Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Parádna záležitosť. Rozjazd síce trochu pomalý, ale čím ďalej, tým viac som bola namotaná. Ešte si pamätám Damiana Lewisa ako Soamesa Forsytha a už vtedy bol výborný, ale ako "zen-ish" detektív Charlie Crews je geniálny. A nedá sa ani povedať, že by Life bola one-man-show, pretože s krásnou Sarah Shahi vytvárajú veľmi zaujímavú a dynamickú dvojku. Oceňujem aj, že medzi nimi nie je žiadna romantická zápletka - už som si zo všetkých tých detektívok začala myslieť, že to bez nej ani nejde. V seriáli je dosť dobrý, i keď taký špecifický humor, pohodová atmosféra, ale aj napätie a zopár horkých chvíľ. Páčia sa mi niektoré zvraty a hlavne to, že prichádzajú, keď ich nečakáte (to už dnes niektorým scenáristom nedochádza:-) Konšpirácia na pozadí je síce temná a tajomná a vyvoláva ak nie zimomriavky, tak aspoň rešpekt, ale zároveň sa v nej divák dokáže dobre orientovať, takže mu nič neuniká. Tiež je celkom príjemné, že po záplave krimi seriálov plných všelijakých konzultantov, agentov a forenzných odborníkov je toto takým návratom k starým dobrým obyčajným policajtom vyšetrujúcim vraždy nie podľa DNA a rozborov vláken ale pomocou otázok a pozorovania. Samozrejme, svojou jedinečnosťou a predčasným ukončením sa Life radí k mnohým ďalším seriálovým tragédiám. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Pustila jsem si díl a půl a dál nekoukám. Možná to před pár lety mělo větší lesk, ale pohádku o nejbohatším policajtovi na světě mi prostě tvůrci prodat nedokázali. Celou dobu jsem v podstatě myslela na to, že by mě víc bavila verze seriálu, kdy ho v minulosti zašili, jak a proč a jak se měl polda ve vězení. Tyhle žabomyší války a cool majetky jdou tak nějak mimo mě.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdo furt pojídá ovoce, mele něco o zen budhismu, je bohatej, má divný kecy a je to dobrej polda? Charlie Crews byl 12 let ve vězení za zločin, kterej nespáchal, a proto mi jeho chování přijde často dost neuvěřitelné. Každej díl obnáší řešní nějakého zločinu a v pozadí se řeší, kdo ho do vězení dostal a proč. Někdy je až moc dobrej v jeho úvahách a dokonalém policejním smyslu. Ale přesto je to zajímavá postava, která tenhle seriál táhne a sem tam z toho scénáristi dokážou vymyslet i celkem dobrej vtip. Pořád z toho ale mám takovej pocit, že z Crewse chtěl někdo udělat tak originálního detektiva, jako je třeba Kojak, kterej místo ovoce má lízátko, nebo pan Monk, kterej je čistotnej a divnej... ale tady to tak úplně nefunguje. Damian Lewis je dobrej herec a proti němu nemám žádné výtky. To samé jeho parťačka, která je sice hezká a to se asi obecenstvu má víc líbit... ale uvěřitelněji by mi tam seděl chlap. To je tak všechno, zatím... Druhá série má sice nějaké plusy, jako třeba dobré vtipné kecy kapitána Tidwella (Donal Logue) kořenící vztah s Dani Reese nebo dobré kecy a chování Charlieho Crewse, ale na druhou stranu má plno mínusů. Každého určitě nasralo, jak ten seriál utli a to nebylo fér. V každém díle se vyšetřuje hlavně ten epizodní zločin a kontinuální příběh se objevuje málo a z nenadání, řek bych až uměle. A pak najednou přijde poslední díl, kde se všechno rychle rychle musí nějak dořešit, aby divák neodešel úplně bez odpovědí, ale je to strašná smršť a je to šité horkou jehlou. Taky jsem moc nepochopil ty dokumentární interview s jednotlivejma postavama, které nás doprovázelo celej seriál. Nevim, proč to tam bylo a v posledním díle to úplně zabili, když dokumentaristu zabili. To bylo k posrání. Jinak celkově v té sérii se mi nelíbilo, jak z kočandy Dani dělali alkoholičku a bejvalou fetku, ale přitom tomu nic nenasvědčovalo, vzhled ani nic. Taky bylo trapné, jak Crewsovi nastrčili novou parťačku - asi jim někdo řekl, že v seriálu je málo ženskejch a černochů - a ta navíc byla dost trapná, jak měla fotografickou paměť a uměla rychločtení atd. Zpátky k těm plusům - tam ještě musím zahrnout obsazení zrzavé Christiny Hendricks, která se tam ale objevovala hodně zřídka, což je škoda. Celej seriál jsem viděl bohužel s českým dabingem, kterej by nebyl vyloženě špatnej, akorát hlas Matěje Hádka se na Charlieho Crewse moc nehodil... Celkově to je takovej průměr průměrnej... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Epizodický krimi seriál, který má sice zajímavý námět, ale tam jeho veškerá originalita končí. Ústřední zápletka je věru dost nevyužitá a celou první sérii jsem si říkal, proč je to sakra tak nevyrovnané a proč mám pocit, že tvůrci už tady absolutně netuší, kudy seriál vést. V druhé sérii tenhle pocit přetrvává, ale zachraňují to epizodické zápletky, které jakoby "zcastlovatěly" a scénáristé se předhání v tom, kdo naaranžuje šílenější vraždu. Překvapil mě ovšem závěr série, kde atmosféra seriálu výrazně potemněla a dostal jsem i něco, co mi po celou dobu dost zoufale chybělo: thrill a napětí (a kupodivu je to navíc uzavřené). Na druhou stranu, kdo opravdu chce a od seriálu očekává pohodovou oddychovou krimku, nešlápne vedle. Damian Lewis s tím jeho zenem a zalíbením v ovoci je přiměřeně zábavný, Sarah Shani zprvu trochu nesympaticky odtažitá, ale to se časem tradičně poddá a docela jim to společně klape. Nemůžu se ovšem zbavit pocitu, že ten námět mohl být uchopen daleko lépe, intenzivněji, stejně jako writing po většinu času téměř neviditelných dlouhodobých linek mohl být napříč epizodami o něco konzistentnější. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama