Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (105)

plakát

Skandální odhalení (1994) 

Skandální odhalení (v originále Disclosure), který natočil v roce 1994 Barry Levinson. V té době byl Michael Douglas hvězda první velikosti a po Základním instinktu byl hodně v kurzu. Odhalení si z Instinktu bere inspiraci a zřejmě i jeho úspěch byl jedním z impulsů zfilmovat knihu Michaela Crichtona, která je předlohou filmu. Meredith Johnson pak ztvárnila mladá Demi Moore, která za sebou měla velký úspěch s romantikou Duch 1990 a patřila v té době již do první herecké ligy. Demi byla v té době ve svých nejlepších letech a její opravdu nepřehlédnutelná krása je základním kamenem celého filmu. Více na http://www.martinvins.cz/2018/02/zapomenute-filmove-perly-disclosure.html

plakát

Ve stínu (2012) 

Z počátku temná detektivka (ve stylu Noir) v krásně vyobrazeném prostředí Prahy 50. let se postupně stává hlubokým dramatem a politickým thrillerem s neuvěřitelně gradujícím finále, kde Trojan ve své roli kapitána Hakla naprosto exceluje. Oscarové ambice zcela pochopitelné.

plakát

Mylène Farmer : Stade de France (2010) (koncert) 

Myléne Farmer u nás není příliš známá. Ve Francii a v přilehlých zemích se jedná o superstar na úrovni Madonny. Záznam koncertu na Stade De France z jejího posledního turné ze srpna 2009 ukazuje Mylene snad v životní formě. Prvotřídní koncertní show hluboko poráží například i právě Madoninno turné. Do posledního místečka zaplněný stadión (lístky byli vyprodány během 2 hodin) od první minuty hltá každý pohyb hlavní hvězdy večera. Takhle si představuju koncert populární hudby. Největší chvíle příjdou samozřejmě v poslední třetině, kdy Myléne předvede své v plné parádě největší hity - Libertine, Degenration, Sans contrefacon a jako poslední příjde na řadu ten nejslavnější, Desenchantee.

plakát

Kouř (1990) 

Takhle hlasitě a často jsem se u filmu už dlouho nesmál. Opravdu těžce depresivní atmosféra mísící se s naprosto svéráznými figurkami pracovníků továrny, které si samozřejmě užívají všichni Sklepáci v jejich rolích. Všichni házejí jednu hlášku za druhou. Ať je to Čtvrtníček se svým "to je pruda", nebo Holubová (Dobrý den paní inženýrko - bohužel...jenom slečna) nebo pro mě nejvtipnější Fero Burda (rovnou to vyměň za vostrý!! :) ).

plakát

Blade Runner (1982) 

Hm, po prvním shlédnutí je poměrně zmatenost. Ono bohužel nejde k takovému typu filmu jako je BR přistupovat bez předsudků že se jedná o sci-fi legendu atd. a potom samozřejmě čekáte že na vás vyskočí dvouhodinová orgie nejlepších věcí co vymyslíte. Realita je téměř pokaždé trochu zklamáním. To ale samozřejmě pro film jako takový nic neznamená. BR je nádherný film a diváci v kinech v roce 1982 asi museli mít čelist někde hodně dole. A to ještě měli k dispozici "pouze" tu známou kino verzi s Fordovým hlasem vyprávěče, který vše vysvětluje a na konci je happy end. To Final Cut je jiný kafe. Vizuální podobu a hudbu nemá smysl rozebírat, prostě luxus. Ale pravdou je, že pomalé tempo a v podstatě celkově depresivní atmosféra už ke konci trochu nudí. Nicméně díky pár vychytávkám na konci, to celý snímek u mě zvedlo dost nahoru (Deckard je replikant, absence happy endu, origami kozoroha). On to skutečně asi bude geniální film, ale člověk ho musí vidět víckrát aby všechno pobral a pochopil.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Fuck the world. Tohle je ten pravej MASAKR. Například jednička je sice daleko lepší film s obrovskou atmosférou, ale tohle je podívaná jak má "bejt". Hlavně jak si všichni dělali srandičky, že ten dědek Stallone chce natočit dalšího Ramba a pak najednou ejhle, ona je to bomba jak blázen. Naopak mi tady Rambo přijde ještě krutější svým vzezřením ultimátního bojového stroje spolu s velmi drsným hlasem.

plakát

Tajnosti (2007) 

Váhám mezi 4 a 5, ale v kině je prostě film vždy větším zážitkem. Letos české filmy opravdu bodují. Tento má zajímavé téma, milé a vtipné momenty, dobré herce, poetično a hlavně dokonale padnoucí hudbu a soundtrack. Před tím opravdu klobouk dolu.

plakát

Skála (1996) 

To, co tady předvedl Connery patří k filmovým pokladům všech akčních filmů.

plakát

Mlýny (1994) (divadelní záznam) 

Jednooký Trojan je k popukání i když si vystačí s jedním, přesto naprosto geniálním výrazem po celou hru. Lampasákům tak vtipem vládne on, ale Hanákuv ožralý poručík - sympaťák - co vypadl z řetízkáče také kolikrát polechtá vaší bránici. K velmi groteskním figurkám patří slovenský vojín Šimak, který ztvárněn Fero Burdou v podstatě táhne celý začátek hry.

plakát

Dobrodruzi z vesmíru (1986) (seriál) 

Koukal jsem na to na OK 3, když mi bylo asi 6 - 7 let a byl to pro mě naprosto největší trhiller,drama,slaďák dohromady. Strašně jsem to miloval díky skvělým postavám a velmi velmi dospělým tématům (aspoň mi to tak přišlo) co se zde řešili. I z nostalgie nemůžu jinak než za 5*.