Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (4)

plakát

Na doživotí (2007) (seriál) 

Náhodou jsem absolvoval jeden díl v telce a byl jsem z toho nadšen a překvapen zároveň a tyhle pocity mě neopustily do konce první sezóny. Výborně napsané dialogy, kvalitní herci, ale hlavně jakýsi nehmatatelný pocit, že to všechno tak moc dobře funguje. Hlavní dějová linka, ikdyž na konci trochu uspěchaná, je jenom jakási třešnička na dortu plného zajímavých případů a postav, hlavnímu hrdinovy věříte jeho minulost ne proto, že vám ji před každým dílem připomenou, ale proto, že Damian Lewis jím prostě je, stačí jeden pohled a přesně víte, co se mu děje v hlavě. Neskutečně osvěžující záležitost v moři sterilních CSI, NCIS nebo třeba divákovi na ruku jdoucímu Mentalistovi.

plakát

Noc v muzeu (2006) 

Příjemná záležitost, která se vám po pár hodinách z hlavy spolehlivě vykouří, ale těch 100 minut vás nenapadne film přepnout/vypnout. Škoda trochu sterilní režije a nepříliš objevného scénáře, z nápadu šlo vytěžit víc, ale jak jsem řekl, dobrý film.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Ne uplně lehce koukatelná záležitost. Snyder se od začátku snaží tahat za příliš mnoho provázků, řeší se minulost postav, jejich rodičů, motivace, pocity, potom se režisér snaží popisovat politickou a společenskou situaci a všudypřítomný strach z nukleárního holokaustu a vedle toho všeho se krčí hlavní příběhová linka, která se občas objeví, aby se vědělo, že tu ještě je a potom zase zmizí. Něco se Snyderovi daří více, jiné méně, určitě je na pováženou, že se mu podařilo tohle všechno do filmu dostat, aby to mělo hlavu a patu a udrželo to ty cc 3 hodiny divákovu pozornost. A to neni zdaleka všechno, co se povedlo, atmosféra, herci, efekty za to všechno si Snyder zaslouží podrbat za ouškem. Napadá mě otázka, jestli si neukrojil příliš velké sousto a až potom se rozhodoval, z které strany ho má ukusovat. I tak ve mě film zanechal hluboký dojem a toho si cením víc, než občasných nedostatků. 7/10

plakát

Rok jedna (2009) 

Tak tenhle druh humoru mě naprosto míjí. Ten kdo doufal, že se Ramis pokusí přiblížit Životu Briana, dostane pořádnou facku. Sem tam se nějaký fór povede, ale většinou jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si, že Ramis na stará kolena ztrácí soudnost. A nechybí ani pojídání exkrementů, to myslím mluví za všechno.