Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (72)

plakát

Za volantem nepřítel (1974) odpad!

Ten film se nedá slušně komentovat. Je to snůška těch nejhorších komunistických zvratků, které si jen dokážu představit.

plakát

Kde alibi nestačí (1961) 

Podívejte soudruzi, já musím plnit plán. Já vím, vám jde především o člověka soudruzi. Jenže až když je už mrtvý. Skvělá a odvážná hláška na začátek 60 let, která zřejmě unikla pozornosti tehdejším cenzorům. Jinak samozřejmě nechybí morálně pokleslí občané, kteří za honbou zisku neváhají ohrožovat na zdraví své spoluobčany. Nakonec jsme stejně všichni odboráři.

plakát

Moji přátelé (1975) 

Když jsem tento film viděl poprvé jako malý kluk, myslel jsem, že umřu smíchy. Úžasná italská komedie.

plakát

Jestřábí věž (1984) (TV film) 

Dvě hvězdy za Radka Brzobohatého, Luďka Munzara a Libušku Šafránkovou. Zřejmě jsem se díval na něco jiného, než většina z přítomných. Nebýt těchto herců, byl by to jasný odpad. Tečka

plakát

Il Boemo (2022) 

Opravdu skvělé zpracování života našeho geniálního skladatele, kterého si ovšem váží víc v Itálii, než v Čechách. Jak už se to u nás tak nějak stává tradicí.

plakát

Zákony pohybu (1978) (seriál) odpad!

Klasický socialistický nesmysl a socialistická propaganda. Naprosto nekoukatelné. Poplatný době, kdy se tvrdilo, že socialistická ekonomika je dokonalá a když něco nefunguje, tak to bylo selhání jedince. Ještě že je ta doba už definitivně na smetišti dějin.

plakát

Manželské etudy (1987) (seriál) 

Nejsilněji na mě působí první série, která vypovídá o tom, jak neexistovala za minulého režimu výchova k rodičovství a k manželství. Lidé se brali velmi mladí a díky naivitě, kdy věřili, že se jim snadno sežene byt si pořídili dítě a vzali se. Po svatbě přišlo rychlé vystřízlivění, kdy zjistili, že se žádný byt konat nebude a musí žít většinou u jednoho z rodičů. Kdo tvrdí opak, tak si lže sám do vlastní kapsy nebo zkrátka ztratil paměť.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Moderní a hezká pohádka, která rozhodně předčí Pyšnou princeznu. Nechápu tak nízké hodnocení.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Absolutně nechápu, proč má tato pohádka tak nízké hodnocení. Zápletka je výborná podle předlohy Princ a Chuďas a herecké výkony jsou také velmi slušné. Někdy mi připadá, že je to tady záměr, dehonestovat za každou cenu nové a moderní pohádky a protěžovat bolševické Pyšnou princeznu či Byl jednou jeden král, kde zápletky byly podstatně horší a herecké výkony opravdu mizerné. Ty pohádky vznikaly v době, kdy se tady věšelo za jiné názory. Nehledě na to, že v každé takové pohádce je naprosto stupidní komunistická agitka.

plakát

Grand Prix (2022) 

Týden po sobě do kin nastoupí dva nové české filmy s potenciálem stát se diváckými hity, Grand Prix a Vánoční příbeh. Na Česko-Slovenské filmové databázi se najednou objeví řada nových uživatelských profilů, které prvnímu snímku svorně nadělí hodnocení „Odpad!“ a druhému nasypou pět hvězdiček spolu s tupě extatickými komentáři. To je vánoční pohoda, to jsou svátky klidu a míru, to je férový konkurenční boj v české kotlince!