Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Sepideh (2013) 

Zhlédnuto na filmovém Imagine Science Film Festivalu v New Yorku a po té rozhovor přímo s režisérkou dokumentu. Opravdu poutavý dokument, který poukazuje na ignoranci žen ve východních zemích. Je také důležité vědět, že režisérka Berit Madsen na tomto dokumentu pracovala téměř 5 let tudíž se jedná opravdu o propracovaný a promyšlený snímek.

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

Z počátku jsem si myslel, že mě tento film nikterak nezaujme a že je dobře hodnocen jen kvůli tomu že nosí titul "klasika" .. Ovšem už první část mě vyvedla z omylu kde se prostříhalo pár záběrů, které byly naprosto atypické pro dobu kdy film vznikl. V části s masakrem na schodišti z Oděsse mi ale padla brada ze záběrů jízdy podél schodů, poté následovalo pár super střihů a najednou film skončil a já už pochopil co znamená filmová nadčasovost ! :) Pokud Vás ale nezajímá filmová technika a historie, tento film si rozhodně nepouštějte.

plakát

Spalující touha (1999) 

Lidé, kteří toto označí jako nejslabší Kubrikovo dílo by si měli přečíst název filmu (samozřejmě v angličtině, protože o tom celý film je) a pustit si ho znovu ale tentokrát už s "eyes wide OPEN!" :)

plakát

Sunset Boulevard (1950) 

film-noir je opravdu žánr, který neměl nikdy zaniknout i když otázkou zůstává, zda je vůbec možné aby nikdy nezanikl se vzrůstající technologií která kompletně popírá vše co si tento žánr žádá. Každopádně Sunset Blvd. patří k jejím milníkům a každý kdo se o film trochu zajímá by tohle měl vidět aby pochopil co pojem "filmová technika" znamená.

plakát

True (2004) 

Tohle nejde slovy popsat to se musí vidět.. Každopádně nejlepší z povídek z filmu "Paříži, miluji Tě".

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Tento film obsahuje všechno co by měla krimi-komedie obsahovat - VTIP, AKCI, MOMENT PŘEKVAPENÍ A GEORGE CLOONEYHO

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Zprvu jsem nechápal, co na tom všichni mají viděl sem pár dílů v TV nezdálo se mi to nějak extra dobré.. Jenže přišel den kdy jsem si řekl, že se podívám na všechny díly a už po dokoukání 1. serie jsem byl mile překvapen. Ano občas se v seriálu vyskytne nějaký ten malý nedostatek ale pořád je to jedna z nejlepších a nejoriginálnějších situačních komedií vůbec !

plakát

Forrest Gump (1994) 

Už samotný námět a scénář dal filmu velikou naději na budoucí úspěch. A po skvělé Zemeckisově režii se z filmu stal opravdový kult !

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

Už od začátku je jasné, že nepůjde o ledajaký amatérský pokus o film s válečnou tématikou (mám tím na myslím intro s kulkou). Film je natočen smysluplně, chronologicky uspořádán a není plně předvídatelný tudíž Vás drží u obrazovky či plátna opravdu od začátku až do samotného konce. Skvělý scénář a background přidává filmu na dokonalosti. Na tento film jsem schopen koukat opravdu dost často a vždy od začátku do konce bez jakýchkoli známek znudění. 95%

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Jsem rád, že sem prožil dětství bez sociálních sítí, PC her etc. Ale štve mě, že jsem tohle nemohl vidět když mi bylo tak 8 let, protože to by bylo něco, když vidím jaké to u mě zanechává dojmy i dnes :) .. 90%