Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Ano, jsem fanoušek Tarantina a tohle mu žeru nejvíc. Dokonalejší dílo než Gauneři. Naprosto vyjímečné dialogy mě zasáhly jako blesk z čitého nebe, nehledě na comeback Travolty. Mnoho lidí nemá rád dabing,ale tady se sakra povedl (Pyško jako Butch a Vydra jako Marcellus). Můj TOP a kult všech filmových kultů. Tleskám a pouštím znova!

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

Životní role Paula Newmana. Film, který dokáže rozesmát ale také rozesmutnit. Já bych si dal 50 vajec, prosím!

Sedm

Sedm (1995)

Herecké výkony Pitta a Spaceyho nemají chybu. Atmosféra na jedničku plus šokující závěr, který by mě ani ve snu nenapadl. Odlehčil to Pitt a jeho hláška: "Je to magor!"

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Novodobý Dr. Jackyll a pan Hyde s anarchistickými myšlenkami. Norton a Pitt předvedli vynikající herecké výkony. Scéna, kdy se Norton sám mlátí před svým šéfem mě dostala.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Naprosté šílenství vietnamské války a války vůbec nám ukázal Coppola nejmistrněji a tak, jak to ještě nikdo nedokázal a asi nedokáže. Vrchol šílenství bylo surfování za bitvy, které řídil Duvall s následnou nesmrtelnou hláškou.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Nebrat žádné drogy ani prášky. Až budu mít své děti, tak jim přednášky o drogách a jejich nebezpečí dávat nebudu, radši jim pustím tento film, který to udělá líp než všechny dokumenty o drogách dohromady. Televize=srovnatelná droga=brainwashing. Tady člověku nejednou zamrazí!

Casablanca

Casablanca (1942)

Pro mě jasná klasika. Skvělý film, každá minuta má něco do sebe. Ingrid Bergman je opravdu krásná žena, možná bych si dokázal namísto Humphreyho Bogarta přestavit spíše Caryho Granta. Nádherná scéna byla, když se zpívala Marseillasa proti německé písni, strašně to na mě zapůsobilo. Stejně jako nečekaný konec. Už chápu, proč je v žebříčku IMDb Casablanca tak vysoko.

Americká krása

Americká krása (1999)

"Kevine Kevine, tys to ale dopracoval", jsem si říkal po několika minutách. Film mi vyrazil dech již od humorného začátku až po tragický a pro mne nečekány konec. Ten Oscar je zasloužený!

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Jeden z nejlepších filmů české kinematografie. Tohle není film o jednom či dvou hereckých výkonech, tady hrají skvěle opravdu všichni. Nezapomenutelné scénky a hlášky, kterých je v tomto filmu mnoho! "To bylo málo"...