Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Ultimátní akční nářez, který vás na začátku přiková k sedačce a nepustí vás z ní až do závěrečných titulků, i kdybyste měli sebevětší problém s prostatou. Stallone jednoznačně prokázal, že naházet téměř všechny akční ikony let uplynulých do jednoho pytle a pořádně protřepat funguje - a vyšel mu z toho nejlepší akční film poslední doby. Hereckému obsazení nemám co vytknout, děj se odvíjí přímočaře - až na Stathamovu romantickou odbočku, která ve výsledku ani tak nevadí, neboť je elegantně zakončena několika chvaty a údery a hromadou zmlácených troubů, co si "mysleli". Dlužno dodat, že proti týmu Barneyho Rosse vypadá A-Team a Losers jako banda školáků s flusátkama. Sečteno a podtrženo, Expendables nemůžu nedat plný počet.

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

Představitel hlavního "hrdiny" skutečně vypadá jako psychopat...

plakát

Predátoři (2010) 

Predátoři...překvapili. Příjemně. Antal se rozhodl ignorovat Predátora 2 i komerční "trháky"AvP a AvP: Requiem a udělal jedině dobře. Ačkoli je děj protkán referencemi k původnímu Predátorovi z roku '87, k remaku má daleko. Atmosféru první poloviny filmu umocňuje dokonalá hudba, a přestože se nějakých infarktových lekaček nedočkáte, rozhodně nehrozí, že byste usnuli. Co se týče hereckého obsazení, nemůžu říct, že by mi tam někdo neseděl. Brody by se sice do Arnolda vešel tak čtyřikrát, ale drsného žoldáka a leadera nesourodé skupiny zahrál celkem uvěřitelně. Alice Braga oko potěšila, osobně si ale myslím, že jí měli vybavit nějakou lehčí zbraní. Z ostatních zaujal hláškující Goggins, osmiprstý Yakuzák Changchien, který si rozhodně nemusel namáhat paměť kvůli scénáři, i "bezbranný" doktůrek Grace. Laurence "Morpheus" Fishbourne se filmem sice jen mihnul, roli survivalisty a totálního magora si ale střihnul s gustem. Celkově možná mohli "elitní zabijáci" působit amatérsky, na druhou stranu kdyby tam místo nich spadla pětice z The Expendables, film by skončil po dvaceti minutách pralesním barbecue s nasekanými Predátory coby hlavním chodem. Závěr byl poměrně předatelný, finální souboj ale nezklamal. Bottom line: Vedle A-Teamu příjemná letní podívaná.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Neuvěřitelně brilantní kombinace akce, napětí a humoru. Nenašel jsem jedinou scénu, která by mě vyloženě nudila; Carnahan servíruje jednu dechberoucí sekvenci za druhou. Sharlto Copley si roli šíleného Murdocka střihl evidentně s gustema a dlužno dodat, že ve spolupráci s Bradleym "Facemanem" Cooperem mě na filmu bavili nejvíc. Sečteno a podtrženo: "I love when a plan comes together!"

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Vynikající podívaná! Několik prolínajících se časových linií sice zpočátku působí lehce chaoticky, nicméně brzy do sebe začnou zapadat jako kousky skládačky. Postavy rozhodně nejsou černobílé a ačkoli se zdá, že jejich motivy jsou jednoznačné, snadno vás překvapí. Jackman a Bale předvádějí úctyhodný výkon, půvabná Scarlett dvojici hlavních protagonistů krásně doplňuje. Sci-fi prvek je do příběhu zanesen zcela nenásilně, na druhou stranu pak není těžké uhodnout, jakým směrem se bude dále ubírat. Bottom line: Doporučuji všemi deseti!