Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (134)

plakát

Zkáza plošiny Piper Alpha (2013) 

Syrový částečně hraný dokument. I přes svou stopáž si udrží atmosféru, osobně hodnotím mnohem lépe než Hollywoodský výbuchy protkaný Deepwater Horizon, kde člověk neměl šanci ztotožnit se nebo se aspoň přiblížit libovolné z postav. Zajímavá je taky Wiki stránka o katastrofě.

plakát

Marťan (2015) 

Po přečtení knížky člověku zfilmování udělá radost ... většinou. Ridleymu se podařilo zachytit knížku tak napůl, *SPOILER* velkou část příběhu vyhodil (prachová bouře, 90% fekálního humoru, kozy, zničení pathfinderu), něco předělal (airlock, rover 2), něco si vymyslel (iron man). Část Marsu, kde příběh začíná je placka, přesto si Ridley neodpustit pro dramatický začátek pořádné kopce. Happy-end byl taky zbytečně rozpitvaný. Dokážu si představit, že by stejně dobrou práci odvedl libovolný začínající režisér.

plakát

Historie skupiny Future Folk (2012) 

I přes celkovou schématičnost děje, kterous se The History of Future Folk snaží vyrovnávat podivností a ztřeštěností za každou cenu, se na to celkem dá koukat. Sympatické postavy, dobrá muzika a na nic si to nehraje.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Neuvěřitelně pedofilní závěr, žádné vyústění. Jinak celkem průměrné nízkorozpočtové scifi. No aspoň se nepodařilo dokázat že bůh existuje, už jsem v tom začínal vidět nějakou skrytou propagandu ...

plakát

The Day After Trinity (1981) 

Slušně natočený a celkem poutavý dokument, skládající se zejména z rozhovorů s vědeckým týmem (respektive co z něj zbylo) vhodně proloženými dobovými záběry. Slušná technická kvalita, i barevné to je. Jediné co se dá vytknout je absence nějakého úvodu - kdo se o problematiku nezajímá, asi si z tohoto filmu moc neodnese.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Velmi povrchní, přehypovaný a obyčejný film o neobyčejném člověku, bohužel změřený na popové potěšení namísto toho, co tehdy Turingovi muselo procházet hlavou a co pro něj bylo důležité. Ono by to totiž asi nebylo tak líbivé ...

plakát

Living on One Dollar (2013) 

Trochu umělý dokument o dvou studentících ekonomiky a jejich dvou filmařích, kteří si předsevzali že pojedou do Guatemaly a budou žít z jednoho dolaru na den (jeden dolar pro každého, tedy čtyři dolary celkem na den). Nějak ale nepochopili že Guatemalané pro svůj dolar musí pracovat, a ne jen ho ráno vytáhnout z klobouku a pak se celý den poflakovat po okolí a sázet ředkvičky. Ale jako cestopis celkem dobré.

plakát

Desert Runners (2013) 

"Mám na palci asi patnáct puchýřů a tuhle jsem trochu nešikovně padl a natrhl jsem si žaludek a trochu mi taky vylezlo střevo. Ale když běžím pomaleji, tak si ho jen čas od času zastrčím zpátky a je to ok." Dokument o vytrvalostních běžcích (čtyři pouště, 250km v každé) a lidských limitech, a to jak těch zdravotních, tak i psychických. Parádní film na nedělní posezení na gauči u babičky, při nezřízeném pojídání buchet a tak.

plakát

St George's Day (2012) 

Byli nebyli, byli tři bratři gangsteři, nebo jich možná bylo pět nebo sedm, už moc nevím. Jeden z nich vlastně byl jen golfista. Všechno bylo dobré, až do doby co se jim v Beringově moři utopilo stádo koní v gumovým člunu, co měli do hřívy zapletených 50 tun nejčistšího heráku. Pak byly pohřby a z rakve vyskákaly prostitutky a všechny umlátili robertkama .... COŽE!? Kdo tuhle splácaninu dal do kupy? Počet postav ani jejich slovník bohužel nevyváží jejich plytkost, a nevím na čem bych musel ujíždět, abych rozlouskl tu trojitou zápletku. Špatně natočená a hrozně překombinovaná vykrádačka bijáků o gansterech.

plakát

Štěstí (2011) 

Ne příliš koncentrovaný dokument, spíš takový průřez věcmi, o kterých bylo zjištěno že dělají někoho šťastným. Ale zajímavě vybrané a poslepované, dalo se na to celkem koukat.