Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (116)

plakát

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série) 

Návrat ke kvalitě první série. Zhltnul jsem to za večer, jen u jednoho dílu se nudil a několik epizod nám po skončení umožnilo vést filozofickou debatu nad myšlenkou 10 minutovýho díla. Love Death and Robots je fakt strašná paráda a mě akorát štve, že těch 9-10 dílů zkouknu za hodinu a půl a pak musím rok čekat. Kdo má rád podobnej formát filmů, doporučuju sledovat iShorts.

plakát

Rose Island (2020) 

Tentokrát nebudu hodnotit film jako takovej, ale pocit, kterej jsem po jeho skončení měl. Svoboda, kterou my už nikdy nezažijeme a kterou těm šedesátkovejm letům můžeme jenom závidět. Svoboda, který využil jeden blázen na moři, aby si vytvořil vlastní IBIZU. Nebudu si hledat přesně, jak ten příběh byl, protože mi je jasný, že bych objevil, kolik ve filmu bylo patosu. Ale mně to tentokrát výjimečně sedlo. Hodně scén jsem si vykládal tak nějak po svym a na konci při závěrečných titulkách, skvělý italský hudbě a fotek z Rose Island jsem hrozně litoval, že jsem tam s nima nebyl.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Zpětně musim uznat, že film popřel všechny 3 tvrzení, který jsem o něm vedl, než jsem ho viděl. 1. ten film mě nezajímá 2. je to jen pro fanoušky Queenů a 3. Cohen by byl lepší volba, než Rami

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Hodnotím s několika měsíčním odstupem, proto nebudu konkrétní, ale spíš popíšu můj pocit ze sledování Faudy. Na Faudu jsem narazil po seriálu Spy a společně s Faudou mě uvedli do problematiky konfliktu středního východu. Bez téhle průpravy bych určitě vůbec nepochopil další podobný seriál Our Boys, kde se bez základních znalostí situace prostě neobejdete. Pamatuju si, že první díly Faudy jsem strávil víc času na wikipedii, než sledováním seriálu a hledal si, jakej je rozdíl mezi Východním Jeruzalémem a Západním břehem Jordánu. Postupem času, jsem začínal rozlišovat hebrejštinu od arabštiny a jakmile jsem všechno tohle věděl a pochopil, úplně mě to vtáhlo do děje a já si díky těmhle vědomostem taky pomalu připadal jak agent, kterej rozklíčovává, co a kdo se za čím skrývá. Casting je naprosto suprovej, skvělý osvěžení oproti Hollywoodu a nakonec i ten příběh je skvělej. Předpokládám, že Fauda není pro každýho, kdo chce koukat na nedělní oddychovku, ale koho tohle zajímá, nemůže bejt zklamanej.

plakát

Dobrý den, Verônico (2020) (seriál) 

Hodně velký překvapení z Brazílie. Ačkoliv se to na Netflixu poslední dobou místní kinematografií hemží, ničemu z toho jsem nepřišel na chuť. Dobrý den, Veroniko mě ale udrželo u obrazovky jako se to povede jen severským detektivkám. Chvíli jsem měl problém se orientovat v postavách, zejména proto, že nejsem zvyklej na Portugalštinu, ale po chvíli už vykrystalizovaly hlavní postavy a já si k nim pomalu mohl začít budovat vztah. Příběh je velmi uvěřitelnej a ačkoliv se snaží především upozornit na domácí násilí na ženách (zejména psychické týrání), tak hlavní dějová linka se sériovým vrahem není jenom do počtu. Líbilo se mi, že tempo postupně graduje až k úplnýmu závěru, ze kterýho jsem měl postupem času strach, ale nakonec byl skvělej. Normálně bych dal jasný 4 hvězdy, ale protože moje hodnocení dostane seriál do červených čísel, kde si určitě zaslouží být, dám pět, aby tahle věc někomu úplně zbytečně neunikla.

plakát

Criminal: Velká Británie - Alex (2020) (epizoda) 

Tak tohle byl dokonalej díl! Rollercoaster pocitů, kde sympatie přeskakujou z vyšetřujících přes oběť až na samotnýho podezřelýho. Díl zároveň poukzauje na hodně důležitou a často opomíjenou problematiku. Ve 40 minutách se nedá vytvořit nějakej hlubší motiv oněch kriminálních případů, ale o ten tu zase až tolik nejde. Jon Sníh naprosto exceluje už od první skvělý scény a závěr mi zůstane ještě dlouho v žaludku.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Dlouho jsem to před sebou tlačil, protože se mi nechtělo do další Suburry. Nakonec se ukázalo, že tady je kromě italské linky i mexická a řekněme americká. Postupem času jsem se přistihl, že jsem vůbec nedělal rozdíl mezi tim, kterou linku zrovna sleduju, protože mě bavily všechny. Scenář je napsanej skvěle, všechny postavy se chovají logicky a dá se jejich počínání pochopit. Velmi se mi líbil retrospektivní vhled na situace z pohledu jiný osoby. Kdyby to bylo delší, než 8 dílů, asi by to přešlo ve stereotyp. Tady ne. Bylo to fajn a když to srovnám se vším kolem, co se teď produkuje za hovadiny, tak musim dát pět.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Silnej počin. Rozjíždí se to pomalu, ale závěrečný epizody jsem byl napnutej každou minutu. Hodnocení nechám chvíli uzrát, ale míň než za 4 to nebude. Edit: Už jsem to doporučil tolikrát, že bych byl sám proti sobě, kdybych nedal 5.