Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Zuzana Michnová a hosté (2012) 

Pomerne zajimave DVD pro milovniky Marsiasu a Zuzany Michnove. Vic nez klasicky televizni zaznam koncertu :-)

plakát

Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát (2013) 

Vždy, když má nějaký film označení "umělecký dokument", "netradiční pojetí", "abstraktní vize" a podobně, začnou se mi ježit chlupy na ruce a očekávání je spíše na bodu mrazu, protože těmito frázemi se tvůrci většinou snaží spíše zakrýt neumětelství, popřípadě obsahovou prázdnotu či formální tápání v žánru. O to pozitivněji jsem však byl překvapen tímto filmem o Zuzaně Michnové, kterou jsem do té doby znal prakticky jen jako encyklopedické heslo. Film byl nad očekávání vtipný, i když některé snové vize byly možná až moc velký pokus o gross-artisch, nicméně i přes svou celovečerní stopáž jsem se nenudil. Z filmu je dosti silně cítit vztah Jitky Němcové k paní Michnové, takže občas film sklouzává až k nekritické adoraci a naopak mi chybí stinná zákoutí této zpěvačky - proč pověsila muziku na hřebík (krom pár sóloakcí), jaký má vztah k alkoholu, ke své rodině, k blízkým lidem.... Na tyto otázky jsem v dokumentu odpovědi nenašel nebo bylo téma nadhozeno a prosvištělo kolem jako vítr. O to více oceňuji, že i z takto koncipovaného díla lze vykřesat nemálo vyloženě vtipných momentů - tím rozhodně nemyslím asi stokrát opakovaný pád z kola, ale slovní humor ve spojení hry střihu a daných souvislostí. Takových vtipných mouder a spontánních reakcí zpovídaných osob bylo ve filmu povícero a já i ostatní diváci v kině se jim upřímně zasmáli.Film tedy dopadl z mého pohledu nad očekávání dobře!

plakát

Rekvalifikace (2011) 

Vynikající komedie! Divák musí přistoupit na hru, že film je naprostá stylizace a funguje to bezvadně. Vlado Štancel má specifický smysl pro humor, což ukázal i v České sodě a i jeho reportáže Černých ovcí jsou někde jinde než zbytek. Hudba dost zajímavá...

plakát

Bastardi (2010) 

V kině se tomu člověk zasmál, ale když jsem si uvědomil, že to tak v těch školách vypadá, tak mě z toho zamrazilo... Fellini to určitě není, ale děj plyne a člověk se ani chvilku nenudí. Celkový pocit je velmi pozitivní!

plakát

Rejkjavík (2009) 

Když člověk přistoupí na to, že jde o horor, který si tak trochu dělá z hororových klišé a schémat legraci, tak je to docela vtipná záležitost. Krev stříká všemi směry a harpuny létají vzduchem! Mě se to docela líbilo :-) Na LFŠ to byla asi předpremiéra, ale stálo za to vydržet na noční projekci!