Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (6)

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Malá Miss Sunshine je úžasná americká rodinná komedie, u které se prostě nedá nesmát. Je to příběh šílené rodiny, která se vydává splnit sen své nejmladší člence, protože se chce stát miss. Film zrežíroval Jonathan Dayton společně s Valerii Faris. Jako hlava rodiny Richard, který je nekonečný optimista, se představí Greg Kinnear (Láska přes internet, Město duchů, Godsend). Jeho ženu Sheryl zahrála Toni Collette (Emma, Šestý smysl, Hodiny, Bílá vrána). Do rodiny patří také dědeček – Alan Arkin- kterého čerstvě vyhodili z domova důchodců, protože šňupal heroin. Syn Dwayne -Paul Dano- odpřísáhl, že neřekne jediné slovo, pokud ho nepřijmou do letecké školy. Zlom ale nastane tehdy, když se dozví, že je z části barvoslepý. Malá sedmiletá dceruška Olive – Abigail Breslin- díky které se celá cesta podniká je sice mírně zakulacená, ale je silně přesvědčena, že může vyhrát a tím se stát malou miss sunshine. A proč taky ne, když jí s přípravami pomáhá její šílený dědeček. Celou cestu s nimi absolvuje také jejich strýc, tedy bratr Sheryl, který byl propuštěn z nemocnice, kde musel být kvůli pokusu o sebevraždu. Tento film opravdu doporučuji. 100% nejlepší pasáž je, když už probíhá samotná soutěž a Olive předvede své číslo, které ji naučil milovaný dědeček.

plakát

Absolvent (1967) 

Film Abolvent je americká romantická komedie o studentovi Benovi, kterému jeho rodiče uspořádají večírek na počest toho, že úspěšně dokončil studium. Na večírku potká ale paní Robinsonovou, která ho svede, a prožijí spolu krátký románek. Vše ale přeruší její dcera, do které se Ben zamiluje. Tento snímek zrežíroval Mike Nichols, který se postaral i o filmy jako je například Vtip, Na dotek nebo Soukromá válka pana Wilsona. Do role studenta Bena byl obsazen Dustin Hoffman, kterého můžeme znát z filmů Rain Man, Vrtěti psem, Ztracené město, Parfém, příběh vraha, nebo také propůjčil hlas do animovaných snímků Simpsonovi nebo Kung-fu panda. V roli paní Robinsonové můžeme spatřit Anne Bancroft známou z filmů Jít za sluncem, Rabín, kněz a krásná blondýna nebo také slyšet její hlas z animovaného Mravenec Z. Dceru paní Robinsonové ztvárnila Katharine Ross, která byla společně s Annou Bancroft a Dustinem Hoffmanem za film Absolvent nominována na Oskara. Přímo kvůli tomuto filmu složili Simon & Garfankel píseň Mrs Robinson, kterou zde také uslyšíte spolu s dalšími písněmi těchto dvou umělců. musím upozornit, že po skončení filmu si je stále broukáte a jejich melodie vám znějí v hlavně. Absolventa mohu jen doporučit, protože je to opravdu velice vydařené dílo.

plakát

Ztracené město (2005) 

Ztracené město je americký celovečerní film, který pojednává zejména o tom, jak to vypadalo na Kubě, kdy se k moci dostal v diktátor Batista. Tento film má na svědomí režisér rodák právě z Kuby a to Andy García, který si v něm zahrál dokonce i jednu z hlavních rolí. Hlaví hrdina je majitelem známého nočního hudebního klubu El Tropico a politické proměny, které nastávají spolu s Fidelem Castrem mu přidělávají veliké starosti, co se týče provozu nočního klubu. Elegantní gentleman, se velice těžko loučí s jeho životem na vysoké noze a odjíždí tedy z Kuby, aby začal nový život. Jak jsem již zmínila, v hlavních rolích se objeví Andy García (známý z filmů Dannyho parťáci, Hrdina proti své vůli, Kmotr a také New Yorku, miluji Tě, který následuje po Paříži, miluji Tě), Inés Sastre (Ve svatební den, Fantom Paříže, Večeře s tou pravou), Dustin Hoffman (Absolvent; Jeho fotr, to je lotr; Parfém, příběh vraha) a mnoho dalších známých hollywoodských hvězd. Myslím si, že Andy García bude vždy patřit mezi velká jména co se týče světového filmu, ale obávám se, že se bohužel nikdy neumístí na nejvyšších místech tohoto žebříčku.

plakát

Volver (2006) 

Pedro Almodóvar, který tento španělský film zrežíroval, se v něm vrátil do svého dětství- do La Manche. Je to příběh Raimundy a Sole, kterým při požáru zemřeli rodiče. Film je plný zvratů, díky kterým se na film dokážete absolutně bez problémů dívat až do poslední minuty. Děj nás zavede do maloměsta, ve kterém se stále dodržují všelijaké zvyky, tradice a tamější obyvatelé jsou velice pověrčiví. Jako ve většině Almodóvarových filmů se ani zde neobjevují muži jako hlavní postavy a snímek je vnímán pouze ze ženského pohledu, kde za vším stojí jen a jen muži. Další jeho filmy jsou například Vše o mé matce, Mluv s ní nebo Špatná výchova. Hlavní hrdinku ztvárnila krásná a slavná španělská herečka Penélopé Cruz, kterou jsme mohli zahlédnout ve filmu Vše o mé matce, Vanilkové nebe, Kokain anebo Sexy pistols společně se Salmou Hayek v hlavní roli. Dalšími postavami v tomto snímku je například Carmen Maura, Lola Dueńas, Blanca Portillo nebo Yohana Cobo. Pedro Almodóvar prý chtěl díky tomuto filmu ukázat světu, že Penélopé Cruz je skvělá herečka. To musíte nejspíše posoudit vy sami, ale za sebe mi nezbývá nic jiného, než s tímto tvrzením jen souhlasit.

plakát

Předčítač (2008) 

Předčítač je romanticko válečný thriller, který se převážně odehrává v Berlíně za dob druhé světové války. Vše začalo pouhou náhodou, bez které by se tento příběh nikdy nestal. Tento snímek zrežíroval Stephen Daldry, který se může pyšnit filmy jako je například Eight, Hodiny či Billy Elliot. Do hlavních rolí obsadil známou herečku z Velké Británie – Kate Winslet, která se proslavila především kvůli filmu Titanic, Nebeské kreatury, Rozum a cit, nebo i Hledáni Země-Nezemě. V roli mladého studenta, který si prožije krátký románek s Hannou (Kate Winslet), můžeme spatřit Davida Krosse, kterému ja devatenáct let a ve filmu hrál jako sedmnáctiletý hoch. Roli dospělého Michaela (David Kross) se ujal již otřelý herec Ralph Finnes, kterého si můžeme pamatovat z filmů jako Schindlerův seznam, Krásná pokojská, Harry Potter jako Lord Voldemort. Ve filmu Předčítač můžeme spatřit, jak daleko jsme schopni dojít kvůli tomu, abychom udrželi tajemstí a nebo co jsme schopni udělat a hlavně jak jsme schopni něco udělat pro to, abychom se osvobodili od hříchů, jejichž následkům se v některých případech bohužel dá uniknout. A také je zde velice patrný stud za věc, díky které bychom se mohli od všeho osvobodit, ale neuděláme to.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Piráti na vlnách je 129 minutový snímek, u kterého opravdu neztrácíte čas. Tento film zrežíroval Richard Curtis, který má na svědomí filmy jako například Láska nebeská nebo Čtyři vraždy a jeden pohřeb. V hlavních rolích můžeme vidět herce jako Bill Nighty v roli Quentina, který má loď plnou muzikantů na starost (známý z filmů Piráti z Karibiku, Láska nebeská či Underwold), Kenneth Branagh, který ve filmu ztvárnil Sira Alistaira Dormandyho (proslavil se také filmy jako je například Harry Potter a Tajemná komnata, Mnoho povyku pro nic, Frankenstein), Philip Seymour Hoffman, jehož postava se jmenuje Hrabě (Návrat do Cold Mountain, Big Lebowski, Riskni to s Polly), Katherine Parkinson jako jediná žena na lodi, lesbička Felicity, Emma Thompson- Charlotte, dcera Quentina, do níž se zamiluje mladý hlavní hrdina Carl- Tom Sturridge (mohli jsme ho zahlédnout ve filmech jako je například Gulliverovy cesty, Jarmark marnosti nebo Božská Julie). Film se odehrává ve Velké Británii v 60. letech, kdy bylo povoleno hrát pop music jen 2 hodiny týdně. DJ se proto rozhodli, že budou vysílat rock sami. A to pirátsky z lodi, která kotví uprostřed oceánu. Tento filmový snímek rozhodně stojí za to. Celý je protkán tehdejšími velice chytlavými hity, které byly a stále jsou základem rockové muziky. Film Piráti na vlnách 100% doporučuji.