Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (11)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Nedá mi to a musím také přihodit pár slov: Očima diváka: Příběh o upřímnosti vztahu a lásky, kterou doprovázejí zdravotní komplikace. Hlavní myšlenka, opírající se o věčnost a zapomnění, proplouvá mezi běžnými problémy dospívajících a zákeřnou nemocí. Otevírá oči divákovi a nutí jej k zamyšlení nad pravými hodnotami života a opravdovosti lásky. Děj staví běžné problémy do pozadí a názorně ukazuje důležitost přátelství a milostných citů, zvlášť v těžkých chvílích. Je to film, který doporučuji shlédnout. Každý si z něho vezme, co potřebuje. Je to doják, který nezanechá oko suché a po shlédnutí máte velké nutkání obejmout svou vyvolenou bytost a opakovat ji láskyplná slova z filmu. Dobře... Očima profesionála: Jde o příběh do první třetiny tuctový a prakticky velmi podobný mnoha dalším filmům jako např. Keith, Je to i můj život, atd. Dále ale scenárista překvapuje křížením dějových linií a z původního prvoplánového vývoje vztahu dvou lidí se postupně stává spíše jeho studie, která ale nenásilně přibližuje názory a přání postav, což považuji za důmyslný prostředek k vykreslování jednotlivých charakterů. Ke konci se protagonisté až příliš moc baví o smrti, tím ale zbytečně poodhalují následující děj, který ztrácí moment překvapení. Tím pádem jde o "masturbaci" citů diváka a vlastně přípravu k tomu, aby přijal dále vykonstruovaný děj. Láska hlavních postav se následně utápí v jejich nemocech. Konečně přichází dějové ceremonie, kdy všichni se připravují na tolik očekávanou smrt jednoho z hlavních postav. A právě tady začíná cílený útok na city, který neustává až do konce filmu. Neustálé rochnění se v sentimentu a vzpomínkách je zabaleno do rádoby hlubokomyšlenkové přednášky o životě, takže mi konec připadal jako bych šlápnul do hovna a pořádně ho rozjel. Co se technického zpracování týká chválím práci se světlem, takže záběry nejsou pochmurné a depresivní, příjemná volba prostředí i místy velmi výstižná kamera, která si na nic nehraje. Hudba je "podkožní" - určená pro teenagery - proč ne, padla dobře. Chválím herecké výkony hlavních postav a udržení si charakteru po celou dobu, což u tohoto tématu je velmi obtížné.

plakát

Gravitace (2013) 

Film je hitparádou dechberoucích efektů a událostí, provázejících běžnou údržbu orbitální stanice a následný návrat na Zemi. Divák chvílemi nebude ani dýchat, pokud se nechá vtáhnout do děje. A právě tuto stránku filmu hodnotím jako velmi povedenou. Na druhou stranu je dílo pouhým dokumentem, popisující dobrodružství v relativně krátkém časovém úseku. Nelze tedy v prostém příběhu hledat žádnou hlavní myšlenku. Jde jen o demonstraci pudu sebezáchovy a fyzikálních vlastností ve vesmíru. Ovšem vše je pečlivě zabalené do poutavě provedených vizuálních efektů.

plakát

Propast (1989) 

Tento film v sobě skrývá hlubokou myšlenku, jenž dodnes zakládá mnoho otázek bez odpovědí. Také i zde se projevuje mírumilovná povaha mimozemské civilizace a její snaha pomoci odvrátit nukleární hrozbu. Výborná práce s kamerou, se světlem, stejně tak i na svou dobu velice působivé efekty, umocňují už tak napínavý děj a dodávají mu patřičný kontrast. Velice chválím za citlivý popis jednotlivých postav a jejich přirozený vývoj charakteru. Je to prostě film, který se dá shlédnout několikrát.

Poslední hodnocení (312)

Forrest Gump (1994)

30.09.2014

Hvězdy nám nepřály (2014)

30.09.2014

Gravitace (2013)

23.03.2014

Propast (1989)

23.03.2014

Město zeleně (2006)

06.08.2011

Andělé na kolejích (2010) (amatérský film)

30.04.2011

Mezi nimi (2010)

odpad! 30.04.2011

Letec (2004)

30.09.2009

Protektor (2009)

21.09.2009

Reklama