Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Obsahy (7)

Obchodní dům Paradise

Obchodní dům Paradise (2012) (seriál)

Špičkový obchodní dům Paradise postupně likviduje živobytí malých obchodníků ve své blízkosti, mezi ně patří také obchodník s textilem Edmund Lovett (Peter Wight), jenž pro finanční problémy nemůže přijmout pomoc své neteře Denise (Joanna Vanderham), která záhy sežene místo právě v novém obchodním domě. Díky své bystrosti a chytrým nápadům Denise zaujme majitele domu, vdovce, Johna Moraye (Emun Elliott), ten je ovšem vázán sliby Katherine Glenndenning (Elaine Cassidy) a hlavně dluhy vůči jejímu otci, bankéři, Lordu Glendenningovi (Patrick Malahide).

Island

Island (2011)

Nikki (Natalie Press), která trpí dětstvím stráveným v cizí péči, se ve svých dvaceti devíti letech rozhodne zabít svou biologickou matku (Janet McTeer), která ji opustila jako novorozeně. Odjíždí proto inkognito na skotský ostrov, kde kromě matky poznává i nevlastního bratra Caluma (Colin Morgan), podivína pevně spjatého s ostrovem. V novém prostředí opředeném dávnými příběhy ovšem realizace původního plánu nevypadá tak jednoduše, jak si představovala. Adaptace stejnojmenného románu Jane Rogersové.

Poslední nepřítel

Poslední nepřítel (2008) (seriál)

Stephen Ezard se po letech strávených v Číně vrací do Velké Británie na pohřeb svého bratra Michaela. Po dlouhém pobytu mimo zemi je ale konfrontován s nastupující čipovou totalitou a také se ukazuje, jak moc neznal svého bratra, po němž zde nachází vdovu - lékařku Yasim, se kterou se sblíží. Yasim ale záhy beze stopy mizí a Stephen se jí proto rozhodne nalézt pomocí systému kontroly obyvatel T.I.A., který má pomoci prosadit. Získané informace o Yasim i Michaelovi ale přinášejí jen další otázky a Stephen není zdaleka jediný, kdo se ptá.

Z Lark Rise do Candlefordu

Z Lark Rise do Candlefordu (2008) (seriál)

Volná adaptace autobiografického románu Flory Thompson, odehrávající se v kraji Oxfordshire v druhé polovině 19. století. Mladá Laura (Olivia Hallinan) opouští vesnici Lark Rise, aby pomáhala své sestřenici (Julia Sawalha), poštmistrové v blízkém provinčním městečku Candleford. Z pošty, centra celého městečka, pak Laura pozoruje příběhy lidí a jako začínající autorka je pečlivě zapisuje.

The Republic of Love

The Republic of Love (2003)

Tom (Bruce Greenwood), dítě šedesátých let, vyrostl obklopen láskou sedmadvaceti „zkušebních“ matek. Rychle se zamiluje, ale sám se po třech rozvodech považuje za smolaře v lásce. O dekádu mladší Fay (Emilia Fox), hnaná vidinou perfektního manželství svých rodičů, není schopna ve vztahu nalézt podobně pevné spojení. Je opatrná a raději utíká ke studiu mořských panen. Když se ti dva potkají, spojeni víc než se zprvu domnívají, je to láska na první pohled. Co se ale stane, když se zhroutí Fayina pevná víra v „šťastný život až do smrti“?

Berkeley Square

Berkeley Square (1998) (seriál)

Londýnské náměstí Berkerley se v roce 1902 stává domovem tří dívek. Zkušená, zásadová, racionální i instinktivně přesná chůva Matty (Clare Wilkie) krotí dvě starší ze tří dětí v rozpadající se rodině. Venkovské děvče Lydia (Tabitha Wady) bojuje s nástrahami Londýna a poslední, Hannah (Victoria Smurfit), má kromě starostí s nadměrně strohým režimem v rodině zaměstnavatele vlastní dítě, jež vzhledem k době jako svobodná matka nemůže sama vychovávat. V sérii jsou rozehrané i osudy členů jednotlivých rodin, stejně jako jejich vztahy se služebnictvem, díky tomu je nám podán obraz života v Londýně, "jak ho tehdy asi skutečně mohli žít".

Kid Monk Baroni

Kid Monk Baroni (1952)

Devatenáctiletý Paul "Monk" nese těžce svou znetvořenou tvář. Jeho citlivé, leč výbušné povahy si všimne nový kněz, který se chlapcovu agresivitu snaží usměrnit v umění boxu, ve kterém Monk rychle sklízí úspěchy. Peníze získané v ringu investuje Paul do plastické operace obličeje. Nově nabytá krása ovšem mění jeho povahu a ovlivňuje i sportovní výkony.

Reklama