Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Muzikál

Recenze (36)

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Tak asi takhle: když byla tato "pohádka" uvedena v premiéře v televizi na Boží hod vánoční, shlédla jsem asi 10 minut do chvíle, než "princezna" začala cvičit a prohlásila, že to dělá, aby unesla svého budoucího manžela. A to mi stačilo abych přepnula televizi, respektive ji vypnula. Nicméně asi za tři dny jsem si přečetla recenze na vánoční pohádky na internetu a taktéž na tuto Kdyby byly ryby. Takže mi to nedalo, a zabloudila jsem na zdejší recenze a nestačila jsem se divit, kolik jsem zde našla negativních a "odpadových" recenzí. Po tom co jsem si komentáře přečetla jsem se rozhodla, že tu hrůzu musím vidět a zjistit jak se věci mají. Takže jsem nelenila, dílo jsem si stáhla a hned shlédla. A výsledek? Faktem je, že jsem se často smála, ale ne tím, že by mě pohádka tak bavila a byla vtipná, ale proto, že byla dost ubohá a rádoby vtipy byli trapné. Jak už tady někdo psal, plazící se rybodlak Taclík byl asi jediný, kterému jsem se fakt smála protože byl směšný a to mile.Ta jeho křivá huba a šlapání si na jazyk bylo asi z celého toho veledíla nejlepší. Jinak ostatní děs a běs. Vilhelmovou nemám jako herečku ráda vůbec a tady se mi zhnusila úplně, Vetchý = bisexuální král a navíc totální dement, Liška - prostě idiot a princezna - slovník čtvrté cenové skupiny a vůbec princeznu si představuji trochu jinak. Ale co nejvíc tahalo za uši byly dialogy, tedy spíše zmatené kecy bez ladu a skladu. Věty - To mě va, to mě neva, ten mě ba a ten mě neba, které jsou na úrovni dětí základní školy to zabily úplně.A do toho několikrát Ty vole a já měla dost. Takže jsem si řekla, že ty odpadové komentáře asi vystihují nejlépe to, jaká tahle rádoby pohádka je. A ten zvuk kouzelného proutku alá chybová hláška Windows - tak to bylo úplně to poslední co by mi na téhle šílenosti vadilo. Jak zde někdo psal, Micimutr už byla průser hned v názvu a pro mě to byla zatím nejhorší pohádka,co jsem kdy viděla ale Kdyby byly ryby jí v tom výborně sekunduje. Takže pokud někdo zvládne vytvořit ještě větší blbost než je toto dílo a Micimutr tak by měl snad už dostat metál a hlavně všichni ti co točí tyhle šílenosti za peníze diváků by měli dostat doživotní zákaz cokoliv točit. Někdy si říkám, že komunista věděl proč cenzuroval a nepustil všechno do oběhu. Kdyby tady totiž byla taková cenzura dnes, tak bychom více než polovinu českých filmů a pohádek natočených po r. 89 neviděli. A myslím že by to ani nebyla škoda, o nic bychom nepřišly. Takže odpad nedám, ta jedna hvězdička je za rybodlaka Taclíka. :-)

plakát

Teorie všeho (2014) 

Strhující, neskutečný, smutný a místy i veselý ale hlavně pravdivý. Takový je tento příběh. Doporučuji shlédnout.

plakát

Vychytávky (2014) (pořad) 

Vychytávky? Spíše bych řekla trapnosti. Nechápu k čemu je to, vymýšlet nepraktické věci, zrcadlo na kterém se akorát bude usazovat prach, dětské křeslo na kterém se dítě akorát zabije a nebo panáky s želatinou, ze kterých při vaření alkohol už dávno vyprchal? Navíc to příšerné barbie líčení, slečna asi nemá soudnost ani v oblékání, měla by se oblékat přiměřeně své tloušťce a nakonec ty její přiblbé úsměvy. Nechápu, kdo jí za to všechno ještě platí. Hnus.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Nechápu jak se takové ubohé stupiditě může někdo smát, zřejmě jen mírně retardovaní jedinci. Trapnost z tohoto braku přímo sálá, vulgární výrazy v každé větě a "herci", kteří jsou také tak ubozí, že se za každou cenu a kvůli prachům dokáží propůjčit něčemu takovému,protože kvůli preztiži to určitě nedělají. Navíc většina těchto rádoby "herců" ve vedení s Bílou a Vondráčkovou tímto padli až na samotné dno české filmové "kultury". Navíc vtipy opakované z jiných Troškových braků jsou do nebe volající. Sponzoři a česká kinematografie styďte se, že jste na něco tak odporného a ubohého poskytly peníze. Já bych se musela propadnout hanbou. Myslím že hodnocení 24% je ještě příliš vysoké.

plakát

Revival (2013) odpad!

Proboha co to zase bylo? Už podle plakátů na zastávkách MHD a upoutávkách v televizi mi začínalo být jasné, že půjde opět o další zbytečný "odpad" české kinematografie. Protože čím větší propagace před uvedením do kin o to větší zhovadilost na filmovém plátně. A mé tušení se potvrdilo. V kině jsem nebyla, vyhazovat peníze a mučit se v kině nebudu, ale dnes jsem tomu bohužel při uvádění na ČT1 neunikla. Takže další rádoby komedie, která komedíí není ani trochu, herci, kteří už jsou bohužel dávno za hereckým zenitem, nejhorší peklo bylo pro mě obsazení "herce" Genzera, na kterého se nedá koukat zde ani jinde v TV, natož sledovat jeho (ne)hraní. Ale co mě nejvíc s prominutím doslova sralo byl všudy přítomný produkt placement neboli PP. To už dnes nikdo neumí natočit v Čechách film bez takové zrůdnosti jako je PP? Nestačí že skoro na všech kanálech, bilboardech, rádiích apod. jsme masírováni nevyžádanou reklamou? Podle mě je tohle už ubohost nejvyššího stupně, pokud tvůrci filmu mají tu potřebu, aby každých 5 minut ve filmu zaznělo SaSaZu, projelo se v každém desátém záběru auto Fiat apod. Naposled mi tohle rvalo uši u seriálového pokračování Taková normální rodinka a od té doby snad není český film, ve kterém by tvůrci s chutí PP používali.No a přičtu-li že herci opět mluví jako návštěvníci hospody 4. cenové a dlaždiči a tyto vulgárnosti mají dle režisérky působit přirozeně a navíc komicky tak to opravdu filmu už vůbec nepřidá, ba naopak. A jako třešnička na dortu hnusná nahá Bydžovská a tenhle filmový masakr je dokonalý. A co je na tom vše nejhorší, že když běžely závěrečné titulky tak jsem zjistila, že film nesponzorovala jen spousta soukromých subjektů vč. SaSaZu, ale peníze na natočení, lépe řečeno na audiovizuální stopu filmu poskytlo Ministerstvo kultury. Takže tenhle brak byl i za peníze daňových poplatníků. Myslím, že tímto "dílem" opravdu naše kultura obohacena nebyla tak jako je tomu u většiny dnešních českých filmových počinů.

plakát

Bídníci (2012) 

Tolik jsem se do kina na toto provedení Bídníků těšila. Ale bohužel jsem se vrátila s rozpaky. Někteří herci tam dle mého názoru vůbec neměli co dělat - přiškrcený R. Crowe byl možná dobrý gladiátor ale zpěvák je poněkud podprůměrný a ve filmu vypadá jako uťáplý tatík než jako rozhodný padouch. Marius na mě působil divně, stejně tak Fantina v podání Anne Hathaway. Jediný kdo byl dobrý a překvapil byl Valjean Hugh Jackman. Jinak slabý průměr. Ale co mi vadilo ze všeho nejvíce bylo to, jak byl film doslova přecpán a nadopován počítačovými triky a počítačovou animací, no fuj. Proč se to nedalo udělat normálně v reálném prostředí s nákladnější výpravou? Chápu že se asi chtělo na filmu ušetřit, ale myslím že takové dnes již klasické dílo, jakým Bídníci bezesporu jsou, si zaslouží lepší a klidně i dražší výpravu a exteriéry. A když připočtu otřesnou kameru, která v 80% filmu zabírala vše hlavně z blízka tak je pro mě tenhle filmovo-muzikálový počin velkým zklamáním.

plakát

Les Misérables - koncert z Londýna (2010) (divadelní záznam) 

Nevím, ale tohle představení nebylo zrovna to nejlepší. Představitel Maria neuměl vůbec zpívat, natož alespoň trochu hrát.Šklebil se a pitvořil, žádné emoce, prostě ani koukat se na něj nedalo. Cosetta také nezpívala nic moc. Zachraňoval to Valjean, Enjolras a samozřejmě výborná Lea Salonga v roli Fantine. Zřejmě jsem hodně ovlivněna tím, že jsem měla možnost shlédnout koncertní provedení k 10. výročí a to bylo kvalitou mnohem výše než tato verze. Jaksi mi to celé přišlo tak trochu odfláknuté. A vrcholem všeho černý Javert. Nic proti černochům, zřejmě nechtěli být tvůrci nařčeni z rasismu, ale už vidím jak v době, kdy se příběh odehrává vykonával takový post černoch, to je vážně mimo mísu, i když výkon po pěvecké i herecké stránce dobrý. Takže za mě i za tento přešlap hvězdička dolů. Prostě koncert k 10. výročí je mnohem lepší a vede u mě na plné čáře. Toto provedení je dle mého názoru jen jeho slabá kopie. A je to škoda. Čekala jsem mnohem více. Možná to bylo i tím prostředím,divadlo je prostě divadlo a i ta barikáda byla tentokrát jaksi neviditelná oproti starší verzi. :-) Asi se spojilo proti více faktorů a tak to na mě nezapůsobilo jak by mělo. Závěr byl sice působivý ale i tak to na 5 * u mě nestačí.

plakát

Rendez-vous (2010) (divadelní záznam) 

I kdyz balet nevyhledavam, tohle se mi libi. Krasna hudba, kostymy i vyprava. A samozrejme tanec.

plakát

Čachtická paní (2009) 

Také jaksi nechápu tak slabé hodnocení. Mě se film líbil mnohem víc než Bathory od Jakubiska, který na mě působil komerčně a nerealisticky. Tento film byl mnohem více syrový, temnější a já mám takové historické filmy ráda.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Tento film mě po jeho shlédnutí přiměl k tomu, že jsem si přečetla i původní knižní předlohu. A musím konstatovat, že film se hodně, téměř na 99 % své předlohy drží. Sice v knize je Dorian blond s modrýma očima, ale mě osobně více "sedl" tmavovlasý Dorian Gray ve filmu. Jelikož mám ráda filmy z doby staré Anglie, i to byl jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěla podívat. A musím říci že v tomto směru film nezklamal - ponuré a špinavé anglické ulice, nevěstince a celkové vykreslení dané doby se povedlo. Navíc přidané mystické prvky - to jak se mění obraz Doriana Graye a finální odhalení obrazu je myslím také velmi zdařilé. Nevím sice proč v popisu filmu je uváděno, že se jedná o horor, pod pojmem horor si totiž představuji něco zcela jiného, spíše bych tento film nazvala mysteriózní nebo jak uvedla ČT - film s prvky hororu, ale to nic nemění na tom že film na mě zapůsobil poměrně dobře. Rozhodně na mě nepůsobil jako laciný béčkový film, což jsem zprvu po přečtení obsahu čekala. Obraz Doriana Graye je prostě přepis knižního románu, který se velmi věrohodně drží předlohy a nesnaží se být za každou cenu kasovním trhákem. A to je v jeho případě dobře.