Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (47)

plakát

Pod hladinou (2023) (seriál) odpad!

Další z nekonečné řady zbytečných českých seriálů, který lidem zkresluje představy o nějakém povolání. K tomu tradičně slabé stálice seriálové brakové scény v čele s jako vždy tragickým Adamčíkem.

plakát

King Kong (2005) 

Bohužel jsem byl nucen vidět tuhle kravinu podruhé a po deseti letech ubírám ještě jednu hvězdu. Jednu ponechávám kvůli Naomi Watts. Zvlášť ostrovní akční část se nedala dokoukat. Když vám připadá stádo sprintujících brontosaurů (nebo co to bylo) málo, vražte tam tyranosara. Anebo dva. Anebo rovnou tři. Úroveň kresleného akčňáku pro děti.

plakát

Medvědín (2020) (seriál) 

Není to špatný. Ale kdo četl předlohu, musí být nutně strašně zklamán. Postava Benjiho ztratila většinu svého kouzla, taky přátelství Maya + Anna není dotažené. Skupina se scvrkla na jednoho chuligána, o kterém si divák dlouho musí myslet, že patří mezi dementní rodiče. Postava Davida je tu zjednodušená a jeho roli převzal Peter, což do jisté míry chápu, když z něj udělali trenéra juniorky, ale opravdu bylo třeba z Davida udělat jen uraženého troubu? Herci přitom nehrají vůbec špatně a v pěti epizodách je dost prostoru rozehrát všechny příběhy, které jsou v knize. Takhle nějak by takový skvělý román asi natočili Češi :-( Plus za hokej!

plakát

Plán hry (2007) 

Pro malý puberťáky dobrý.

plakát

Hra z Anglie (2020) (seriál) 

Námět a příběh jsou samy o sobě perfektní. Ale scénář to totálně zmršil. Místo svižného a dramatického filmu nebo minisérie je z toho zdlouhavá nuda, prošpikovaná špatnou romantikou, postavy jednají nelogicky a fotbal je tam těžce na druhý koleji. A ty zápasy jsou vyloženě odfláknutý. Škoda, mělo to potenciál.

plakát

Barva vítězství (2016) 

Příliš naivní. Jakoby to natočili pro děti. Pelé: Zrození legendy je na tom podobně, ale tady to bylo bohužel ještě výrazně horší. Jako dítě jsem kdysi viděl v TV nějaký dokument a silně to na mě tehdy zapůsobilo, takže moje očekávání teď byla velká a přišlo zklamání. Možná to byl tehdy spíš Příběh Jesseho Owense, protože to, co si pamatuji se rozchází se skutečností. Owense tam rozhodčí v Berlíně zařezávali a Luz Long tam před jeho posledním pokusem upustil ručník do dráhy a tím mu pomohlo, protože nemohli hlásit přešlap.

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Vtipné to je, ale vydržel jsem jen pár dílů. Spíš než o Hollywoodu tehdy to vypovídá o Hollywoodu dnes. Takovou agitku jsem dlouho neviděl. V zásadě fandím rovnosti pohlaví, homosexuálům i černochům, ale co je moc, to je moc. A tohle bylo prostě moc. Navíc slabí herci.

plakát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Strašně mi vadí, že tak bohaté divadlo si dělá srandu ne ze sebe, ale ze svých chudých příbuzných. DD existenční problémy opravdu nemá a pochybuji že kdy mělo, to mají paní ředitelka sedící v grantové komisi a pan Krobot velmi dobře ošetřené. Je to vlastně podobné jako s Dabing street. Hrají o něčem, co sami znají jen z dálky, dělají si z toho srandu a vlastně na tom parazitují. Zatímco Cimrmani si to za komnačů skutečně prožili a mohli si dovolit natočit Nejistou sezónu, tak tohle je normální podpásovka vůči kolegům, kteří neumějí tak dobře sosat veřejné peníze. A to mám Dejvické rád a považuji ho za naši nejlepší scénu.

plakát

Dabing Street - Studio B (2018) (epizoda) 

Hele pořád ne. Dost jsem se na tenhle seriál těšil, ale je to pro mě zklamání. Je moc vidět, že se u toho bavili a tahle filmařsko divadelní arogance se pak obvykle podepíše na tom, že pro diváka už je to zábava mnohem menší. Hlavně mě ale zklamalo obsazení. Např. Voříšková nebo neherci jako Adamczyk apod. Proč pořád ti samí? Trochu jsem taky doufal, že tam budou i nějací skuteční dabéři, většina z těchto v životě nedabovala. Ale OK, tohle je jiná disciplína.

plakát

Hra o trůny - Za Zdí (2017) (epizoda) 

:-( Těch logických přešlapů a nesmyslného jednání postav je čím dál víc a tady to vyvrcholilo. Spoiler: To je druhá epizoda po sobě, co někdo vydržel pod vodou mnoho minut načež vyplaval v brnění/kožichu. Bílý chodec neumí udělat led na vodě. Deus ex machina řádí - v bezvýchodné situaci přijede strejda nebo přiletí za pár hodin draci a to jen kvůli jednomu havranovi, za pár hodin přes celý kontinent, ačkoli podle všeho mělo být tou dobou už dávno po všem. Oslovení "Deny" tomu nasadilo korunu.