Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Pramen panny (1960) 

Bergmanovy filmy jsou zvláštní. Hypnotické, jako oči dravce žhnoucí ze tmy, od nichž nelze odtrhnout pohled. Hluboké a skrývající tajemství, které nás fascinuje a zároveň děsí k smrti.

plakát

Sekretářka (2002) 

Perverzní úchylárna? Romantický film!

plakát

Džúni kokuki (2002) (seriál) 

Spolu s Moribito rozhodně ten nejpropracovanější svět fantazie v anime co jsem kdy viděl. S tím že byly nějaké díly zbytečné nesouhlasím. Poselství měl každý. I když tam bylo hodně dílů s opakováním původního děje, ale věřím že to bylo proto aby se divák v tak rozsáhlém světě zorientoval. Přece jen je něco jiného sjet všechny díly během pár dní a koukat na ně s odstupem týdne nebo několika dní. Každopádně víc podobných anime. Moc se mi líbilo. P.S: Možná se mi to jen zdá, ale část hudebního doprovodu je z HOMAM.

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná.

plakát

Arn (2007) 

Jenom velmi málo chybí k dokonalosti tohohle nedoceněného snímku. Vše je tak dokonale zvládnuto, že musím dát plný počet, ale přesto se nemůžu ubránit pocitu, že tomu něco chybí. Každopádně film jaký se v Evropě nenatočil už spoustu let. Megavýpravné hrdinské romantické drama s náboženskými prvky, díky Bohu za to.

plakát

Cheonneyonyeou Yeoubi (2007) 

Sympatická, krásně animovaná pohádka, jejíž druhá polovina, nebo spíš konec mě doslova šokoval.

plakát

Boj o oheň (1981) 

Hehe, když domorodec ukazoval hrdinovi jak rozdělat oheň třením dřívek, přistihl jsem se, že pozoruju obrazovku asi ze vzdálenosti 20 cm s otevřenou pusou.

plakát

Závěť (2007) 

Kusturica se opět vybarvil a natočil krásný film ... každopádně konec je hodně ulítlej (jízda na rakvi) a jak říkal ten stařík na svatbě.. "Tady smrdí provokace" ... 95%