Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 394)

plakát

Star Trek: Enterprise - Drahý doktore (2002) (epizoda) 

Slavná Prime directive začala jako smysluplný princip (nekontaminování primitivních kultur jako překážka pro postavy), ale zvrhla se v totální bullshit (nechte všechny vymřít, hlavně neovlivňujte jejich přirozený vývoj!) - efektivně zcela nemorální, eticky zvrhlé a totálně neobhajitelné pravidlo. Tady se pár postav snaží argumentovat ve prospěch Prime Directive - což vyzní přesně tak debilně, jak to vyznít nutně musí. Ten námět koexistujících ras v rámci jedné planety a civilizace je zajímavej by stál možná za větší rozvedení, perspektiva doktora na službu na lidské lodi je taky zábavná - ale bohužel to je jediná věc, která ten díl zvedá na ty 3*.

plakát

Star Trek: Enterprise - Tichý nepřítel (2002) (epizoda) 

wow, Enterprise poprvé použije phaserová děla, so cool. Škoda, že v nesmyslný zápletce proti nepřátelům, co dělaj náhodný nesmysly tak jak scénář potřebuje. Kdyby tam byla nějaká logika nebo aspoň její náznak, dal bych tomu 2 - se solidnější logikou klidně i 3* za to jak to je, ale takhle... možná hodně silná 1, ale pořád jen 1.

plakát

Star Trek: Enterprise - Studená fronta (2001) (epizoda) 

Zajímavej námět, ale bohužel to nějak nemělo ten správnej thriller feeling, co bych od podobný epizody čekal - půlku toho vyžvanili aktéři sami, druhá půlka byla průběžně ukázaná bez větší nejistoty toho jak se věci mají. 3* asi jo, ale z těch slabších.

plakát

Star Trek: Enterprise - Dítě štěstěny (2001) (epizoda) 

Vlastně velmi hezkej díl ukazující ranné vesmírné doby Země v před-Federační éře - a jejich nevyhnutelné změny. Bohužel, Travis je slabá postava (herec?) na to k ní centrovat díl a vlastně tu je víc otravnej než co jinýho a ten příběh je stavěnej příliš jednostranně (a okolnosti sou až účelově vhodný) než aby to zanechalo fakt silnej dojem.

plakát

Star Trek: Enterprise - Civilizace (2001) (epizoda) 

ok - takhle mají epizody s novými světy vypadat. Zajímavá civilizace s hezky skoro-steam-punkish feelingem, rozumně postavená situace kolem Prime Directive, zajímaví mimozemšťani - škoda, že mi něco říká, že ani MZáky ani planetu a její nativní civilizaci už nikdy nepotkáme, z konfrontací by mohla být hezká vlastní mini-série

plakát

Star Trek: Enterprise - Ledy se lámou (2001) (epizoda) 

Díl hlavně o Vulkáncích - ale tak nějak bez tahu, nejen co do dění na kometě, ale hlavně co do výměn mezi Archerem a... tim vulkánskym kapitánem. Linka T'Pol taky moc nefungovala, protože - srsly, je to sedmej díl, nic o ní nevim a rozuzlení je zjevný. I tak skoro váhám nad 4*, ale... spíš ne.

plakát

Star Trek: Enterprise - Střet s Andoriany (2001) (epizoda) 

ok, cool - Andoriani výborně uvedený, Vulkánci hezky vykreslený. Bohužel setup je trochu ne moc zajímavej, takže to ve výsledku působí trochu roztaženě, ty katakomby by si zasloužily možná trochu lepší budget a Andoriani by mohli působit trochu profesionálnějc - neni to díl co by asi uchvátil na druhý zkouknutí, ale na první byl dost dobrej.

plakát

Star Trek: Enterprise - Terra Nova (2001) (epizoda) 

Možná slabý 3*. Ale je to totálně předvídatelný, nijak zvlášť dobře zpracovaný... a situace a její řešení reálně dost nedotažený.

plakát

Star Trek: Enterprise - Nečekané setkání (2001) (epizoda) 

Bylo to fakt dobrý - konečně nějakej netriviální a ne úplně snadnej první kontakt, cize působící mimozemšťani a... pak přišla "ftipná" pointa co to podsekla tak moc, že to už nezachránilo ani jinak slušně pojatý finále.

plakát

Star Trek: Enterprise - Tajemný nový svět (2001) (epizoda) 

Námět dobrej, provedení ale kulhá a celá zápletka tak je brzo velmi čitelná a předvídatelná. Škoda. Btw. ten aspekt novosti a nevyzkoušenosti všeho je přetaženej do sebeparodičnosti - aby průzkumná loď určená k oběvování nových světů neměla protokol na průzkum planety před návštěvou je dost absurdní.