Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (375)

plakát

Dívka a moře (2024) 

Velmi silný příběh, který mě nenudil ani na chvíli, Díky sympatickému castingu, skvělé hudbě a režii se jedná zatím pro mě o překvapení roku. Konec velmi dojal. Lepší 4 hvězdy.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

Stále se potvrzuje, že Boys jsou seriálem, na který se můžeme vždy spolehnout, že doručí kvalitu. I když jsem se těšil na každou novou epizodu, tak mi tato série přišla slabší než předchozí. Hlavně linky Frenchieho a Butchera mi přišly docela nezajímavé a s některými postavami mi přišlo, že tvůrci neví co dělat. Za to jak asi všichni ví, tak hvězdou této sérii je Homelander, který je fakt skvostný a nikdy nevíte co čekat. Nechuťáren zas přibylo a za mě až moc. Už mi to přišlo, že z povinnosti musí mít v každé epizodě něco. Furt to jsou ale Boys a furt si jedou svoje a s ničím se nemažou. Konec dobře navnadil na poslední sérii.

plakát

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál) 

Spoilery. Jestli ještě jednou uslyším někoho volat Osho, tak se zblázním. Je vidět, že tvůrci neumí psát dobrý příběh a nemají vášeň pro SW. S celkovým příběhem nemám ani problém, ale to jak je provedený. Má to až moc nelogických, špatně napsaných scén a někdy tvůrci potřebují, aby se charaktery chovaly takto a za chvíli zas kompletně jinak, jenom aby jim to sedělo do příběhu (Osha, matka, Torbin, proč Basil sabotoval loď na konci atd.). Nevím také, proč se z toho snaží tvůrci udělat Matrix s těmi souboji. Hlavně kvůli tomu obsadit Carrie-Anne Moss, aby měla hned úplně zbytečnou smrt. Jediové se občas chovají jak naprosto neschopní lidé (zas scénář napsaný podle toho, aby to sedělo do daného momentu, někdy sílu umějí používat, někdy ne apod.). Celkově obsazení nic moc, herecké výkony u dna (prostě špatně napsaný scénář a charaktery). Wookie naprosto nevyužitej a jeho smrt stále není jasná kdo? (jako asi Qimir ale jak se tam dostal před Mae?). Stopáž většinou tragická a některé díly končí velmi divně. Rozpočet je kde? - hlavně když se to odehrávalo skoro jenom v jedné pevnosti a v umělým lese. Kult čarodějek proč a jak? Ani tvůrci podle mě neví. Flashback epizoda zbytečná a mohla být prostě jenom 1 namísto 2.  Motivace postav na bodu mrazu. Akce jako jediná byla ok, některé nápady tam byly dobré. Smrti Jediů velmi překvapivé a respekt, že to tvůrci povolili. Camea na konci pouze jako bait, aby byla další sezóna. Bohužel slabé 2 hvězdy a nechci, aby tito tvůrci pokračovali s dalšími sériemi a zničili postavu jako Plagueis.

plakát

Vikingové: Valhalla - Série 3 (2024) (série) 

Produkce je sice zas o něco větší než v předchozích sériích, ale furt to jede na vlně průměru. Valhalla za mě nemá skoro nic nového co nabídnout a akorát to spíše kazí pověst předchozích Vikingů. Postavy jsou téměř všechny nesympatické, Knut je jediný, kterého dokážu respektovat. Nějaké bitvy tu byly, ale nic extra. Kostýmy a lokace moc chválím, na to se koukalo dobře. Byl jsem překvapen, když jsem se dočetl, že Harald opravdu byl v Rus a pak bojoval za Konstantinopol a probojoval se mezi elitu a o jeho zvláštní taktice a na dalších postavách také něco pravdy (protože v seriálu mi to občas připadalo jako výmysl). Poslední 2 díly byly docela uspěchané, zde bych to klidně zakončil filmem pokud je vážně konec (podobně jako u Last Kingdom). Všechno se to ale za mě recykluje furt dokola, Valhalla měla některé nové a zajímavé nápady, ale bohužel to nestačilo. Skol.

plakát

Slow Horses - Season 3 (2023) (série) 

Slow Horses je nenápadný, ale svým způsobem kouzelný seriál. Gary se svým 'šarmantním' humorem to tahá nejvíc, ostatní taky supr a je to i chytře napsané a odvyprávěné. Humoru zde myslím bylo nejvíce ze všech 3 sezón a akce také. V pár momentech ta akce sice logicky kolabuje, ale dá se to překouknout. Těším se na další sezónu.

plakát

Imaginární přátelé (2024) 

John si sice natočil film pro svoje děti, ale příště by mu u toho měl někdo radit. Nevím moc, co si zde mám myslet, film je to takový všelijaký (od všeho něco). Hodně mu chybí nějaký řád, směr, logika a celé je to takové naházené na sebe, kde nevíte co, kdo a proč. Podle traileru jsem myslel, že hlavní postavou s Ryanem bude i 'hrdina' Stevena Carella, ale ten je tam velmi málo. Humor zde je velmi zřídka a nejsilnějším momentem je v půlce taneční číslo a nic jiného mě na tom moc nelákalo a bohužel konec na mně také nic moc nezanechal. Zde budu s hodnocením přísnější, protože nevyužitého potenciálu je tu až moc.

plakát

Vrah naoko (2023) 

Poutavé a originální. Nakonec dávám 4 hvězdy a ne 3, film jsem si totiž užil a bavil mě. Jo ten konec je divnej, že to takhle prošlo, ale zas tolik mě to netrápí. Glen mě zde překvapil svými rolemi, zvládnul je velmi dobře a Adria taky. První polovina je rozhodně lepší a zábavnější, poté klasicky romantika a docela dobře se to zamotalo. Celkově si myslím, že scénář byl dobrý (na Netflix tedy určitě), jenom škoda, že nedoladili více ten konec, jinak si myslím, že by film mohl mít klidně 80% tady.

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

1. série - První knihu jsem dočetl a seriál se více méně trefil do těch větších událostí (kromě posledního dílu se sondou, která v knize vůbec není). Do čeho se ale netrefili, tak to jsou postavy, které jsou zde kompletně vymyšlené (detektivové a parta vědců). Na těchto postavách vám právě ani vůbec nezáleží a je vám vcelku jedno co se s nimi děje. Hodně scén a času se věnuje poté těmto postavám (až moc času, kde se to snaží hrát hodně na emoce). Hlavně John Bradley se mi zde nelíbil, přijde mi, že umí hrát jenom jednu roli a zde jeho postava byla hrozně otravná a namachrovaná. Furt je zde mnoho otázek, kdo jak co ví a proč, spoustě věcí jsem nerozuměl při vysvětlování ve hře a s fyzikou. Je to sice originální, špatné to také není, ale takové nějaké, nějak extra mě to neupoutalo. Na další knihu mě to nejspíše nenavnadilo, ale nové série možná zkouknu. Zde dávám opatrný průměr.

plakát

Mizerové: Na život a na smrt (2024) 

Klasický průměr zde. Bohužel, kromě pár nových a pěkných záběrů s kamerou, se zde nevyskytuje nic nového a hází vám to jedno staré klišé za druhým v domnění, že si toho nevšimnete a všechno je jasné jak skončí dříve než to začne. Humor s Martinem sice občas pobaví, ale často je až moc nucenej. Pokud Mizery fakt zbožňujete, tak se běžte podívat, ale běžný divák se bez toho obejde.

plakát

Sugar (2024) (seriál) 

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nečekané zvraty mi to ujasnily. I na kratší stopáž dílů tempo trochu kolísalo, ale furt tam vzadu bylo to napětí, otázky a hlavně Colin, který to táhnul. Dále také dobrý scénář a režie. Nevím, jestli je 2.řada dobrý nápad pokud teda bude, když to hlavní odhalení už máme, ale zase třeba tvůrci přijdou s něčím novým a svěžím.