Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde napísal v roku 1890 román "Obraz Doriana Graya". Je to významné dielo svetovej literatúry. Dorian Gray si nechá urobiť vlastný portrét. Obraz, ktorý bude starnúť namiesto neho. Účinky času a staroby sa začnú prejavovať jedine na jeho portréte, zatiaľ čo jeho telo a tvár zostáva navždy mladým. Pretože pán Gray zapredal dušu diablovi. Týmto klasickým príbehom sa nechal v roku 2009 inšpirovať režisér Oliver Parker. Jeho filmová verzia sa Wildeovej literárnej predlohy pridržiava len zbežne, ale napriek tomu je to zaujímavý existencionálny horror. **** ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mizerně pojatá první část dost sráží celý film. Jednu scénu tu máme Doriana, jak vyjukaně kouká na nádraží, v další scéně se zamiluje a okamžitě zasnoubí, najednou se účastní orgií, pak zase brečí, vzápětí je zase v klidu a jde zas do bordelu... No prostě divný. Ale jakmile začne bejt zlej se kvalita zvedá. Dobrý vizuál, hodně dobrá hudba a solidní výkony Bena Barnese a Colina Firtha a většiny ostatních vedlejších postav. Povedly se scény s obrazem, ačkoliv samotný obraz tam zas tak často vidět není. Konec by možná mohl být lepší, ale byl docela uspokojivý. A tak by se koneckonců dal shrnout celý film. ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už delší dobu a čekal jsem vynikající film, který skvěle přenese Wildeovo mistrovské dílo na plátno. Jelikož to režíruje Oliver Parker (kterému se tak skvěle povedlo natočit další Wildeovo dílo "Jak je důležité míti Filipa"), film se povede. - Řekl jsem si naivně. Bohužel jsem se zmýlil. Hůř se to natočit nedalo: Vymýšlí si jen co se dá. Tím myslím, že z Doriana udělali "kurevníka", homosexuála (v knize to rozhodně nebylo tak okatý); nové postavy a např. nalezení Basilova těla WTF?). Kromě parádní atmosféry je bohužel film příšerně nudný - měl jsem co dělat, abych vůbec vydržel. Téměř konec (metro) a závěr bylo snad to nejhorší ve filmu. Oscar Wilde se musí obracet v hrobě! P.S. -> Ben Barnes je dřevo a Colin Firth v roli Henryho příšerně nesympatický. Ovšem má to i své světlejší stránky a tou je dokonalá atmosféra doby, kterou jsem si představoval. Takže alespoň něco. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Obraz Doriana Graye byl vždy mou nejoblíbenější knihou, a tak není divu, že jsem na film čekala s velkým napětím. Ovšem dočkala jsem se jen jednoho - největšího filmového zklamání vůbec - a ani pohledný Ben Barnes nedokázal můj pocit z filmu nijak napravit. Film nevhodně se vymikající původní předloze, povrchní, až směšný. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o zfilmování Obrazu Doriana Graye. Kvalit knihy to bohužel nedosáhlo, ale tvůrcům se alespoň povedlo navodit atmosféru, která mi knihu připomněla (sic jim to trvalo třetinu stopáže). Oceňuji důraz na detail a pokus o naturalistické ztvárnění odpudivých scén. Colin Firth zahrál skvěle, Ben Barnes mě moc nepřesvědčil, ale aspoň vypadal jako obraz. Slabší 4*. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)

Reklama

Reklama