Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (105)

plakát

Studená ryba (2010) 

Sono asi momentálně ujíždí na benzedrinu, jinak si to nedovedu racionálně vysvětlit..., neskutečná jízda..., jen tak dál, hochu, jen tak dál !!!

plakát

La Femme qui se poudre (1972) 

... ryze experimentální, černobílá, audiovizuální pastva, nikoliv však určená úplně pro každého..., nemám pochyb o tom, že se k Bokanowskému ještě někdy v budoucnu vrátim a jen doufám, že to bude stejně podmanivej a intenzivní zážitek právě jako tato "pudrující se žena" !!!

plakát

MR 73 (2008) 

... ponurý, drsný, depresivní, místy možná pro někoho až nesnesitelně pomalý a stopro francouzský..., tak takhle to rozhodně můžu..., nemam asi víc, co bych dodal, snímek přesně podle mého francouzského gusta a jen jsem zvědav na další společnej zásek týhle už celkem dost sehraný dvojky (Marchal, Auteuil). LIVINGDEAD : hmm..., skutečně nepostradatelnej a dosti informativní plk...(ale budiž, máš na něj právo). Tak nějak předpokládám, že ty horory hodnotíš asi podobně neotřelým způsobem (tzn. především na základě dojmů vlastní sestry), na co se taky zdržovat nějakym koukánim se na ty filmy, že jo .-).-)

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Co bych tomu vytknul ??? Vlastně ani nevim, nic mě nenapadá..., snad jen ta lehce přepálená stopáž..., ale jinak u mě dneska dobrý, móc dobrý...

plakát

Bullet Ballet (1998) 

Po několika letech návrat k tejhle tsukamotovce a dojem možná ještě lepší než to bylo na poprvé... Nipponian neo noir v tej nejlepší možnej formě !!

plakát

Květina a had (2004) 

HANA TO HEBI aka FLOWER and SNAKE....skvělá věc...., tak nevim zcela přesně, na co se to ten Radiq vlastně díval, ale každopádně pokud se jedná o to samý, o čem se tady a teď mam tak nějak trochu rozepsat, tak snuffu tu nebylo ani co by se za nehet vešlo a nějakej rádoby snuffovej závan mě do nozder taky rozhodně neudeřil .-).-) Ok, dost bylo legrace a teď zas trochu vážně... Ishii mě tentokrát potěšil, hódně mě potěšil, protože když už má bejt řeč o nějakejch termech, tak v tomto případě připadá v úvahu jedinej, kterej mě napadá a to je roman poruno ... Ano, HANA TO HEBI je naprosto ryzí, krystalicky čistá ukázka toho, co tento termín v dějinách jap kinematografie vlastně znamená a představuje ( a nenechte se zmást některými IMDb komentáři..., toto nemá s pinku nic společného, opravdu nee ) Ishii ( na rozdíl třeba od jeho starších věcí jako kupř. FREEZE ME nebo BLACK ANGEL ) v tomto případě ze sebe vypotil maximum a natočil opravdovej S&M masterpiece..., alespoň v novodobých dějinách jap erotického filmu zcela určitě... Pravda, tohle neni zrovna ten druh erotiky, na kterou jsme zvyklí z Evropy , tady je všechno daleko víc nadoraz ( prostě harder ), takže některé scény ( svazování, zavěšování, kapání voskem, penetrace atd...) mohou skutečně někomu připadat zbytečně explicitní nebo lehce perverzní .-), nicméně stále je tu řeč o erotice jako takovej ( resp. typicky japonskej S&M erotice ) a především o umění interpretovat ji takovým způsobem, aby to alespoň iritovalo, v tom lepšim případě pak třeba zaujalo nebo dokonce potěšilo či nadchlo a to se myslim Ishiimu v tomto konkrétním případě povedlo docela dokonale... Souhlas s Radiqem, HANA TO HEBI určitě není tuctovka..., HANA TO HEBI je návrat ke kořenům r.poruno ve velkém stylu.

plakát

Grindhouse Trailer Classics (2007) (video kompilace) 

Wow, tak tohle byla opravdu jízda !!! Nezbývá mi než jednoduše odkejvat to, co už přede mnou napsal Campbell s tim, že přeci jenom trochu upřesnim a lehce rozvedu..., spíš než o klasickej horror sampler, tu jde hlavně o exploitation, kterej je zde víc než hojně zastoupen, včetně všech jeho možnejch ( i nemožnejch .-)) subkategorií, takže od sexploitation, blaxploitation, shocksploitation, wíajpíček, rape and revenge až po chambaru a já nevim co ještě.-), od klasickejch fláků jako LAST HOUSE ON THE LEFT, I SPIT ON YOUR GRAVE, THEY CALL HER ONE EYE, ILSA SHE-WOLF OF THE SS..., přes ty méně známé... THE BIG DOLL HOUSE, LOVE ME DEADLY, SHOGUN ASSASSIN..., až po ty, o kterejch vim zatim jenom z doslechu, případně z různejch článků, ale na vlastní woči jsem zatím neměl tu čest... THE THING WITH TWO HEADS, DOLL SQUAD etc... Co je víc než udivující a zároveň chvályhodné, že ačkoliv tenhle sampler vyšel pod britskym labelem, tudíž nutně musel projít schválením a následnou BBFC klasifikací, všechny trailery jsou uncut, nehledě na to, že jsou zde zastoupeny i filmy, které dodnes BBFC klasifikací neprošly..., typickým příkladem ILSA SHE-WOLF OF THE SS nebo třeba THRILLER A CRUEL PICTURE... Jsem rád, že po nějakej době v tomhle ranku, co se hodnocení týče, zase za plnej a všem fandům grindhouse exploitation jednoznačně doporučuji !!

plakát

Po stopách krve (1969) 

V rámci svýho ranku nenahraditelnej klenot a spolu s o několik let starším bratříčkem VRAH SKRÝVÁ TVÁŘ to nejkvalitnější, co nám českej kriminální žánr může vůbec nabídnout. 85%

plakát

Mučedníci (2008) 

O MARTYRS toho už bylo v komentářích napsáno a v diskuzích prodiskutováno ( včetně Auguriho vskutku podnětného a zajímavého příspěvku :-):-) ) až až... , takže tak nějak za sebe shrnu to nejpodstatnější a vemu to velice stručně. Dnes, tj.cca po týdnu, co jsem mučednice uzřel poprvé, přehodnocuji a dávám ze čtyř za plnej, nicméně malá výtka by tu přeci jenom byla a to k oné závěrečné, vševysvětlující třetině ( posledních cca 35 minut tortury Anny ), která, ačkoliv nutná k ospravedlnění/osvětlení samotného závěru a následné pointy ( nebo " pointy ", jak kdo chcete ) mi přišla přeci jenom trochu zbytečně natahovaná a tak trochu boring..., je očividné ( přičemž pan režisér se nás snaží přesvědčit o chtěném záměru ), že Laugier v poslední třetině ztrácí trochu dech a sází vše na jednu jedinou kartu... Nevim, jestli přelomovej a nevim, zda-li kultovní, ve svym ranku však určitě vydařenej počin, kterej si plný hodnocení právem zaslouží.

plakát

Ponorka (1981) 

Excelentní filmařina, dle mého názoru nejlepší Petersenův film a určitě jedno z nejpůsobivějších a nejrealističtěji natočenejch ponorkovejch/podmořskejch dramat obecně... Nemám, co bych vytknul, snad jen těch cca 215 minut režisérskýho sestřihu bylo skutečně zu viel..., ale pokud je zrovna tohle něčí parketa, tak i to se dá skousnout... Apropos..., Erwin Leder, coby Johann ze strojovny, je skutečně jedinečnej a nezapomenutelnej..., už tady jasně dokazuje, že role vyšinutejch, mimoidních magorů mu byly šitý na míru a že tady to byla zatim jenom taková malá zahřívačka na hlavní roli psychopata ve vynikajícím ANGST G.Kargla, natočeném o dva roky později...Skvělý výkony, skvělej film...