Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 199)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se naprosto nepřitažlivý chlapy stávají dýdžejema rádií. Všichni je milují, i když jsou ošklivý, viď Mareš? :-) Jediný chlap na té lodi, který by stál za hřích, byl překvapivě jediný, který dýdžejem nebyl, pokud se tedy nepočítá jeho příspěvek v podání několikrát zopakovaného a zakázaného slova na „P“ v anglické verzi slova na „F“ … Je jasné, že Rádio Rock bych poslouchala nonstop a to i kdyby bylo zakázané, protože mají velice vytříbený vkus lahodící mému uchu, ale s provozovateli tohoto rádia bych měla menší problém… Ač pan Curtis podal slušnou zábavu s několika dobrými vtipy, bohužel pokulhával s dějem a charaktery hvězdného obsazení, což mě donutilo vidět na filmu chyby. Přes to všechno mě ani trochu nemrzí ty dvě hodiny strávené na této lodi s nepotopitelnou posádkou, které můžu doporučit a už se těším až DVD zapluje do mé sbírky… Díky jednomu Ježíškovi :-* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nikto samozrejme nečakal, že to dosiahne na kvalitu geniálnej Lásky nebeskej. Ale že to bude dobrú hodinu len nekonzistentný zlepenec neveľmi vtipných skečov okolo ako-tak zaujímavých postáv, to ma zaskočilo (vlastne som sa bavil len na Branaghovi, ktorému tá groteska prekvapivo sadla). Našťastie druhá hodina, kedy to konečne začne mať príbeh, je o niekoľko tried lepšia, ku koncu sa objavia aj vynikajúce scény. Žiaľ, opakované reprízy ako pri LN rozhodne nehrozia, vlastne ten film asi nepotrebujem vidieť viackrát. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Film z lásky a pro radost... nic víc a nic míň. Curtis víceméně kašle na postavy, jejich motivace atd... místo toho předkládá vcelku nesourodou sestavu scének, které nejsou třeskutě vtipné, ani romantické, ale přesto baví natolik, aby těch 130 minut v kině uběhlo bez nutkání koukat na hodinky. Sám jsem se na ně podíval dvakrát. Poprvé v polovině, kdy jsem čekal výraznější zvrat v linii soupeření s vládním kabinetem a podruhé při přetaženém Titanic-like finále, jemuž se sice s trochou vůle daří dolovat emoce, ale ve světle Lásky nebeské jde přece jen o lehký ústupek. 7/10 s tím, že jsem se dobře bavil... ale než jít znova do kina, to radši věnuji čas parádnímu soundtracku. Beztak mám pocit, že film vznikl jen kvůli těm písničkám. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč to mělo dvě hodiny, boha? A kéž by to tak mělo nějakou silnější dějovou kostru, na kterou by se pak nabalovaly všechny ty mikropříběhy a mikropříhody, pak by to bylo téměř dokonalé. Tenhle styl mám hodně ráda, ten humor je mému srdci blízký a taková záplava frajerů taktéž. Vychytanej scénář zaručuje velkou spoustu vtipnejch situací, dialogů a gagů, který stojej právě na skupině výbornejch herců. Rhys - Willy Wonka - Ifans jako ultimátní sexy mešuge, medvědí sváděč Nick Frost, svěží a na pohodu P. S. Hoffman, typický Chris O'Down nebo tradiční vyšinutej pošuk Bill Nighy, jehož cit pro módu mu může leckdo závidět, to všechno jsou postavy, kterýma ten film žije. Do toho perfektně padnoucí výběr hudby a z The Boat That Rocked se stává film, kterej sice nemá téměř žádnej smysl, ale tak nějak hodí člověka do klidu a hlavně v něm probudí touhu vcucnout se do televize a vegetit s nima na vlnách, za zvuků Let's Dance od Davídka. No, a tohle někdy ke spokojenosti bohatě stačí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, ono to zas tak skvela jizda neni. Pribeh tady v podstate zadnej neni, pouze banda blaznu pousti rock na lodi. Sice aby se nereklo, tak tu mame zaporaka, v naprosto genialnim podani Branagha, ale pro dej to nijak zvlast podstatny neni. Forku tu je sice dost, prevazne hlasek, ale ze by se clovek smal celou dobu nebo si z nich podelal gate, to urcite ne. Herci jsou naprosto libova sestava sympataka a frajeru, nektery samozrejme zastinujou ty jiny a vypichnout tu jednoho nej fakt nejde, na druhou stranu, takovy ty znamejsi jmena - Nighy, Hofman, Frost, Ifans a dalsi, uz jsem videl predvest vetsi masakr. Pisnicky jsou fajnovy a chytlavy, ale zadny moderni kousky, precejen jsme v sedesatejch letech. Jenze tohle vsechno dohromady diky skvely a svizny Curtisovo rezii naprosto perfektne funguje, ty dve hodiny to skvele pobavi a cloveku zvedne naladu. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Nick Frost (Dave) se při natáčení režisérovi přiznal, že nikdy neslyšel žádnou desku od Rolling Stones. Místo toho zbožňuje elektronickou hudbu a tvrdý house. (don corleone)
  • Scény na lodi se natáčely v přístavu Portland blízko města Weymouth, kde se později konaly Olympijské hry v roce 2012. Loď se jmenuje MV Timor Challenger a její barva byla inspirována lodí pirátské stanice Radio Caroline (fungovala v letech 1983 - 1991). (don corleone)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama