Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Poslední recenze (48)

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

No, já nevím, pro mě trochu zklamání. Už druhá kniha byla o něco málo horší než první, ale film tomu tuplem nasadil korunu. Bridget už není ztřeštěná a prostořeká, ale místy je z ní skutečně hloupá husa (třeba právnický večírek a označení hosta „plešatej, zazobanej debil“, trapnost nad trapnost), navíc ubyla taková ta její štěněcí roztomilost, která mi chybí. Kromě hlavní postavy bohužel scénáristé odstřelili i děj, nechápu, proč oproti knize naprosto pozměnili zápletku, a to výrazně k horšímu. Sice se ve filmu vyskytuje postava, jejíž „každé slovo je jako žahnutí medúzou“, ale není to ona úhlavní nepřítelkyně Rebecca jako v knížce, a nechápu její smysl ve filmu. Rebecca není nesympatická kráva, která jde po Markovi hlava nehlava, ale milá a krásná dívka, která jde po něčem (někom) úplně jiném. Tím se rozchod Bridget a Marka stává ještě více nesmyslným a zbytečným než v knize. Ocenila jsem několik vtipných scén a skutečně jsem se bavila u rvačky v kašně, ale jsem zklamaná z té přehlídky nevyužitých možností.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Můj srdcový film. Bridget je obyčejná, někdy trapná, ale většinou vrcholně sympatická a milá singl(ovka), se kterou je radost se ztotožnit a sdílet její propady i vítězství. Je zábavná, prostořeká, utrápená i opilá, ale pořád uvěřitelná a úžasná. Jedná se sice o klasickou romantickou komedii, ve které hrdinka volí mezi dvěma muži (za mě je od začátku jasno, Mark Darcy vede na plné čáře), ale je to nejen podáno velmi vtipně, ale hlavně spoustu situací člověk zná ze života (většina scén s matkou typu „Utíkej se převléknout, připravila jsem ti na postel něco pěkného.“) a o to je to zábavnější. Co se týče herců, všichni jsou naprosto přesní, Renée báječná, Colin neodolatelný a Hugh správný hajzlík. Tohle můžu vidět znovu kdykoliv.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Raketový nástup, rozpačitý dojezd. Když jsem seriál začala sledovat, suverénně jsem sem hodila pět hvězd, ani jsem se moc nemusela rozmýšlet. Po devíti řadách snižuji na čtyři a i ty nechávám částečně z nostalgie po těch záchvatech smíchu, které mi tenhle seriál dopřál. Celá pětice mi byla sympatická a bavilo mě na ně koukat, ale co je to platné, když zhruba od poloviny seriálu přestává být část vtipů vtipná, zápletky jsou čím dál divnější, přestávám se pomalu ale jistě orientovat v Tedových přítelkyních, matku pořád neukázali a do toho ta nesympatická "útěkářka" Stella. Proměna Barneyho mě upřímně řečeno taky moc nepotěšila - sice se objektivně asi mění na trochu lepšího člověka, ale přestává to být taková zábava. Celý závěr mi připadal potom už hodně zbytečně natahovaný, jako jediné pozitivum v tom zářila "matka", opravdu příjemná a extrémně sympatická a milá postava. Proč ji tam jen nedali trochu dřív? Samotný konec mi přišel natolik trapný a potírající většinu toho, co bylo řečeno předtím, že jsem se fakt cítila zklamaná - i přes název seriálu o tu matku vlastně ani na chvíli nešlo. Lepší než Přátelé? Ani omylem...

Poslední hodnocení (396)

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

27.04.2015

Dívka, která si hrála s ohněm (2009)

27.04.2015

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

27.04.2015

Růžový panter znovu zasahuje (1976)

17.01.2015

Zatímco jsi spal (1995)

17.01.2015

Komisař Clouseau na stopě (1964)

17.01.2015

Revival (2013)

08.01.2015

Trampoty vodníka Jakoubka (2005) (TV film)

08.01.2015

Kdyby byly ryby (2014) (TV film)

08.01.2015

Reklama