Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (335)

plakát

Soupeři (1977) 

ne zcela jednoduše uchopitelný film, který je zaplaven nádhernými obrazy, výbornou hudbou a vlnou jednoduchého příběhu. tenhle koktejl ale funguje skvěle a scott tímto vstupuje na filmová nebesa.

plakát

Planina v ohni (2008) 

emoce na pochodu... zpočátku nesourodý shluk scén se začíná rozplétat a urovnávat a konec je zcela odzbrojující.

plakát

Le Havre (2011) 

říct o tomhle filmu, že má svižné tempo? asi to zní divně.... mně to tak ale připadalo. kaurismaki se v tom mohl trochu porochňat, povařit.... tohle bylo na můj vkus až tak trochu akční... ale jinak stále ten tamten... čistota.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

4 body za příběh... ale o tom tehle film je, ne? jinými slovy: filmařsky naprosto průměrně zpracovaný velký slzometný příběh...

plakát

Ráno v Bronxu (1932) 

umělecká stránka filmu? o tom mi nepřísluší debatovat. tomu nerozumím (a jak to teda vlastně opravdu je, že?).... ale tenhle film má určitě velikou hodnotu jako obrázek doby, ve které vzniknul. a ne nadarmo byl zařazen do national film registry.

plakát

Melodie podzemí (1963) 

to, co je u tohoto filmu takové to "nad", je samotný závěr. ten celé drama završí, překlene a dodá mu jakýsi "nad"rozměr.

plakát

Další rok (2010) 

příiejmné, milé, tak neskutečně lidské.....????? bože to snad ne!!!!. ten film je přeci tak brutální. od prvního do posledního okamžiku.

plakát

Zátoka (2009) 

tenhle film si nezaslouží tak vysoké hodnocení za své zpracování. dokonce ani ne za jeho obsah (opravdu je v tom trochu pokrytectví - to naše strojové zabíjení kraviček a prasátek a kuřátek nám jako pročpak nevadí?). nejvyšší hodnocení si zaslouží za to vyburcování, za to, že nám ukazuje, že jedině aktivní přístup k okolnímu světu ho nakonec může změnit.

plakát

Černá labuť (2010) 

okázalejší, velkolepější než wrestler... hudba, pohyb, duše.... neuvěřitelný...

plakát

Povolání: Reportér (1975) 

kdo je seznámen s tím, že nejde koukat na nějaký akčně detektivní triler, ale na antonioniho, ten bude bohatě odměněn. z mého pohledu se jedná o mistrkus ve všech směrech. jakési hledání sebe samotného na pozadí jasně čitelné zápletky... nádhera. a poslední jednolitá scéna je opravdu úžasná. jinak jedna malá výhrada přeci jen - maria schneider je v některých okamžicích trochu prkenná.