Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Romantický
  • Drama

Zajímavosti k filmům (9)

Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti (1939)

Roli Evy původně dostala Adina Mandlová, ale přenechala ji Nataše Gollové, protože ta měla větší komediální vlohy. V té době byly nejlepšími kamarádkami. Když se Martin Frič dozvěděl, že místo Adiny Mandlové bude Evu hrát Nataša Gollová, strašně zuřil, bral to jako zradu a v té době skončilo jeho přátelství s Adinou Mandlovou.

Rozina sebranec

Rozina sebranec (1945)

V létě 1944 byly náklady odhadnuty na 13 milionu korun, film dostal bezúročnou půjčku 6 milionů korun. v zimě 1944 Miloš Havel informoval ministerstvo financí, že náklady přesáhly 22 milionů korun, nakonec film stál 25 milionů korun.

Hostinec „U kamenného stolu“

Hostinec „U kamenného stolu“ (1948)

Zahráli si zde i psi Růženy Šlemrové (Dinděrová), stejně jako například ve filmu Velbloud uchem jehly (1936). Měla chovnou stanici pro plemeno pražského krysaříka a často brala své mazlíčky na natáčení, díky tomu z nich udělala módu pro dámy z lepší společnosti. (Zdroj: časopis Retro 7/2016)

Prázdniny pro psa

Prázdniny pro psa (1980)

Vladimír Kratina (Drtikol), když jel s tatrou, tak vyhodil rychlost, protože se mu to zdálo moc pomalé, a jak se řítil k místu, tak všichni utekli. On sám prý brzdil ze všech sil, což se povedlo se a zastavil, jak měl.

Divoch

Divoch (1936)

Film byl natočen ve Villa Sheherezade v Dubrovníku.

Reklama