Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Určitě největší zážitek z kina za posledních pár let. Skvělý scénář, dokonalé herecké výkony v čele s neokoukanou Rooney Mara, úžasná hudba a hlavně elektrizující atmosféra - to všechno z Vedlejších účinků dělá výjimečný film. Je mi dokonce záhadou, proč má tak "nízké" hodnocení, pro mě se totiž stal členem top dvacítky. 100%

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Navzdory zdejšímu hodnocení musím dát jen 2*. Zbytečně patetické, uřvané a až moc okatě dojímavé.

plakát

Na dřeň (2012) 

Opravdu nádherně natočené, některé scény jsou doslova skvostné. Téma zajímavé, herecké výkony výborné, příběh také dobře vystavěn. Proč tedy jenom 3*? Je to tím, že jsem si za nic na světě nemohl najít cestu k žádné postavě. Všichni se chovali úplně opačně, než by se dle mého názoru chovat měli. Nesčetněkrát jsem se přistihl, jak kroutím hlavou, ťukám si na čelo nebo se nevěřícně usmívám, a to je pro mě zvlášť v tomhle žánru docela podstatná vada. Další výtka by se týkala až přehnané syrovosti/surovosti některých scén, ale to už bych nechal na posouzení každého z vás.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

První půle se vydařila na výbornou. Fincherovo typické gradování děje dohromady se skvělou kamerou a přesvědčivými hereckými výkony na mě zafungovali až tak, že jsem byl přesvědčen o 5* a dokonce jsem chvíli pochyboval, zda náhodou není třetí díl ságy o vetřelci tím nejlepším. Pak se to však začalo ubírat směrem, který dal takřka zapomenout na brilantní rozjezd a u silně nepovedené závěrečné honičky bylo prvotní nadšení tatam. Veliká škoda. Takhle nezbývá nic jiného, než odstřelit tento snímek s obrovským potenciálem do šedivého průměru.

plakát

The Inbetweeners (2008) (seriál) 

Možná to je mým vysokým očekáváním způsobeným zdejším hodnocením, možná špatným castingem, či scénářem, ale Inbetweeners mě zrovna dvakrát nechytli. Přirovnání k prcičkám se asi nabízí, ale na rozdíl od této kultovní série (nepočítám díly 4-7), jsou zde hlavní postavy extrémně nesympatické, sexbomby školy tuctové, dialogy nijaké a zápletky bez nápadu. Přirovnávat tuhle věc k How Not to Live Your Life už je fakt velká drzost... Inbetweeners jsou ve všech směrech o pár levelů níž. Chtěl bych ale dodat, že jsem se sledováním skončil v půlce 2. série a tak je kldně možné, že se z tohoto průměrného počinu v druhé polovině vyklube záležitost plná parádního humoru a podpořená nápaditým scénářem. Sám tomu neveřím a nejspíš už to nikdy nezjistím.

plakát

Román pro muže (2010) odpad!

Báječná léta pod psa - výborný, Účastníci zájezdu - dobrý, Román pro ženy - může být. Co má ale tohle znamenat, asi nikdy nepochopím. Není vůbec nic, co by mě na Románu pro muže zaujalo. Příběhově naprosto nezajímavé, o nevydařeném pokusu udělat z tohoto braku něco poetického se nemá cenu rozepisovat. Závěrem se nabízí snad jen jedna otázka: proč, pane Vieweghu?

plakát

Králova řeč (2010) 

Jelikož 5 hvězd dávám jen filmům, od kterých se nedokážu odtrhnout, dostanou se mi hluboko pod kůži a hlavně, vzbudí ve mně silné emoce, tady tak učinit nemůžu. Po filmařské stránce dokonalé a možná si to Oscara zasloužilo, ale mezi moje top favority se z výše uvedených důvodů nezařadí.

plakát

Želary (2003) 

Neskutečně krásně se na to koukalo. Nádherné scenerie, výborné herecké výkony, exkluzivní netelevizní zpracování, dojemná hudba a silný příběh... Téměř až do konce jsem byl přesvědčen o plném bodovém ohodnocení, jenže poslední půlhodina mě od tohoto záměru odradila. Tak jak příběh v klidu a nenuceně utíkal většinu stopáže, v závěru se těžce tlačí na pilu a akce je tam až příliš. Jinak jsem byl nadmíru spokojen a řadím tento film mezi své nejoblíbenější české.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Průměrná romantická komedie s nadprůměrnými vnadami Brooklyn "Roddick" Decker:)