Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Vezměte dvanáct vynikajících a typově přesných herců, zavřete je do jedné místnosti, přidejte do posledního šroubku vyladěný scénář, bravůrní (!) režii a máme tady dechberoucí film. Jak "snadné"...

Kmotr

Kmotr (1972)

Nikdy nezapomenu na své pocity, když jsem poprvé uslyšel ty tóny a zaposlouchal se do srdceryvného monologu jednoho funebráka. Marlon Brando a především Al Pacino mě rozsekali...

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Když jsem na to šel do kina podruhé, řekl jsem si, že už mě nedostane. Na rozdíl od prvního zhlédnutí jsem byl v depresi o den déle... Neskutečný zážitek, který se musí vidět na velkém plátně! A podle mne jeden z nejlepších nápadů ve filmové historii - cesta proti toku řeky, cesta do opravdového pekla. A čím jste dál, tím je atmosféra dusivější... Klasika, kterou musí každý filmový fanda znát!

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Jeden z nejdokonalejších filmů, které znám. Nejen českých. Všech! Neexistují démoničtější filmoví psychopati, než je pan Kopfrkingl a Hannibal Lecter. Rudolf Hrušínský hraje jako Bůh, jeho výkon je na deset Oscarů. Jen to jeho věčné česání mrtvol vlastním hřebenem.... To je šílené! Herzova režie se mi moc líbí, kamera, scénář, hudba - nenajdete jedinou chybu. A ten konec... Z toho mrazí, i když film vidíte po desáté. Nic pro slabší povahy!. PS - Dáte si věneček nebo rakvičku...?

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

No, nebyla to paráda? Mít kamaráda na život a na smrt, "dělit" se s ním o jednu učitelku a užívat si života? Pravda, zrovna to nedopadlo, ale i tak... Každopádně pohodovější dvojku lupičů neznám. Ruku by si s nimi mohla podat jen dvojka podobných sympaťáků z Podrazu (čím to? :-) )

Nebeští jezdci

Nebeští jezdci (1968)

Pro mě osobně jeden z nejsilnějších a nejnabušenějších filmů z českých luhů a hájů. A pak, že to nejde! Pane režisére, herci, štábe... SMEKÁM!

Sen noci svatojánské

Sen noci svatojánské (1959)

Měl jsem to štěstí, že jsem tenhle skvost viděl na velkém plátně. Neuvěřtelná filmařina!

Frigo na mašině

Frigo na mašině (1926)

Tohle, že vzniklo v roce 1926?! Čert vem Chaplina! Buster Keaton je němý Bůh!!!

Pošetilost mocných

Pošetilost mocných (1971)

Jedna z nejlepších komedií Louise de Funése. Je nejen třeskutě vtipná, ale navíc (na komedii) neskutečně výpravná. Louis v roli dona Sallusta válí, ale nutno říci, že celý herecký ansábl mu zdatně sekunduje. Škoda jen, že po brutálním rozjezdu se film ve finále jaksi rozmělňuje a děj už nemá takový tah na bránu jako v prvních dvou třetinách. Přesto ty fóry - ty jsou nadčasové! Pán je krásný muž, papoušek, němčina a´la Funés a závěrečné hledání královny v hrnci... To nemá chybu :-)))) Jo, a má to NAPROSTO BOŽÍ HUDBU!!!!

Ovládací panel
3 body