Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Obsahy (1)

Strom v srdci

Strom v srdci (2008) (TV film)

Film je natočený podle románu Strom v srdci od Kim Edwardsové. Vypráví příběh, jehož ústřední myšlenku inspirovala skutečná událost. Lékař David Henry asistuje při porodu dvojčat své ženy Nory. Chlapeček je zdravý, ale holčička je postižená Downovým syndromem, Henry ji zavrhne a chce ji odložit do ústavu. K tomuto rozhodnutí ho vedou osobní důvody, kterými obhajuje pomýlenou ochranu své rodiny před vlastní minulostí. Novorozené holčičky se ujme sestřička Caroline, tajná doktorova ctitelka, a odstěhuje se s ní na neznámé místo.
Autorka líčí příběh rozdělených dvojčat s odlišným osudem a s nerovnými podmínkami na startu do života. Děti vyrůstají ve dvou rozdílných rodinách, a přesto jsou propojeny jistým neuchopitelným fluidem. Tajemství, se kterým doktor Henry žije, silně ovlivní jeho vztah k manželce a synovi, vytváří bariéru, kterou neumí překonat. Strom v srdci je výjimečný a emotivní román plný dějových zvratů, jenž vypráví o životním štěstí a utrpení.
V Spojených státech amerických vyvolal čtenářský ohlas hned po svém vydání a vyšplhal se na prestižní první místo v žebříčku bestsellerů New York Times. Dnes už má své fanoušky po celém světě.

Reklama