Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Opravdu geniální seriál z prostředí geeků. Stačí jeden díl kdy Sheldon zaperlí a strčí celé IT Crowd do kapsy. Sheldon je opravdu hodně impozantní seriálová postava. Jeho genialita, jeho místo, umíněnost a "smysl pro detaily" (Monica z Přátel je proti němu hadra), komiksová trička či memorabilie z filmů snad nemá obdoby. Každým dílem se seriálu dostávám pod kůži víc a víc (asi si koupím xbox 360 a začnu pořádat Halo večery). Z postav se mi pak dále nejvíc líbí Rajesh "Mocca" Koothrappali. Je tichý, nemluví se ženami, šeptá Howardovi do ucha, ale co z něho vypadne to fakt stojí zato, ještě k tomu ten úsměv a indický přízvuk. Ovšem i ostatní postavy mají co říct a určitě nejsou do počtu (Penny bych bral). Jinak pokud se chcete opravdu zasmát a ocenit rétoriku Shledona, nepouštějte si dabovanou verzi, přijdete o hodně. Hodně velká konkurence pro můj žebříček v seriálech, leč Přátelé jsou asi nedostižní. A nějakou hlášku na závěr? Je jich tolik, že nevím kterou bych upřednostnil. Bazinga!

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Tak takhle si já představuji nového Sherlocka Holmese. Na rozdíl od Ritchieho filmu, je tento seriál úplně někde jinde. Moc se mi líbí jak režiséři nám ukazují dokonalou sherlockovu metodu dedukce. Opravdu, Sherlock je asociální, vyhýbá se ženám a nedělá to pro peníze. Jeho myšlenky a dedukce jsou úchvatné a někdy jsem ho opravdu nestíhal. Všechny tři díly mají správnou atmosféru, střih a vynikající hudební podklad. Ovšem ten (doufám zatím) poslední díl byl ohromující. Pevně věřím že se v budoucnu můžu pokochat geniálností Holmese. Opravdu skvělý nápad reinkarnovat Doylovo dílo do dnešního moderního Londýna.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Proč je tento film na 13. místě v žebříčku ČSFD? I když tento snímek nemá chybu, nechápu proč není zařazen mezi dokumenty. Snímky jsou excelentní, kochám se na naší Zemi každou minutou. Rozesmál jsem se nejvíce, když ty malé, teď nevím co to bylo, asi kachny vylétavaly ze stromů a padaly dolů do listí. Stejně tak tučnáci byli boží. Souboj malé gazely a geparda byl ohromující. Člověk se opravdu musí zamyslet nad krásou a jedinečností naší Štastné planety. A jak vše pravděpodobně skončí nám ukázali lední medvědi. Holt musíme si uvědomit co naším jednáním způsobujeme.

plakát

Dotek zla (1958) 

Až doposud jsem Orsonu Wellesovi neuměl příjít stoprocentně na chuť, to se ovšem díky Doteku zla naprosto změnilo. Naprostá genialita tkví v každém detailu a minutě. Sám Welles hraje celý film jako Pán a strhává hodně pozornosti na sebe, to mi ovšem ani v nejmenším nevadilo. Ta obětavost udělat pro roli cokoliv snad v kinematografii nemá obdoby. Stejně jako už tehdy ten geniální střih. Naprostý vrchol noir tvorby.

plakát

Kočka na rozpálené plechové střeše (1958) 

Strhující drama s krásnou a sexy Elizabeth Taylor a snad ještě s charizmatičtšjším Paulem Newmanem. Ono už to tak bývá, že ty nejlepší rodiny mají své velké, ne-li obří mouchy. Ovšem vystát jsem nemohl Gooperovu manželku Mae, která by zasloužila jen pytel na hlavu. Scéna ve sklepě, kdy spolu Newman a Ives konečně rozmlouvají jako otec ze synem, byla ta nejlepší. A ten romantičtější závěr mě také dostal.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Hodně drsný snímek o praktikách statní bezpečnosti v NDR. Nabízí se srovnání s Kachyňovým Uchem. Co říct? Snad jen, že se z tohoto lidstvo poučí.

plakát

Svědek obžaloby (1957) 

Opravdický majstrštyk Billyho Wildera. Charles Laughton jako nejlepší britský advokát přímo exceluje, jeho smysl pro každý detail, odhodlání a láska k brandy a doutníkům byly nezapomenutelné. Psát o čem film je nemá moc smysl, protože by tady byl jeden spoiler za druhým. Raději se na to podívejte. Spolu s Dvanácti rozhněvanými muži jedno z nejlepších soudních dramat.

plakát

Bio Ráj (1988) 

Výjimečný klenot. Tyto dvě slova vystihují Nuovo cinema Paradiso. Nádherný film o lásce k filmu. Malý Toto jako malý byl naprosto úžasný a svým projevem musí vyloudit úsměv na tváři snad každého. To, jak malý kluk hltá kino a promítání filmů s kamarádem Alfrédem, nemělo chyby. Jestě nikdy se mi toto nestalo, ale celých posledních 30 minut jsem nedokázal udržet oči suché. Z čeho? Z nenaplněnné lásky? Možná. Spíše více kvůli sentimentu a nostalgii. To jak dospělý Toto kouká na film sestříhaný Alfrédem pak už mluví za vše. Až mi bude opravdu špatně, vím co si pustím. Tleskám a utírám slzy.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Tomu já říkám romantická komedie s nápadem a stylem. Nevím, který jiný herec by se tady hodil lépe než Bill Murray. Každý den pořád to samé, no nevím jestli bych to chtěl sám zažít.

plakát

Kramerová versus Kramer (1979) 

Naprosto brilatní snímek s excelujícím Dustinem Hoffanem. Muž, které se vzdá úspěchu kvůli svému synovi. Maryl Streep zahrála ženu, kterou ze srdce nenávidím a která mi svým chováním je odporná. Utéct od svého dítěte, dobrovolně se jej vzdát a za nějaký čas ho chtít vysoudit pro sebe. Záporák filmu jak vyšitý. A ještě se u soudu hájí tím, že je matka. Závěrečné scény, kdy otec vysvětluje svému synu že jej ztratil a opékaní toustů mě dohnaly k slzám. Nejhorší na tom je, že vše vždy odnesou děti.