Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (8)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Film o čtyřech lidských osudech, jimž osud nepřál, točící se v bludném kruhu drog a beznaděje. Režisér Darren Aranovsky si v drtivém scénáři pohrává s body lidské psychiky a od prvních minut se tempo snímku stupňuje jako neřízená střela a zasáhne přesně tam, kde má. Film je prokládán na dvatisíce střihů, skvělou kamerou a brilantními hereckými výkony například: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly a Marlon Wayans, to vše doplněné o emotivní hudbu orchestru Lux Aeterna. Tento film má pro mě neuvěřitelné kouzlo - povýšit na duši a zároveň srazit na úplné dno. Pokud vás ještě žádný film nezaujal tak vězte, že tenhle vás dostane.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

"Otroku, sejmi tu přilbu a řekni mi své jméno" " Jsem Maximus Decimus Meridius, velites severní armády, generál legie Felix, věrný služebník, pravého císaře Marcuse Aurelia. Vzali jste mi syna a vzali mojí ženu ale já se pomstím teď a nebo v příštím životě."

Crash

Crash (2004)

Naprostá dokonalost. Celý film si připadáte jako otrok, otrok v zajetí melancholického kouzla a jak rány černého biče emocí postupně dopadají na vaši kůži, cítíte v očích opravdové zárodky pláče.