Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte za "komančov" ako malý smrkáč si pamätám, ako na mňa film zapôsobil a často mi v dospelosti hlavou preletel ten záver s peniazmi v bazéne. Ten je nezabudnuteľný a okrem plávajúcich peňazí som si pamätal Delona. Dlho som nevedel o aký film presne ide, názov som si samozrejme nepamätal, ale utešoval som sa, že na neho skôr či neskôr natrafím. ČT2 nedávno vysielala jeden film s Delonom za druhým, až prišlo na tento a urobil mi radosť. Hovoril som si, že 30 rokov nosím ten záver v hlave, aby som si ho po tak dlhej dobe opäť pripomenul. Bol som spokojný vtedy a som aj dnes. Prvá polovica má pár chýb, ale záver je tak úžasný, že 4 hviezdy musím dať. 80%. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená dobrá kriminálka. Z vězení propuštěný Charles (Jean Gabin) kontaktuje mladého Francise (Alain Delon) a jeho švagra a spolu naplánují loupež století. Kde jinde, než na Riviéře a kde jinde, než v kasínu. V době, kdy se z místního sejfu odvážejí týdenní tržby. Určitě se při sledování nebudete nudit. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Všechny zlodějské filmy o vylupování bank a casin gentlemanským způsobem mají základy právě zde. Jak už jsem kolikrát zmínil, Henri Verneuil prostě nedokázal natočit špatný film. Jeho lupičský opus magnum "Melodie podzemí" oplývá velice promyšleným a chytrým scénářem, ač působí celkem jednoduše. Navíc nic zbytečně nenatahuje a ani příliš nemotá. Jean Gabin coby rozvážný a moudrý Charles a Alain Delon v roli mladého a nevybouřeného Francise se navzájem kontrastují a zároveň doplňují (i když těch společných scén na obrazovce příliš nemají). Oba byli výteční. Perfektní stylová kriminálka ze zlatých filmových šedesátých let, která voní Francií a poctivou filmařinou. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

To se tákle jednou Jean Gabin vrátil z lochu a ve svém věku zjistil, že už má pouze jednu šanci a buď tradá znovu do orlábu a to na furt, anebo do Austrálie a v klidu dožít. Zvolil si schopnýho parťáka Alaina Delona, to von schopný je ale ... posere to? Na to se podívejte. Jedna z nejlepších krimi světové kinematografie s legendární prolézačkou vzduchotechnikou v casinu. Něco jako instruktážní film pro zaměstnance Janka Radotín. Od šesti let mě to velmi bere...a když mi něco v práci spadne do vzduchotechnické šachty, říkám si, on to Alain najde a nechá mi to u bazénu stejně tak jak v této skvělé gangsterce:) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dabing redakce pořadů ze zahraničí ČST Brno 1968, excelují tu se svou dokonalou výslovností zejména Zlatomír Vacek coby český hlas Jeana Gabina a Ladislav Lakomý, jenž byl bezpochyby nejlepším dabérem Alaina Delona všech dob (bože, zapomeňte na Pavla Trávníčka). A ti, co tu klejí na adresu ČST Brno, nechť si dvacetkrát za sebou pustí nějakou novodobou dabingovou spatlaninu MGM, HCE či třeba Magicboxu s Liborem Teršem, Zdeňkem Mahdalem, Filipem Švarcem a několika dalšími, natočenou za zhruba stejný čas, jako trvá celý film. Další k filmu už doplnili pánové Superpero, sud a Boss321. Poklona Levným knihám, že koupily původní dabing, to by mělo být samozřejmostí! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film získal v USA cenu Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)
  • V závěru filmu má Alain Delon na sobě džíny a černé triko. Stejně byl oblečen ve velké části filmu Dobrodruzi. (sud)
  • Premiéra filmu proběhla 19. březen 1963 v Paříži v kinech Marignan, Berlitz a Wepler. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama