Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (598)

plakát

Cesta naděje (2014) 

Cesta naděje se prostě nepovedla. Dalo by se říci, že neurazí, ale to by se nesměla brát tak moc vážně. Tváří se jako velkofilm. Ale není jím. Není ničím. Je jen jakýmsi šedivým příspěvkem kinematografii, bez opravdových emocí, či vypjatých momentů. Kýčovitá nuda.

plakát

Ghoul (2015) 

Příjemné překvapení. I když Ghoul vlastně pouze pokračuje v nastoleném trendu podobných filmů, není hloupý. Navíc má slušný spád a umí opravdu vyděsit. I přes horší konec jsem nakonec odcházel spokojen. 3,5*

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Skvělý! Nenápadná pecka mezi českými filmy posledních několika let. Svěží, chytlavá a zábavná. K dokonalosti sice malinko schází, ale film je natolik sympatický, že si plné hodnocení určitě zaslouží.

plakát

Ouija (2014) 

Jedno hororové klišé za druhým. Klasický příklad toho, jak to rozhodně nedělat.

plakát

Slipknot: (sic)nesses (2010) (koncert) 

Málokterá metalová kapela dokáže využít svůj čas na pódiu jako Slipknot. Ještě k tomu na festivalu! Strhující show, fantastické publikum a výborný zvuk. Ač nejsem bůhvíjaký fanda, tenhle koncert je fantastický.

plakát

Annabelle (2014) 

Rozhodně ne tak hrozné, jak se tady zvěstuje. Na druhou stranu zázrak taky ne. Několik scén je ale opravdu povedených, především ta ve sklepě, a samotná panenka je opravdu nepříjemná. Celkově slušnej standard.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Obrovské zklamání. Možná to s nějakým odstupem budu moci ocenit, zatím mi to však moc nejde. Neskutečná herecká sestava mi překvapivě nesedla a ani s jednou postavou, snad krom Fiennese, jsem se nedokázal jakkoliv ztotožnit. Krásná kamera a perfektní styl, spolu s několika opravdu vtipnými scénkami (útěk z vězení, přestřelka...) mi vzhledem k faktu, jak moc jsem se na tenhle film těšil, prostě nestačí.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Velmi předvídatelné, ale přesto velmi zábavné. Skvělá je úvodní část a Maurice!

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Derrickson nemusí už nikoho přesvědčovat, že natočit napínavou a děsivou záležitost umí. I v Deliver us from evil se najde pár skutečně hutných momentů, při kterých se na chvíli zastaví srdce. Je tu ale několik věcí, které mi vadí. První z nich je hned na začátku, kdy tvůrci slavnostně představí (pro ty, kteří o tom ještě nevědí) že film je podle skutečných událostí. Přijde mi to jako taková zbabělá ochrana, režisér i jeho tým si vlastně mohou vše ve filmu ospravedlnit. Vzpomněl jsem si na Město Bohů, kde na konci vynikajícího filmu jakoby náhodou oznámí tu magickou větu "based on a true story". To zážitek ještě povýší. Ne tak tady. Dál bych zmínil to, že Derrickson některé momenty umí natočit naprosto skvěle (scéna ve sklepě domu italské rodiny, dětský pokoj) a některé prostě neuvěřitelně "béčkově". Navíc tu není moc s kým se ztotožnit. Banovi nebudete držet palce a Ramírezovi jsem měl problém věřit pohnutou minulost jeho osoby. Výborný je ovšem Harris, který je opravdu děsivý. Celkově to prostě tak nějak plyne a plyne, leknete se, plyne to dál, leknete se.... Slabší čtyři hvězdičky. Mít to lepšího režiséra.....znáte to.