Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Red Dwarf: Smeg Ups (1994) 

4* tomu dávám, protože mam Trpaslíka rád. Ovšem většinu z té necelé hodiny se koukat na to, jak se někdo ukecne a doplní to "bably bably bu" nebo se koukat na 10 nepovedených záběrů s kosmikem, který se prostě jenom všelijak jinak přetočí, vzbudí nadšení snad jen u těch nejskalnějších fanoušků.

plakát

Pyramidy? (2009) (seriál) 

Zpracování seriálu je kvalitní, napínavé a vzrušující. Co se obsahu týče, tak některé teorie jsou skutečně přinejmenším přitažené za vlasy, ale na druhou stranu by člověk některé z nich připustil jako možné, a tak to alespoň není úplný blábol. Dobré zpracování kontra mírně vycucané teorie dá u mě dohromady 3* a půl.

plakát

Tajemství řeky Bohů (1999) (seriál) 

Když jsem si přečetl "Řeků bohů" od Wilbura Smitha, udělal jsem si o postavách určitou představu. Na základě jejich knižního popisu Vám ty postavy ve filmu prostě sedět nebudou - Tanus je muž svalnaté postavy, který nesnáší koně a sotva vleze na válečný vůz, natož na koně jako takového! Naopak Phillip Rhys je střízlík, který ve filmu přijede za Lostris na koni a to dokonce před vpádem Hyksósů, o kterých se soudí, že koně do Egypta přivezli (v knize je to o tom intezivně vyprávěno). Takovýchto nesrovnalostí a úprav v příběhu je mnoho, což resultuje v to, že si knihu a film vnitřně zcela oddělíte a já osobně jsem to pojmul jako mystický film, využivající motivy z "Řeky bohů". Nečekejte tedy film dle knižní předlohy, pak se Vám nemůže ani zprotivit a jako samostatný příběh i tak dobře obstojí. Je to pohádkové, odkrývání hrobky je napínavé, filmové efekty na rok 1999 pokulhávají, ale nijak to zásadně nevadí a na film se dobře dívá. 4* rád dám.