Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (195)

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Rádoby drsná Sharon v kombinaci s Raimiho diskofilní režií pistolnických duelů postavených na neskutečně tupém scénáři mě fakt místy zvedala ze židle. Ale ne tak, jak by si asi tahle zaprášená sebranka ve stetsonech přála. Hackman působí v téhle volovině jako emzák z jiného vesmíru. Dvě hvězdy dávám jen a pouze z jeho super šmejda.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Na můj vkus má tenhle seriál příliš pomalé tempo vyprávění. Občasné ospalejší pasáže mi ale zatím bohatě vynahrazuje ústřední dvojice detektivů, krásná kamera ve správně bezútěšné krajině, no a přiznejme si to - na úvodním songu jsem se stal závislým. Po prvních třech dílech dávám 80%.

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Ještě lehce naivní Leoneho špageťárna. Sergio později mnohem víc přitvrdil. Každopádně nadprůměrný western s vynikajícím Clintem a božskou muzikou.

plakát

U mě dobrý (2008) 

U mě tedy tragicky zoufale tupá záležitost. Děj, herci, režie, masky... TOTÁLNÍ VÝBUCH!!! Neskutečně blbý děj, neskutečně blbě zahraný a v neposlední řadě i neskutečně blbě zrežírovaný. Jediný, kdo odvádí solidní práci je Bolek Polívka. Jinak je to na zabití s Vladykou v čele a Schmitzerem s Hřebejkem za ručičku v závěsu. Další malý, milý český film, který už nechci v životě vidět.

plakát

Šťastní to lidé: rok v tajze (2010) 

Tohle mě prostě vtáhlo a až do konce nepustilo. Je příjemné podívat se na život z úplně jiné stránky, než jakou jsme my - středoevropané - zvyklí. Žít uprostřed Sibiře, to je fakt divočina. Doslovně. Škoda možná jen toho, že si autoři víc nevyhráli se záběry. Když už filmovali z vrtulníku i pod vodou, mohli mít pěknější obrázky. I tak ale super zážitek. Pro nevyléčitelné romantiky, kteří v dětství snili o osamělém životě trapera v nejbližším lese a muchlovali každý psí čumáček v okolí, neodkladná povinnost.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Ach jo. Jednička restart série parádně načala. Mělo do drajv i šťávu. Z dvojky mám pocit, jakoby J.J. Abrams vyměkl, z neprobádaného vesmíru (kam měla Enterprise odletět na začátku a ne na konci) dostal strach a preventivně začal vykrádat sám sebe. Asi kvůli těm, co na jedničku už zapomněli. Kirk je tak zase bez lodi a zase chlastá, zase se se Spokem hledají, zase obří černá loď drtí Enterprise, zase je tu tajemný padouch v černém... Ty vago, ale já už chci dál! Na skvěle úchylné planety, kde stromy mají červené listy a domorodci mrkají spodním víčkem. A tak si říkám, snad příště.... Přesto Star Trek: Do temnoty rozhodně neodepisuji. Má skvělé momenty a po technické stránce věci smekám. Kdy jindy může člověk vidět, jak to obří vesmírný koráb ryje centrem města. I pan Sulu v roli kapitána je k pomilování (není nad ultimativní Japonce). Ale mohlo to být všechno mnohem dál... A tak tedy za tři :-/

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Nápad, že i zombík může alespoň trochu přemýšlet a není jen tupé hovado běhajícím za kusem žvance, je fajn. Ale tím veškerá myšlenková invence u tohoto filmu hasne. Člověk se u toho ani nezasměje ani nedojme ani nebojí. A to finále... Neuvěřitelná KRÁVOVINA! Nechápu jak může mít na ČSFD 69%.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tohle už nemá s poctou Tolkienovi nic společného. Tohle je jen trapně natahovaná ždímačka peněz, která parazituje (!) na dobré knize. Filmová invence žalostná. U trpaslíků jsem měl dokonce pocit, že jejich masky byly okopčeny z hraného Asterixe a Obelixe..:-/ Přesto to (právě díky skvělému námětu a fantazii pana spisovatele) na tři hvězdy stačí.

plakát

Nevědomí (2013) 

Vzdor naprosto debilní druhé polovině filmu jsem dumal i nad čtyřmi hvězdičkami. Nevědomí je totiž po X letech prvním filmem, kde mi Tom vysloveně sednul a nevadil mi (ano, nemusím ho). Stejně tak Kosinskiho vizuální ztvárnění budoucnosti mě bavilo. Vrtulník, domeček v oblacích i ty hlídací svině... Jo, fakt dobrý. Nemluvě o hudbě. No, ale jak už jsem napsal v úvodu. Škoda lehce prohlédnutelné zápletky a fakt kreténské druhé poloviny. Jakmile se objeví Morgan, doporučuji opustit kino...;-)

plakát

Austrálie (2008) 

Tak tohle bylo fakt blbé. Místy už opravdu moc...