Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (129)

plakát

City on Fire (1987) 

Tak už vím odkud Tarantino bere svoje nápady :)

plakát

Tygr na obchůzce (1988) 

Většina filmu stála pěkně za vyližprdel, ale ta řežba na koci to zachránila, střílečky byly jak od Johna Woo a na závěr mocnej fight s motorovejma pilama. Jenom škoda že Yun Fat Chow hrál takovýho blbečka. Ale dodávám že i když jsem to už po třiceti minutách málem vypnul, tak kvůli tomu heroickému konci to fakt stojí vidět!

plakát

Šarlatová ulice (1945) 

Ale jo, byť je to dost zdlouhavý, má to dobrou zápletku a dost hustej psychózní konec, na rozíl od "Žena za výlohou" kde je celej film skvělej ale závěr to podělal. Kdybych si měl vybrat, tak ten druhý snímek by zvítězil, přesto je Scarlet Street na svou dobu výborný nadčasový film a Fritz Lang v něm opět projevil své dokonalé tvůrčí schopnosti.

plakát

Poslední výkřik (2012) odpad!

To je ještě větší sračka než Playgirls a všechny Kameňáci. Ta pička z "Redakce" byla něco jako česká Neve Cambell a "Ivetka" jako Drew Barrymore, no a maniak v zelený pláštěnce....... asi už nebyly prachy na kostýmy. POZOR SPOILER, ZÁVĚREČNEJ MOTIV: tvoje mamka šla na potrat a zabila moje dítě, tak jsem jí voddělal, následně i jejího muže, teď po letech i tvojí ředitelku, spolužáky a půjdu si i pro tebe.... co všechno neudělá jeden takovej hezkej potrátek, jak k tomu ta ředitelka vůbec přišla, to máma asi netušila kolik lidí kvůli potratu chcípne. Asi jsem vám vykecal závěr, ale myslím že to ve finále bude asi ta poslední věc která vás na tom bude srát, je to prostě nejhorší z nejhorších, jsem zvědav co na to budou po letech říkat naše vnoučata :)

plakát

Tváří v tvář (1967) 

Velmi originální příběh a také skvostný herecký koncert v podání obou hlavních protagonistů, jejichž postavy se postupně charakterově proměňují. Uchvátil mě hlavně Gian Volonté, kterého už jsem v pár westernech viděl ale zatím nikdy ne takhle. Začínám chápat proč byl v prohlášen za nejlepšího evropského herce.

plakát

Armáda pěti mužů (1969) 

Jěště pět minut po skončení nemůžu dýchat. Tenhle špageťák by měl figurovat ve všech westernovejch žebříčcích, koprodukce Itálie s Amerikou šla ruku v ruce a sedělo to pěkně, pětice ústředních postav byla skvěle vyvážená, Morricone kraluje, atmosféra jak hudbou tak záběrama je cítit divokým západem. Kdo má rád špageťáky a nemůže v tý hromadě najít nějakej pěknej, tak tohle je ta volba!!!

plakát

Jezinky a bezinky (1944) 

Ať si každý říká co chce, ale já jsem se u tohoto filmu dobře bavil, Grantovo zmatené grimasy mě několikrát rozesmály

plakát

Divotvůrkyně (1962) 

Největší síla filmu je asi v tom, že kdysi dávno se celý ten něuvěřitelný příběh Helen Kellerové opravdu stal, a že také existují lidé jako Anne Sullivanová, kteří umí tvořit zázraky. Zahrát Helen, slepou a hluchou dívku musí být docela tvrdý oříšek a kdejaký herec by se na to musel dlouho připravovat, ovšem patnáctiletá Patty Duke roli zahrála naprosto věrohodně (nechápu proč je na čsfd psaná až jako šestá), a Oscara si odnesla naprosto zaslouženě. Stejně tak i Anne Bancroft, která už pro mě nikdy nebude ta stará kurva z Absolventa, ale ta oscarová tvůrkyně zázraků.

plakát

Zabíjení (1956) 

Vůbec žádná nuda, hned od začátku se něco děje, celej film má rychlý tempo, dobrý zvraty, napětí, a jěště k tomu příjemná stopáž 85 minut. Když někdo neví na co koukat, tímhle neprohloupý.

plakát

Okruh (2008) (TV film) 

Ty krávo to jsou filmy!!!!