Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (455)

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Zajímavá groteska, ve které nechybí hvězdní herci, ale která postrádá hlubší smysl.

plakát

Památkáři (2014) 

Pokus o dojemnou eskapádu umělců v uniformách krutě nevyšel. Vtipné je to za celou délku filmu dvakrát (a pokaždé je u toho Bill Murray), akční ani jednou, zato trapné a patetické je to prakticky celou dobu.

plakát

Pirátské sítě (2014) 

Nejzajímavější na tomto dokumentu není chování Afričanů (to přece nemůže nikoho překvapit), ale noblesa, s jakou dokázali filmaři úplně přetočit smysl svého filmu.

plakát

Colette (2013) 

Milostný příběh je spíš úsměvnou pohádkou o vytrvalém chmatákovi a jeho (platonické) lásce. Film má spoustu slepých míst, špatných herců, ale hlavně je na něm hrozně moc vidět, jak málo peněz na jeho tvorbu filmaři měli. Úvodní scéna z barrandovských ateliéru by snad byla lepší i v průměrném americkém animáku...

plakát

České století (2013) (seriál) 

Jsem velmi rád, že se někdo snaží podat dějiny v širších souvislostech. Zainteresovaného diváka to přinutí přemýšlet nad svým názorem na tu či onu událost. Škoda, že se do nafilmování takto důležitého projektu neinvestovalo více peněz. Pak bychom se kromě nekonečných dialogů dočkali snad i nějaké zábavné akce.

plakát

Don Jon (2013) 

Na JGL režisérský debut jsem se těšil moc, protože si vybral dost paradoxní téma a mou oblíbenou Scarlett. Bavil jsem se hodně, herci hráli výborně, jen to chtělo trošku vypilovat pointu. Na začátek dobrá práce.

plakát

Gravitace (2013) 

Gravity nejenže přináší absolutně nové prvky kinematografie, ale zabalí do nich krásnou myšlenku, že o život má smysl bojovat. Vizuálně krásné, intelektuálně hluboké.

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Pravda a láska vítězí pouze v pohádkách. ... já se z toho prasete nehroutím.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Jsem rád, že se česká kinematografie ujala i tohoto, pro naši generaci již ne moc známého, tématu. A jsem ještě radši, že se ho ujala zrovna HBO. Palachův čin, který možná nebyl nezbytný, ale přesto velmi důležitý, je třeba stále rozvažovat a tento seriál by mohl být kvalitní inspirací k diskuzi. „Dvacetiletý kluk, ty kokos!“

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Kde je to, co zdobilo první díl? Kde je nápaditost, napětí, akce? Stala se z toho srdceryvná telenovela, kde se pořád dokola řeší jestli by měl umřít ten nebo onen, a kde účastníky arény zabíjí scénárista s jedovatou mlhou. Třetí díl nebude třeba, děkuji.