Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Fakt byl tohle bestseller? To prodávali za dolar k hambáči? Nebo ten rok nic jiného nevyšlo? Nebo knihomolům prostě jeblo? Už kdysi mi to smrdělo jak je to divně poskládané. Buď chtěl Crichton příběh o sexuálním obtěžování a nevěděl, jak to zakončit dostatečně epic, tak tam narouboval fúzi a čachry o místo v práci, nebo měl kratičkou epizodu o čachrech v počítačové firmě, ale byla tak krátká, že ji rozšířil o sexuální obtěžování. Tak jako tak, je tohle hybridní spojení úplně debilní. A neskutečně mě tam sere ta nedořešená dějová linka s ředitelem Sutherlandem. S Demi Moore kuje po celou dobu pikle proti Douglasovi a pak to na konci úplně vyšumí a pohodička, jede se dál. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson jakožto velmi zručný řemeslník odvedl opět skvělou práci a vytřískal ze svého díla maximum. Velmi napínavý thriller se sexy Demi Moore, která má největší zásluhu na šarmu (a dovolil bych si tvrdit) i kouzlu tohoto filmu. Michael Doglas, který se pro tyto tipy rolí narodil jí jen zdatně sekunduje. I přes lehounce ošemetný scénář nemám žádné velké námitky. Toto je rovněž jedna z parket na které si kdykoliv rád zatančím. 80% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to síce býva považované za súčasť erotickej mainstreamovej vlny, ktorú v 90. rokoch odpálil trhák Základný inštinkt, ale s erotikou to nemá nič spoločné; ak budete čakať čunačiny, zostanete drasticky sklamaní. Ľahko zabudnuteľný príbeh o tom, že niektorí muži sú svine... ale podaktoré ženy tiež. Nepochopím, ako mohol Barry Levinson po takýchto negatívnych skúsenostiach so spisovateľom a filmovým producentom Crichtonom (ktorý rád zasahoval do nakrúcania svojich vlastných filmových adaptácií napriek tomu, že ich režíroval niekto úplne iný) neskôr nakrútiť ĎALŠÍ (!) film podľa jeho bestselleru (a to inak môj obľúbený podmorský sci-fi teror Sféra). Škandalózne odhalenie je (pod)priemerné po všetkých stránkach. Douglas sa reálne liečil zo sexuálnej závislosti, takže vidieť ho v úlohe obete sexuálnej šikany je zaujímavé už tak nejak z princípu. Diváci sa zrejme nechali nachytať, že majú dočinenia s erotickou kriminálkou, inak si fakt neviem vysvetliť, ako taký chabý a matný film s rozpočtom 55 miliónov dolárov celosvetovo trhol neskutočných 214. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový Douglas se mi líbí mnohem více než když někde běhá Kolumbíjskou džunglí. Finančník, obchodník, ředitel, zkrátka člověk co rozumí byznysu. Tady jej navíc začne obtěžovat Demi Moore. Vždy jsem toužil tento film vidět celý, protože jako dítě jsem si přehrával jen neprovedenou milostnou scénu. 65% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Předlouze překombinovaný film, klišoidní až běda... Jako vycucaná z prstu působila tahle story a hlavně v ní užitá rádobyodborná hatmatilka již v době svého vzniku, dnes zbývá již jen značně vyčpělá a až místy se svou >vážností< směšná hollywoodština s duchem poněkud >nonfiction< story... Demi se svými silikonovými implanátky mohla už tenkrát vzrušit tak leda chlápka s mozkem technokrata v krizi středního věku a vizáží M.D., jinak celý film jen vaří jakési fůsaté pseudoproblémy s jednou fůzí, až je uvařeno, zfůzováno, všichni si zatleskají a jsou nádherní, howniwood je uspokojen, jak nastínil závažnost tehdy módního sexuelního hastrošení a... Ach jo, stojí to celé za rozvláčný komentář? Neee... Dokonale průměrný, byť řemeslně zdařilý film. Dvě a půl hvězdičky, zaokrouhleno nahoru jen za těch několik na svou dobu zajímavých zvláštních efektů. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama