Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Polibte nevěstu (2007) 

Film jsem nechtěla původně ani dokoukat, nakonec jsem dokoukala a co se dělo na závěr filmu, tak to byla fraška obrovskýho rozměru, že jsem se rozhodla to napsat i sem. Kdyby tam nebyl tak slátaný, stupidní a kýčovitý konec, dala bych i víc hvězdiček, přestože mi Tori přijde nekoukatelně nepěkná. A taky mi to děsně připomínalo film Svatbu mého nejlepšího přítele, akorát že svatbu nechce shatit ona kvůli němu, ale on kvůli němu... Každopádně v žádném ohledu kvality filmů se snímky porovnávat nedají, Julia je Julia...

plakát

O Popelce trochu jinak (2002) (TV film) 

Příběh mi přišel takový celý nudný a překombinovaný a navíc až na několik málo výjimek (například Azuru a Stockard) mi v příběhu připadali herci až nekoukatelně oškliví. A to včetně Popelky, ta mi tedy krásná vůbec nepřipadala (no, ale na ní se jakžtakž koukat dalo). Moc pevedená verze Popelky toto tedy opravdu není.

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Jsem zmatená... nevím, jestli se mi to líbilo na dvě hvězdy nebo na miniaturně zářící tři. Každopádně mě film nepřipadal tak hrozný dokud se tam neobjevily ty příšerné rozmazlené kreatury v podobě amerických mazánků. No, film na mne zapůsobil jako antikoncepce. Na druhou stranu se uklidňuji, že naštěstí nežiju v Americe a doufám, že své české děti řádně vychovám a že se nikdy nebudou chovat tak, jak se chovají dítka v tomto filmu. Díky těm příšerným malým osobám nechápu, jak mohl film skončit tak, jak skončil. Po těchto zážitcích přeci žádný člověk nemůže chtít mít vlastní děti!!!

plakát

Bláznovo zlato (2008) 

Možná proto, že jsem v poslední době viděla samé nudnější filmy, se mi tento líbil. Mám moc ráda Kate Hudson a vůbec tendle konkrétní párek (film Jak ztratit kluka v 10 dnech patří mezi mé nejoblíbenější), ale poslední film, který jsem s ní viděla (Kamarádova holka) a i ten předposlední (Válka nevěst) mě dost zklamaly. Sice si ho hned znovu nepustím (tak jako tomu bylo u prvně zmíněného filmu), ale určitě se na něj ještě někdy a několikrát kouknu. Zkrátka - špatné to fakt není.

plakát

Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008) 

Nemůžu si pomoct, ale mě to opravdu nepřišlo moc směšný ani koukatelný. Dávám dvě hvězdy, protože si to nejspíš už nikdy dobrovolně nepustím. Ale pravdou je, že do odpadu to má taky daleko. No, to divko si zkrátka opravdu nekoupím....

plakát

Letní déšť (2006) 

Film je hodně o sexu, což mne dost zklamalo. Díky některým záběrům jsem váhala, o jaký druh filmu vůbec jde, jestli náhodou nekoukám na erotický film. Musela jsem se hodně ukecávat, abych film vůbec dokoukala.

plakát

Vášeň a cit (2007) 

Po shlédnutí Pýchy a předsudku jsem se na tento film těšila a musím přiznat, že mne zklamal. Zdaleka není tak vypracovaný jako Pýcha. Dokonce jsem si musela v některých částech filmu domýšlet, co tam ukázáno nebylo, protože by ten příběh jinak neměl takový smysl. Zkrátka to na mne působilo, jako že má film díry v příběhu, že musel střihač vystříhat zbytečně moc pasáží a tím je to celé zmatené. Na to, že je film pojmenován Vášeň a cit, tam moc vášně není, lepší by bylo, kdyby byl ponechán originální název Rozum a cit. Určitě se ale na film dívat dá, je to ukázka ze života samotné Jane Austinové a díky tomu je ten příběh zajímavý.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Nikdy jsem nečetla nic od Jane Austinové a tak nevím, jak hodně tento film knihu vystihuje. Faktem ale je, že jsem se od něj nemohla odtrhnout. Zaujal mne takovým způsobem, že jsem si ho pustila hned 3x po sobě a musím říct, že pokaždé jsem tam viděla další a další detaily, které mi předtím unikly, protože je ten film plný drobných detailů, které vytvářejí dokonalý celek. Keira hraje Lizzie úžasně, i když mám pocit, že nadabovaný hlas do češtiny se k ní hodí víc, než její hlas v originále. Navíc mne mrzel vystřižený konec. Naštěstí mám ale originál DVD a ten vystřižený konec je v bonusech. Příběh má opravdu úžasné zpracování.

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Než jsem viděla tento film, byla pro mne Jane Austinová pouze nějaká spisovatelka ženských románů, která je u žen velmi známá, oblíbená a uznávaná. Vytvořila jsem si dojem, že určitě napsala nějaké „slaďáky“ pro vzdychající ženy staršího věku, které v jejích knihách hledají to, co samy nikdy nezažily. Tento film mi ale její knihy a ji samou přiblížil takovým způsobem, že mne ona a její díla začala zajímat. Líbí se mi, jak v Klubu Jane Austinové hrdinky filmu rozebírají její díla, jak každá z nich má na každé její dílo jiný názor a jak ukazují, že se na její knihy dá koukat různými pohledy a všechny ty pohledy jsou pravdivé. Tento film mne zaujal natolik, že když skončil, začala jsem hledat zfilmované verze jejích románů a zjistila jsem, že hodně z toho, co se ve filmu řeklo, je pravda. A musím ještě dodat, že film rozhodně není jen o rozebírání knih, ale i o příbězích jednotlivých hrdinek.

plakát

Kamarádova holka (2008) 

Na to, jak jsem se na film kvůli Kate těšila, mě film opravdu dost zklamal. Je docela přisprostlý, nemá šťávu a dvě hvězdy dávám jen kvůli Kate a těm něco málo humorných gagů. Promiň Kate, ale příště něco lepšího, prosím...