Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

akisha 

všechny recenze uživatele

Stydím se za svůj skeptický přístup k tomuto filmu, ale byla to taková nádhera, až mi srdce plesalo. A to i přes poněkud odlišně pojatý vzhled draků, než jaký mám ráda. A i přes to, že hlavní postava mi po dost dlouhou dobu lezla na nervy. Ale rozhodně jeden z těch lepších animáků, co jsem kdy viděla. Některé scény mohou směle konkurovat pixarovkám apod. Škoda jen toho finále, kdy se tak dlouho čeká na nejmasakrálnějšího draka a ona je to pak taková létající želva. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Avatar pro mladší publikum, jinak se to popsat nedá. Jako kdyby Dreamworks koukali Cameronovi, při tvoření svého doposavaď nejlepšího díla, přes rameno. Je tu velká láska (samozřejmě v mezích ratingu), fantastické lety na šupinatých plazech, hlavní hrdina je sympaťák na druhou a celkový dojem pak krásně dokresluje hudební doprovod Bourneova skladatele. Ano, je to klišé jako řemen, ale ještě doteď nedokáži ten omamný pocit z vod třetí dimenze dostat z hlavy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dreamworksáci tohto roku vysoko zatienili Pixar a dokázali ma presvedčiť, že klasický animovaný príbeh ešte nevymrel. Veľmi príjemné spestrenie tohto žánru, ktoré v sebe nesie neskutočne silné prvky fantasy. Tento žáner už dlhšie chýba v hranom filme, čo dokázali animovaní odborníci skvelo využiť a naservírovať nám príbeh, ktorý v mnohom predbieha všetky fantasy pokusy, ktoré tu boli LOTR. Milé, vtipné, nápadité. 90%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem dobrý film, ale ne tak výborný, jakým příběh o dracích je. K chválení je naprosto všechno! Skvělá animace - jak draků, prostředí, tak především lesních scenérií. Klidné až sentimentální ( dnes by se řeklo romantické) scény jsou prokládány akční jízdou jedna báseň. Útok draků a boj s nimi, let nejen Škyťáka na Nočním děsu ( Bezzubce), výcvik v aréně i velkolepé finále až berou dech. Jde především o zábavu - drobné vtípky jsou milé a nenásilné, získání dětského diváka - hlavní hrdina je zpočátku smolař, takový H.Potter, s kterým se děti ztotožní snadněji, než s nějakým superhrdinou bez chyby- a pohádkové ladění - dobro bojuje se zlem, kde nakonec by mělo vše dobře dopadnout. Lze tak odpustit nejasnosti, nedovysvětlené, nedopovězené ( původ konfliktu, dračího doupěte či jedinečného Bezzubky). DRACI, Vikingové a velké dobrodružství! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke sbalení holky je potřeba něco tak triviálního, jako ochočit si vlastního draka, a nikdo se mi neobtěžuje to říct! Musel jsem to zjistit přes další nabušený animák čím dál tím snaživějšího studia DreamWorks! Je to jasné, největší rivalové profíků z Pixaru po Zataženo, občas trakaře opět dokazují, že se Woody spolu s Buzzem rakeťákem obávají sesazení z trůnu oprávněně. Pixar už má "jenom" promakanější dialogy a větší důraz na drama. Zdá se mi, že ve všem ostatním přebírá žezlo zprvu nenápadný tvůrce Shreka. V kině jsem tuhle nabouchanou akci viděl ve 3D po boku desítek malých capartů (jejichž brebentění dodává pohádkám v kině tu správnou atmosféru), a už se těším na Blu-Ray, jak si to dám znovu. Sice mi občas nesedly některé do očí bijící hlouposti (knihtisk atp.) a dialogy (otec viking), ale nechci zbytečně šťourat. Jak vycvičit draka je totiž zatím jasná akce roku a je s úsměvem, že byla animovaná. Titáni se budou muset snažit. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Drak v severské mytologii je nazýván Jörmungandr. Častěji je sice považován za mořského hada, ale zastává i roli draka. (Geriel)
  • Po boji s obřím drakem Kliďas Velikán hledá Škyťáka a můžeme vidět ocas Bezzubky, jehož umělá polovina v ohni shořela. Následuje záběr na celého draka s postrojem na zádech. Ten by logicky měl také shořet. (Jardaboss)
  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama