Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Laurel a Hardy studují

Laurel a Hardy studují (1940)

James Finlayson se svou krásnou ženou pořádají snobský banket a na poslední chvíli hledají manželský pár jako sluhy, což je příležitost přesně pro momentálně nezaměstnané Olivera a Stana, vlastně jeho choť Agnes. Celý banket svou nešikovností úplně pokazí a nebohý Finlayson je musí vyhnat s puškou v ruce. V další scéně už jsou oba popeláři a konstatují, že za všechny jejich neúspěchy může to, že nejsou dost vzdělaní. Když ale omylem dopadnou bankovního lupiče, dostanou za odměnu stipendium v Oxfordu. Tam je hned univerzitní vtipálek pošle do parkového bludiště, ze kterého se nevymotají ani do půlnoci. Následuje povedený gag s rukou, která oba nováčky popichuje skrz křoví. Stan ruku normálně používá, jako by byla jeho. Jako další iniciační žertík ubytují studenti Stana a Ollieho v ložnici samotného děkana. Ten z toho zrovna dvakrát nadšený není a rozhodne se vtipálky vyloučit. Ti se mstí oběma práskačům, ale výprask nakonec dostanou oni od Stana, jemuž se vrátila paměť, kterou dávno ztratil. Náhodou byl kdysi statečným lordem a sportovním hrdinou univerzity. Ollieho si ale nepamatuje a tak si ho nechá jako sluhu, kterého neustále ponižuje. Když už to Oliver psychicky neunese a rozhodne se odjet, ztratí "naštěstí" Stan znovu paměť a je z něj zase ten starý dobrý Stan Laurel, věčný souputník Olivera Hardyho.

Laurel a Hardy na moři

Laurel a Hardy na moři (1940)

Stan a Ollie v zaměstnání testují klaksony do aut a dechové nástroje. Oliver se z toho neustálého rámusu nervově zhroutí a nemůže už jakýkoliv podobný zvuk ani vystát. Absolvuje netradiční prohlídku svérázného doktora Finlaysona a na jeho radu se se Stanem a ještě s kozou kvůli mléku odstěhují na loď na čerstvý vzduch. Protože se však Oliver bojí moře, kotví raději pohodlně v přístavu. Jak už napovídá název, nakonec se na moře stejně dostanou, a to navíc s uprchlým zločincem na palubě.

Romeo a Julie

Romeo a Julie (1926)

Charley Chase cvičí na roli Romea. Zjistí ale, že v punčochách vypadají jeho nohy moc hubené a tak si je vycpe mořskou houbou. Nohy má pak skutečně svalnaté a vypadají moc dobře. Ovšem jen do doby, než chytře uprchne policistovi přes trávník plný vodních zavlažovačů. Houba na nohách se mu samozřejmě nacucá, Charley sotva chodí a zoufale ze sebe vodu ždímá. Když si ve dvoupatrovém autobuse sedne, voda z něj stále teče, a to přímo na hlavu muži o patro níž. Ten málem omdlí, když to jde nahoru vyřešit a spatří Charleyho, jak z něj crčí voda, zatímco si hraje na klíně s miminkem, které měl zrovna někomu podržet.

Není kuchař jako kuchař

Není kuchař jako kuchař (1926)

Komik Clyde Cook hraje kuchaře a šéf tábora Oliver Hardy mu poručí, aby udělal k jídlu pro celý tábor pstruha, zajíce a nějaký zákusek. Clyde dost neobratně loví ryby a místo zajíce přinese skunka. Pak se nedopatřením dvoří dívce (ta dělala milostné posunky na někoho jiného) a její žárlivý muž mu za trest do lívanců nasype střelný prach. Lívance pak při nabodnutí na vidličku vybuchují, zvlášť Hardymu, který si jich poručil celou kupu. Povedený je gag, v němž Clydeovi napadají do těsta slunečnicová semínka a když vyndá pekáč z trouby, vyrůstají z buchty kytky. Clyde pak prchne před rozezleným Hardym ve vagónu, kde se střetne s žárlivým manželem. Oba pak z vagónu, který balancuje na okraji propasti, visí dolů. Clyde seskočí na skalní výběžek, lechtá svého protivníka klackem. Ten se zřítí do vody a nebohý Clyde má konečně klid.

Reklama