Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (596)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaměstnanci ropných plošin v Mexickém zálivu se báli zbytečně, Berg a jeho mančaft nejen že uctili památku jak se patří, ale navíc dokázali udělat biják tak, že strhne i pozorovatele na druhém břehu Atlantiku. Kdybych se snad někdy bál, že nebudu mít na chleba, stanu se režisérem katastrofických filmů v Americe, protože to by mi práce nedošla nikdy. Další předloha se děje možná právě teď a možná za to může stejný renonc, jakože jedna tlupa inženýrů namíchá špatný cement a druhá tlupa inženýrů to nepozná ani když na ně bliká červený světýlko. Jsou podle mě na světě těžší věci než zabránit průseru. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky priamočiare, remeselne skvelé katastrofické peklo s trochou klišé, ale s emocionálne dôstojným, pôsobivým záverom. Pre mňa prvý katastrofický film tak intenzívny, že sa mi ho nechce absolvovať opakovane, len pre potešenie z kvalitnej filmárčiny. Wahlberg ako "ľudový hrdina z predmestia" tradične funkčný, Kurt Russell ako zodpovedný šéf chlapskej party robotníkov najlepší vo filme. A Johna Malkovicha asi presvedčil vysoký honorár. V jeho roli bezohľadného korporátnika by mi viacej sedeli iní adepti, kľudne menej zvučného mena. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

(Wahl)Berg strikes again. Tentokrát big Mark utíká z ropné plošiny, která sice dle slov Mikea ropu netěží, ale o to více se na palubě rozvíří hotové peklo, resp katastrofa podle skutečné události z roku 2010, z níž se režisér Berg snaží z diváků hlavně ke konci vytřískat nějaké emoce a také zahltit všechny smysly obřím 110-milioniovým rozpočtem. Celkem mě i překvapije, že o toto téma nebyl v Americe takový zájem, protože se to tam v té době hodně řešilo. Nicméně toto trošku naturalističtější a vůbec akčnější a tíživější pojetí filmu sedí a je vidět, že když se chce, tak to tam Berg má pevně v rukou a celkem se i vyžívá v terminologii na složitém systému všech ovládacích panelů na plošině, až je to možná malinko otravné. Celkově po delší době katastrofický film, který stojí za hřích. PS : Malkovich to zvoral :) ... 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)
  • Réžie sa mal pôvodne ujať J.C. Chandor, ale nakoniec k spolupráci nedošlo z dôvodu tvorivých nezhôd. (beso74)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama