříhaný, skvěle zahraný, se skvělou hudební stopou a skvělou atmosférou. Jediné co mu chybí je propracovaný příběh (nebo aspoň jakýkoliv příběh) se zajímavou pointou. Nightcrawler má ale natolik strhující atmosféru, že si tohoto dost podstatného nedostatku snad ani nevšimnete, teda až na konec filmu, kdy se budete ptát "to je teda všechno?".

plakát

The Rise and Rise of Bitcoin (2014) 

Nějak mě tento dokument nechytl, když pominu fakt, že jeho obsah mi přijde dost manipulativní, sám se v podstatě nijak nerozvíjí a nepodává nové informace, divák se tak rychle začne nudit. Párkrát se v něm představí zajímavé témata a otázky, ale ty zůstanou nezodpovězeny a film se vrací k monotónnímu vychvalování, jak bitcoin jednou změní celý svět. Asi se mnou hodně lidí nebude souhlasit, ale já jsem to viděl jako další reklamu na produkt, jehož cena se od reklamy odvíjí.